• صفحه اصلی
  • ابزار
  • سوپر اپلیکیشن
  • موبایل
  • اخبار
  • گیمینگ
  • کامپیوتر
  • آنباکسینگ
خواندن: توابع اکسل : مهمترین توابع کاربردی اکسل چیست ؟ پرکاربردترین تابع های Excel
اشتراک گذاری
لوگو سفید سید علی ابراهیمی
سید علی ابراهیمیسید علی ابراهیمی
Aa
  •    
  • پیامرسان
  • تلویزیون
  • ورزشی
  • پیشخوان
جست و جو
  • منو
    • چت بات
    • سوپر اپلیکیشن
    • نشانه گذاری ها
    • ابزار
    • کارت به کارت
    • پلتفرم خارجی
    • خرید
    • بازار مالی
  • دسته بندی ها
    • موبایل
    • اصطلاحات
    • اخبار
    • نرم افزار
    • گیمینگ
    • کامپیوتر
    • آنباکسینگ
    • گجت
    • بررسی موبایل
    • امنیت و شبکه
یک حساب کاربری موجود دارید؟ ورود
ما را دنبال کنید
سید علی ابراهیمی > بلاگ > اصطلاحات > توابع اکسل : مهمترین توابع کاربردی اکسل چیست ؟ پرکاربردترین تابع های Excel
اصطلاحاتکامپیوترنرم افزار

توابع اکسل : مهمترین توابع کاربردی اکسل چیست ؟ پرکاربردترین تابع های Excel

سید علی ابراهیمی
اخرین به روز رسانی: 1401/12/12
سید علی ابراهیمی منتشر شده 12 اسفند 1401
توابع اکسل : مهمترین توابع کاربردی اکسل چیست ؟ پرکاربردترین تابع های Excel Excel چیست ؟ مزایا نرم افزار اداری اکسل | کاربرد اکسل چیست ؟ آموزش Excel
اشتراک گذاری

برنامه اکسل (Microsoft Excel) ابزاری برای کار با داده است. امروزه این برنامه، یک محصول کاربردی و نرم‌افزاری با بهره‌وری گسترده در صنایع مختلف به حساب می‌آید که برای تولید گزارش‌ها و بینش‌های مربوط به کسب و کار ساخته شده است. اکسل از چندین برنامه داخلی پشتیبانی می‌کند که استفاده از آن را آسان‌تر خواهد کرد. با سید علی ابراهیمی برای معرفی کاربردی ترین توابع در اکسل همراه باشید !

فهرست مطالب
تابع اکسل چیست ؟ معرفی توابع Excelتوابع کاربردی اکسلجمع یا () SUMتابع () AVERAGEشمارش یا تابع () COUNTزیرمجموعه یا تابع () SUBTOTALتابع () MODتابع () Powerتابع () CEILINGتابع () FLOORتابع () CONCATENATEتابع () LENتابع جا‏یگزین یا () REPLACEتابع () SUBSTITUTEتوابع LEFT, RIGHT, MIDتوابع UPPER, LOWER, PROPERتابع () NOWتابع () TODAYتابع () TIMEHOUR, MINUTE, SECONDتابع () DATEDIF تابع () VLOOKUPتابع () HLOOKUPتابع () IFتابع () INDEX-MATCHتابع () COUNTIFتابع () SUMIFسایر توابع کاربردی در اکسل | Excelتوابع آماری اکسل (Statistical Functions)توابع اطلاعاتی اکسل (Information Functions)توابع ریاضی اکسل (Math & Trig Functions)توابع جستجوی اکسل (Lookup & Reference Functions)توابع متنی اکسل (Text Functions)توابع منطقی اکسل (Logical Functions)

تابع اکسل چیست ؟ معرفی توابع Excel

اکسل تعداد زیادی توابع داخلی ارائه می‌کند که می‌توانند برای انجام محاسبات خاص یا بازگرداندن اطلاعات مربوط به داده‌های صفحه‌گسترده‌ی شما استفاده شوند. این توابع در دسته‌هایی (متنی، منطقی، ریاضی و غیره) سازمان یافته‌اند تا به شما کمک کنند تابع مورد نیاز خود را از منوی اکسل پیدا کنید.

