در ویدیو بالا ۶ نشانه خرابی پاور کامپیوتر گفته شد . در ادامه این مقاله به راه های جلوگیری از خراب شدن منبع تغذیه کامپیوتر می پردازیم .
منبع تغذیه (Power) کامپیوتر چیست ؟
یکی از مهمترین سخت افزار جهت اسمبل کامپیوتر های شخصی که متاسفانه خریداران به آن توجه نمی کنند پاور یا همان منبع تغذیه می باشد. که در مقاله تخصصی ذیل به آن می پردازیم . امید آنکه مورد توجه علاقمندان قرار گیرد. در ادامه نحوه تست پاور از مجموعه سید علی ابراهیمی هم به شما توضیح خواهیم داد.
ولتاژ منبع تغذیه کامپیوتر
کامپیوتر های شخصی نیز مانند هر وسیله