این صفحه لیستی از توابع اکسل را ارائه می‌دهد که براساس دسته گروه‌بندی شده‌است. هر یک از لینک‌های تابع شما را به یک صفحه‌ی اختصاصی هدایت می‌کند، که در آن‌جا توضیحاتی از تابع را با مثال‌هایی از کاربرد و جزئیات خطاهای رایج پیدا خواهید کرد.

توابع کاربردی اکسل

بسته به نوع عملیاتی که می‌خواهید روی مجموعه داده انجام دهید، تعداد زیادی فرمول و عملکرد اکسل وجود دارد. اجازه دهید در ادامه، ۲۵ فرمول برتر اکسل را بررسی کنیم.

توابع اکسل : مهمترین توابع کاربردی اکسل چیست ؟ پرکاربردترین تابع های Excel

جمع یا () SUM

تابع () SUM همانطور که از نامش پیداست، نتیجه مجموعِ محدودهِ انتخاب شده در مقادیر سلول را نشان می‌دهد. این تابع، عملی ریاضی‌وار را انجام می‌دهد که جمع نامیده شده است. برای یافتن مقدار کل فروش برای هر واحد، ما باید مثلا عملکرد “= SUM (C2: C4)” را تایپ کنیم.

تابع () AVERAGE

تابع () AVERAGE بر محاسبه میانگین دامنه انتخاب شده از مقادیر سلول متمرکز است. همانطور که از مثال زیر مشخص شده، برای یافتن میانگین فروش کل، باید “AVERAGE (C2، C3، C4)” را تایپ کنید. این تابع به طور خودکار میانگین را محاسبه می‌کند و شما می‌توانید نتیجه را در مکان مورد نظر خود ذخیره کنید.

شمارش یا تابع () COUNT

تابع () COUNT تعداد کل سلول‌های محدوده‌ای را شامل می‌شود که در بردارنده یک عدد است. این تابع شامل سلولی که خالی است و آن‌هایی که داده‌ها را به غیر از عدد در هر قالب دیگری نگهداری می‌کنند، نخواهد بود.

ما از C1 تا C4، در حالت ایده‌آل، چهار سلول می‌شماریم. اما از آنجا که تابع () COUNT فقط سلول‌های دارای مقادیر عددی را در نظر می‌گیرد، جواب ۳ است زیرا سلول حاوی مقداری حروفی “فروش کل” در اینجا حذف می‌شود.

اگر لازم است همه سلول‌های دارای مقادیر عددی، متن و هر قالب داده دیگر را بشمارید، باید از تابع ” () COUNTA” استفاده کنید. با این حال، () COUNTA هیچ سلول خالی را محاسبه نمی‌کند. برای شمارش تعداد سلول‌های خالی موجود در محدوده سلول‌ها، از () COUNTBLANK استفاده می‌شود.

زیرمجموعه یا تابع () SUBTOTAL

تابع () SUBTOTAL زیر مجموعه را در یک پایگاه داده نشان می‌دهد. بسته به آنچه می‌خواهید، می‌توانید میانگین، شمارش، جمع، تعداد دقیقه‌ها، حداکثر مقدار و سایر موارد را انتخاب کنید.

تابع () MOD

() MOD عدد خاصی را که انتخاب کرده‌ایم، تقسیم می‌کند و روی نشان دادن باقیمانده متمرکز خواهد بود.

تابع () Power

تابع () Power نتیجه عددی است که به توان خاصی رسیده است. در مثال زیر، برای یافتن توان ۱۰ ذخیره شده در A2 که به ۳ افزایش یافته است، باید “= POWER (A2،۳)” را تایپ کنیم. این نحوه عملکرد تابع POWER در اکسل است.

تابع () CEILING

تابع () CEILING یک عدد را تا نزدیک‌ترین مضرب خود، می‌رساند (اصطلاحا آن را گرد می‌کند). نزدیک‌ترین و بالاترین مضرب ۵ برای ۳۵٫۳۱۶ برابر ۴۰ است.

تابع () FLOOR

بر خلاف تابع قبلی، () FLOOR یک عدد را به کم‌ترین مضرب خود نزدیک می‌کند. کمترین مضرب ۵ برای ۳۵٫۳۱۶ ۳۵ است.

تابع () CONCATENATE

این تابع چندین رشته متن را در یک رشته متنی ادغام می‌کند یا به آن‌ها می‌پیوندد.

تابع () LEN

تابع () LEN تعداد کل کارکترهای یک رشته را نشان می‌دهد. بنابراین، کاراکترهای کلی، از جمله فضاها و کاراکترهای خاص را می‌توان با آن شمرد.

تابع جا‏یگزین یا () REPLACE

همانطور که از نام آن مشخص است، () REPLACE در جایگزینی بخشی از یک رشته متن با یک رشته متنی متفاوت کار می‌کند. نحو استفاده از آن به این شکل است که:

“= REPLACE (old_text، start_num، num_chars، new_text)”

در اینجا start_num به موقعیت شاخصی اشاره دارد که می‌خواهید جایگزینی کاراکترها را با آن شروع کنید. در مرحله بعد، num_chars تعداد کاراکترهایی را که می‌خواهید جایگزین کنید، نشان می‌‎دهد. بیایید نگاهی به روش‌های استفاده از این عملکرد بیندازیم.

تابع () SUBSTITUTE

تابع () SUBSTITUTE متن جدید را جایگزین یک متن منتخب می‌کند. نحو نوشتن آن به این صورت است که:

“=SUBSTITUTE(text, old_text, new_text, [instance_num])”

در اینجا، [instance_num] بیش از یک بار به موقعیت شاخص متون حاضر اشاره دارد.

توابع LEFT, RIGHT, MID

تابع () LEFT تعداد کاراکترها را از ابتدای یک رشته متنی نشان می‌دهد. در همین حال، تابع () MID با توجه به موقعیت و طول شروع، کاراکترها را از وسط یک رشته متنی نشان می‌دهد. سرانجام، تابع () right تعداد کاراکترهای انتهای رشته متنی را نشان می‌دهد.

توابع UPPER, LOWER, PROPER

تابع () UPPER هر رشته متنی را به مقدار بزرگ خود تبدیل می‌کند. در مقابل، تابع () LOWER هر رشته متنی را با حروف کوچک جدا می‌سازد. تابع () PROPER هر رشته متنی را به حالت مناسب تبدیل می‌نماید. به عنوان مثال، حرف اول هر کلمه به صورت بزرگ و سایر موارد با حروف کوچک نشان داده می‌شوند.

تابع () NOW

تابع () NOW در اکسل تاریخ و زمان فعلی سیستم را نشان می‌دهد. نتیجه تابع NOW براساس تاریخ و زمان سیستم شما تغییر خواهد کرد.

تابع () TODAY

تابع () TODAY در اکسل تاریخ فعلی سیستم را ارائه می‌دهد. از تابع () DAY برای نشان دادن روز استفاده می‌شود. این مقدار یک عدد بین ۱ تا ۳۱ خواهد بود.  تابع MONTH (ماه) عددی از ۱ تا ۱۲ را نشان می‌دهد، که ۱ ژانویه و ۱۲ دسامبر است. () YEAR همانطور که از نامش پیداست، سال را نشان خواه داد.

تابع () TIME

TIME (ساعت)، دقیقه، ثانیه داده شده به عنوان اعداد را به شماره سریال اکسل، با قالب زمان‌بندی شده تبدیل می‌کند.

توابع اکسل : مهمترین توابع کاربردی اکسل چیست ؟ پرکاربردترین تابع های Excel

HOUR, MINUTE, SECOND

تابع () HOUR ساعت را از مقدار زمان به صورت عددی از ۰ تا ۲۳ نشان می‌دهد. در اینجا، ۰ به معنی ۱۲ صبح و ۲۳ ساعت ۱۱ شب است. تابع () MINUTE، دقیقه را از مقدار زمان به صورت عددی از ۰ تا ۵۹ نشان داده و تابع () SECOND ثانیه را از مقدار زمان به عنوان عددی از ۰ تا ۵۹ نشان خواهد داد.

تابع () DATEDIF

() DATEDIF تفاوت بین دو تاریخ را از نظر سال، ماه یا روز فراهم می‌کند. در زیر مثالی از این تابع () DATEDIF آورده شده است که در آن ما سن فعلی شخص را بر اساس دو تاریخ داده شده، تاریخ تولد و تاریخ امروز محاسبه می‌کنیم.

 تابع () VLOOKUP

این مفهوم مخفف عبارت vertical lookup است که وظیفه جستجوی یک مقدار خاص را در سمت چپ ستون یک جدول دارد. سپس از ستونی که مشخص کرده‌اید مقداری را در همان ردیف نشان می‌دهد. برای یادگیری نحوه عملکرد تابع () VLOOKUP از جدول زیر استفاده خواهیم کرد.

تابع () HLOOKUP

مشابه VLOOKUP، تابع دیگری به نام () HLOOKUP یا جستجوی افقی داریم. تابع HLOOKUP به دنبال مقداری در ردیف بالای جدول خواهد بود.

تابع () IF

() IF موارد شرطی را بررسی می‌کند و اگر صحیح باشد مقدار خاصی را نشان خواهد داد. اگر شرط نادرست باشد مقدار دیگری را نمایش می‌دهد. در مثال زیر، ما می‌خواهیم بررسی کنیم که آیا مقدار سلول A2 بیشتر از ۵ است. اگر بیشتر از ۵ باشد، عملکرد “بله ۴ بزرگ‌تر است” نشان داده خواهد شد، در غیر این صورت “نه” نمایان می‌شود.

تابع () INDEX-MATCH

از تابع () INDEX-MATCH برای نشان دادن مقداری در یک ستون به سمت چپ استفاده می‌شود. با VLOOKUP، شما در حال برگرداندن ارزیابی از یک ستون به سمت راست هستید. دلیل دیگر استفاده از index-match به جای VLOOKUP این است که VLOOKUP به پردازش بیشتری از اکسل نیاز دارد. به این دلیل که باید کل آرایه جدول را که انتخاب کرده‌اید؛ ارزیابی کند. با INDEX-MATCH، اکسل فقط باید ستون مراجعه و ستون بازگشت را در نظر بگیرد.

تابع () COUNTIF

از تابع () COUNTIF برای شمردن تعداد کل سلول‌های موجود در محدوده‌ای که با شرایط داده شده مطابقت دارند، استفاده می‌شود.

تابع () SUMIF

تابع () SUMIF سلول‌های مشخص شده توسط یک شرط یا معیار را اضافه می‌کند.

توابع اکسل : مهمترین توابع کاربردی اکسل چیست ؟ پرکاربردترین تابع های Excel

سایر توابع کاربردی در اکسل | Excel

توابع آماری اکسل (Statistical Functions)

تابع شرح
AVERAGE میانگین آرگومان‌های خود را برمی‌گرداند
AVERAGEA میانگین آرگومان‌های خود، از جمله اعداد، متن و مقادیر منطقی را برمی‌گرداند
AVERAGEIF میانگین (حسابی) کلیه‌ی سلول‌ها را در یک بازه که یک معیار معین را برآورده می‌کند، برمی‌گرداند
AVERAGEIFS میانگین (میانگین حسابی) کلیه‌ی سلول‌هایی که چندین معیار را برآورده می‌کنند، برمی‌گرداند
COUNT تعداد اعداد موجود در لیست آرگومان‌ها را شمارش می‌کند
COUNTA تعداد مقادیر موجود در لیست آرگومان‌ها را شمارش می‌کند
COUNTBLANK تعداد سلول‌های خالی یک بازه را شمارش می‌کند
COUNTIF تعداد سلول‌ها را در بازه‌ای که یک معیار معین را برآورده می‌کند، شمارش می‌کند
COUNTIFS تعداد سلول‌ها را در بازه‌ای که چندین معیار را برآورده می‌کند، شمارش می‌کند (جدید در اکسل 2007)
FORECAST مقداری را در امتداد یک ترند خطی برمی‌گرداند
FORECAST.ETS با استفاده از نسخه‌ی AAA الگوریتم هموارسازی نمایی (ETS)، مقادیر آینده را بر اساس مقادیر موجود (تاریخی) برمی‌گرداند (جدید در اکسل 2016)
FORECAST.ETS.CONFINT بازه‌ی اطمینان را برای مقدار پیش‌بینی در تاریخ هدف معین برمی‌گرداند (جدید در اکسل 2016)
FORECAST.ETS.SEASONALITY طول الگوی تکرارشونده‌ی اکسل را برای سری‌های زمانی مشخص بازمی‌گرداند (جدید در اکسل 2016)
FORECAST.ETS.STAT یک مقدار آماری را به عنوان نتیجه‌ی پیش‌بینی سری زمانی برمی‌گرداند (جدید در اکسل 2016)
FORECAST.LINEAR یک مقدار آینده را بر اساس مقادیر موجود برمی‌گرداند (جدید در اکسل 2016 – جایگزین تابع FORCAST)
FREQUENCY توزیع فراوانی را به صورت یک آرایه‌ی عمودی برمی‌گرداند
LARGE مقدار kاُم بزرگ‌ترین مقدار را در یک مجموعه داده برمی‌گرداند
MAX ماکسیمم مقدار را در لیستی از آرگومان‌ها برمی‌گرداند
MAXA ماکسیمم مقدار را در لیستی از آرگومان‌ها، از جمله اعداد، متن و مقادیر منطقی برمی‌گرداند
MEDIAN میانه‌ی اعداد داده‌شده را برمی‌گرداند
MIN مینیمم مقدار را در لیستی از آرگومان‌ها برمی‌گرداند
MINA مینیمم مقدار را در لیستی از آرگومان‌ها، از جمله اعداد، متن و مقادیر منطقی برمی‌گرداند
MOD باقیمانده‌ی تقسیم را برمی‌گرداند
MODE متداول‌ترین مقدار را در یک مجموعه داده برمی‌گرداند (جایگزین‌شده با تابع MODE.SNGL در اکسل 2010)
MODE.MULT آرایه‌ای عمودی از مقادیر دارای بیشترین فراوانی در یک آرایه یا بازه‌ای از داده‌ها برمی‌گرداند (جدید در اکسل 2010)
MODE.SNGL متداول‌ترین مقدار را در یک مجموعه داده برمی‌گرداند (جدید در اکسل 2010 – جایگزین تابع MODE)
RANK رتبه‌ی یک عدد را در لیست اعداد برمی‌گرداند (جایگزین‌شده با تابع RANK.EQ در اکسل 2010)
RANK.AVG رتبه‌ی یک عدد را در لیست اعداد برمی‌گرداند (جدید در اکسل 2010)
RANK.EQ رتبه‌ی یک عدد را در لیست اعداد برمی‌گرداند (جدید در اکسل 2010 – جایگزین تابع Rank)
SMALL مقدار kاُم کوچک‌ترین مقدار را در یک مجموعه داده برمی‌گرداند
STDEV انحراف معیار را بر اساس یک نمونه تخمین می‌زند (جایگزین‌شده با تابع STDEV.S در اکسل 2010)
STDEV.P انحراف معیار را بر اساس کل جمعیت محاسبه می‌کند (جدید در اکسل 2010 – جایگزین تابع STDEVP)
STDEV.S انحراف معیار را بر اساس یک نمونه تخمین می‌زند (جدید در اکسل 2010 – جایگزین تابع STDEV)
STDEVA انحراف معیار را بر اساس یک نمونه شامل اعداد، متن و مقادیر منطقی تخمین می‌زند
STDEVP انحراف معیار را بر اساس کل جمعیت محاسبه می‌کند (جایگزین‌شده با تابع STDEV.P در اکسل 2010)
STDEVPA انحراف معیار را بر اساس کل جمعیت، شامل اعداد، متن و مقادیر منطقی محاسبه می‌کند
VAR واریانس را بر اساس یک نمونه تخمین می‌زند (جایگزین‌شده با تابع VAR.S در اکسل 2010)
VAR.P واریانس را بر اساس کل جمعیت محاسبه می‌کند (جدید در اکسل 2010 – جایگزین تابع VARP)
VAR.S واریانس را بر اساس یک نمونه تخمین می‌زند (جدید در اکسل 2010 – جایگزین تابع VAR)
VARA واریانس را بر اساس یک نمونه شامل اعداد، متن و مقادیر منطقی تخمین می‌زند
VARP واریانس را بر اساس کل جمعیت محاسبه می‌کند (جایگزین‌شده با تابع VAR.P در اکسل 2010)
VARPA واریانس را بر اساس کل جمعیت، شامل اعداد، متن و مقادیر منطقی محاسبه می‌کند

توابع اطلاعاتی اکسل (Information Functions)

تابع شرح
CELL اطلاعات مربوط به قالب‌بندی، موقعیت یا محتوای یک سلول را برمی‌گرداند
ERROR.TYPE عدد متناسب با نوع خطا را برمی‌گرداند
INFO اطلاعات مربوط به محیط عملیاتی فعلی را برمی‌گرداند (توجه: این تابع در اکسل برای وب موجود نیست.)
ISBLANK اگر مقدار مورد نظر خالی باشد، TRUE را برمی‌گرداند
ISERR اگر مقدار مورد نظر خطا باشد (به جز #N/A)، TRUE را برمی‌گرداند
ISERROR اگر مقدار مورد نظر هر نوع خطایی باشد، TRUE را برمی‌گرداند
ISEVEN اگر عدد زوج باشد، TRUE را برمی‌گرداند
ISFORMULA اگر مرجع یک سلول حاوی یک فرمول باشد، TRUE را برمی‌گرداند (جدید در اکسل 2013)
ISLOGICAL اگر مقدار مورد نظر یک مقدار منطقی باشد، TRUE را برمی‌گرداند
ISNA اگر مقدار مورد نظر خطای #N/A باشد، TRUE را برمی‌گرداند
ISNONTEXT اگر مقدار مورد نظر متن نباشد، TRUE را برمی‌گرداند
ISNUMBER اگر مقدار مورد نظر عدد باشد، TRUE را برمی‌گرداند
ISODD اگر عدد فرد باشد، TRUE را برمی‌گرداند
ISREF اگر مقدار مورد نظر یک ارجاع باشد، TRUE را برمی‌گرداند
ISTEXT اگر مقدار مورد نظر متنی باشد، TRUE را برمی‌گرداند
N مقدار مورد نظر تبدیل‌شده به یک عدد را برمی‌گرداند
NA مقدار خطای #N/A را برمی‌گرداند
SHEET شماره‌ی شیت یک شیت ارجاع‌شده را برمی‌گرداند (جدید در اکسل 2013)
SHEETS تعداد شیت‌ها را در یک ارجاع برمی‌گرداند (جدید در اکسل 2013)
TYPE عددی را نشان می‌دهد که نوع داده‌ی یک مقدار را نشان می‌دهد

توابع ریاضی اکسل (Math & Trig Functions)

تابع شرح
ABS قدر مطلق یک عدد را برمی‌گرداند
CEILING یک عدد را به نزدیک‌ترین عدد صحیح یا به نزدیک‌ترین مضرب significance گرد می‌کند
EVEN یک عدد را به نزدیک‌ترین عدد زوج گرد می‌کند
EXP مقدار e را به توان یک عدد معین رساندە و برمی‌گرداند
FLOOR یک عدد را به پایین، به سمت صفر گرد می‌کند
FREQUENCY توزیع فراوانی را به صورت یک آرایه‌ی عمودی برمی‌گرداند
INT یک عدد را به نزدیک‌ترین عدد صحیح گرد می‌کند
LN لگاریتم طبیعی یک عدد را برمی‌گرداند
LOG لگاریتم یک عدد را در یک پایه‌ی معین برمی‌گرداند
ODD یک عدد را به نزدیک‌ترین عدد فرد گرد می‌کند
POWER نتیجه‌ی به توان رسیدن یک عدد را برمی‌گرداند
PRODUCT آرگومان‌های خود را در هم ضرب می‌کند
ROUND یک عدد را به تعداد مشخصی از رقم‌ها گرد می‌کند
ROUNDDOWN یک عدد را به پایین به سمت صفر گرد می‌کند
ROUNDUP یک عدد را به بالا دور از صفر گرد می‌کند
SQRT ریشه‌ی دوم مثبت را برمی‌گرداند
SUBTOTAL یک جمع جزء را در یک لیست یا بانک اطلاعاتی برمی‌گرداند
SUM آرگومان‌های خود را جمع می‌کند
SUMIF سلول‌هایی با معیار مشخص را جمع می‌کند
SUMIFS سلول‌هایی را در یک بازه که چندین معیار را برآورده می‌کنند، جمع می‌کند (جدید در اکسل 2007)
SUMPRODUCT مجموع حاصل ضرب اجزای آرایه‌ی مربوطه را برمی‌گرداند
TRUNC یک عدد را به یک عدد صحیح کوتاه می‌کند

توابع جستجوی اکسل (Lookup & Reference Functions)

تابع شرح
ADDRESS ارجاعی را به صورت متنی به یک سلول واحد در یک ورک‌شیت برمی‌گرداند
CHOOSE مقداری را از میان لیستی از مقادیر انتخاب می‌کند
COLUMN شماره‌ی ستون یک ارجاع را برمی‌گرداند
COLUMNS تعداد ستون‌های یک ارجاع را برمی‌گرداند
GETPIVOTDATA داده‌ی ذخیره‌شده در یک گزارش پیوت‌تیبل را برمی‌گرداند
HLOOKUP در سطر بالای یک آرایه جستجو می‌کند و مقدار سلول مشخص‌شده را برمی‌گرداند
HYPERLINK یک میانبر یا پرش ایجاد می‌کند که سندی ذخیره‌شده در یک سرور شبکه، یک اینترانت یا اینترنت را باز می‌کند
INDEX از یک شاخص برای انتخاب یک مقداری از یک منبع یا آرایه استفاده می‌کند
INDIRECT ارجاعی را که با مقدار متنی نشان داده شده‌است برمی‌گرداند
LOOKUP مقادیر را در یک بردار یا آرایه جستجو می‌کند
OFFSET جابه‌جایی ارجاع را از یک ارجاع معین برمی‌گرداند
ROW شماره‌ی سطر یک ارجاع را برمی‌گرداند
ROWS تعداد سطرهای یک ارجاع را برمی‌گرداند
VLOOKUP در ستون اول یک آرایه جستجو می‌کند و در طول سطر حرکت می‌کند تا مقدار سلول را برگرداند

توابع متنی اکسل (Text Functions)

تابع شرح
BAHTTEXT با استفاده از قالب واحد پولی ß (baht)، یک عدد را به متن تبدیل می‌کند
CHAR کاراکتر مشخص‌شده توسط عددکد را برمی‌گرداند
CLEAN همه‌ی کاراکترهای غیر قابل چاپ را از متن حذف می‌کند
CODE یک کد عددی را برای اولین کاراکتر یک رشته‌ی متنی برمی‌گرداند
CONCATENATE چندین آیتم متنی را به یک آیتم متنی متصل می‌کند (جایگزین‌شده با تابع CONCAT در اکسل 2019)
DOLLAR با استفاده از واحد پولی $ (دلار)، یک عدد را به متن تبدیل می‌کند
EXACT بررسی می‌کند که آیا دو مقدار متنی یکسان هستند یا خیر
FIND یک مقدار متنی را در متنی دیگر پیدا می‌کند (حساس به کوچکی و بزرگی)
FIXED عددی را به صورت متن با تعداد ثابت اعشار قالب‌بندی می‌کند
LEFT کارکترهای سمت چپ یک مقدار متنی برمی‌گرداند
LEN تعداد کارکترهای یک رشته‌ی متنی را برمی‌گرداند
LOWER متن را به حروف کوچک تبدیل می‌کند
MID تعداد مشخصی از کاراکترها را از یک رشته‌ی متنی از موقعیتی که مشخص می‌کنید، برمی‌گرداند
NUMBERVALUE متن را به روش مستقل-محلی بە عدد تبدیل می‌کند (جدید در اکسل 2013)
PROPER حرف اول هر کلمه را از یک رشته‌ی متنی به حرف بزرگ تبدیل می‌کند
REPLACE کاراکترها را داخل متن جایگزین می‌کند
REPT متنی را به‌ تعداد دفعات مشخص تکرار می‌کند
RIGHT کارکترهای سمت راست یک مقدار متنی برمی‌گرداند
SEARCH یک مقدار متنی را در متنی دیگر پیدا می‌کند (غیر حساس به کوچکی و بزرگی)
SUBSTITUTE متن جدید را جایگزین متن قدیمی در یک رشته‌ی متنی می‌کند
T آرگومان‌های خود را به متن تبدیل می‌کند
TEXT یک عدد را قالب بندی کرده و آن را به متن تبدیل می‌کند
TRIM فاصله‌های اضافه را از متن حذف می‌کند
UNICHAR کاراکتر یونیکدی را که به مقدار عددی مشخص ارجاع می‌کند، برمی‌گرداند (جدید در اکسل 2013)
UNICODE عددی (نقطه کد) را که با کاراکتر اول متن مطابقت دارد، برمی‌گرداند (جدید در اکسل 2013)
UPPER متن را به حروف بزرگ تبدیل می‌کند
VALUE یک آرگومان متنی را به یک عدد تبدیل می‌کند

توابع منطقی اکسل (Logical Functions)

تابع شرح
AND اگر تمام آرگومان‌های آن TRUE باشد، TRUE را برمی‌گرداند
FALSE مقدار منطقی FALSE را برمی‌گرداند
IF یک تست منطقی را برای انجام کاری مشخص می‌کند
IFERROR مقداری را وقتی که فرمول یک خطا را ارزیابی می‌کند، برمی‌گرداند. در غیر این صورت، نتیجه‌ی فرمول را برمی‌گرداند (جدید در اکسل 2007)
NOT منطق پارامتر خود را برعکس می‌کند
OR اگر یکی از آرگومان‌ها TRUE باشد، TRUE را برمی‌گرداند
TRUE مقدار منطقی TRUE را برمی‌گرداند

درمورد الگوریتم های زمانبندی CPU بیشتر بدانید !

برچسب: اکسل, کامپیوتر, ویندوز
سید علی ابراهیمی 12 اسفند 1401
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام لینک را کپی کنید چاپ
آیا از این مقاله راضی بودید ؟
عشق0
خوشحال0
چشمک0
خواب آلود0
گریه کردن0
عصبانی0
توسط سید علی ابراهیمی
دنبال کردن:
فعال رسانه ای و بلاگر حوزه تکنولوژی و نرم افزار
مقاله قبلی باهم : شبکه اجتماعی ایرانی برای باهم بودن ! بررسی پلتفرم باهم | مزایا باهم چیست ؟ سید علی ابراهیمی باهم : شبکه اجتماعی ایرانی ! بررسی پلتفرم باهم | مزایا باهم چیست ؟
مقاله بعدی بررسی بالونت ! مزایا بالونت چیست ؟ معایب بالونت ! برنامه Balonet چیست ؟ سید علی ابراهیمی بررسی بالونت ! مزایا بالونت چیست ؟ معایب بالونت ! برنامه Balonet چیست ؟
نوشتن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

افزایش کیفیت عکس | برنامه Remini ! چگونه کیفیت عکس را افزایش دهیم ؟ سید علی ابراهیمی

افزایش کیفیت عکس | برنامه Remini ! چگونه کیفیت عکس را افزایش دهیم ؟

سید علی ابراهیمی سید علی ابراهیمی 19 دی 1401
الگوریتم های زمانبندی پردازنده در سیستم عامل | فرمول الگوریتم های زمانبندی CPU
کنترل گوشی فرزند ! چگونه گوشی فرزند کنترل کنیم ؟ کنترل فرزند با AnyDesk
ضبط ویدیو از صفحه کامپیوتر با OBS | بهترین تنظیمات OBS + دانلود او بی اس
تسهیلات بلوبانک : دریافت وام بلوبانک با 10 میلیون تسهیلات بدون ضامن !
7 اپلیکیشن مخصوص تولید محتوا در گوشی | آموزش تولید محتوا در موبایل ! سید علی ابراهیمی

7 اپلیکیشن مخصوص تولید محتوا در گوشی | آموزش تولید محتوا در موبایل !

سید علی ابراهیمی سید علی ابراهیمی 2 فروردین 1402
بهترین بتل رویال ایرانی ! مقایسه میدان نبرد با جنگ سالار و حلقه نبرد ! بازی ایرانی سید علی ابراهیمی

بهترین بتل رویال ایرانی ! مقایسه میدان نبرد با جنگ سالار و حلقه نبرد ! بازی ایرانی

سید علی ابراهیمی سید علی ابراهیمی 1 فروردین 1402
تسهیلات ویپاد : دریافت وام ویپاد ! تسهیلات بدون ضامن بانک پاسارگاد | ویپاد چیست ؟ سید علی ابراهیمی

تسهیلات ویپاد : دریافت وام ویپاد ! تسهیلات بدون ضامن بانک پاسارگاد | ویپاد چیست ؟

سید علی ابراهیمی سید علی ابراهیمی 29 اسفند 1401
لوگو سفید سید علی ابراهیمی لوگو سفید سید علی ابراهیمی
نماد ستاد ساماندهی وزارت ارشاد
نماد اعتماد ای نماد
فوتر جشنواره وب
تعرفه نیم بها
قبلی
بعدی

دسترسی سریع

  • درباره ما
  • نشانه گذاری شده ها
  • بلاگ
  • سوپر اپلیکیشن

دسته بندی

  • موبایل
  • آنباکسینگ
  • اخبار
  • گیمینگ

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
روبیکا گپ ویراستی سروش ایتا چنزی آپارات بله
مایکت هورسا هورسا : شبکه اجتماعی ایرانی ! مزایا هورسا چیست ؟ معایب Hoorsa | بررسی هورسا آیگپ ویکی هد سید علی ابراهیمی سید علی ابراهیمی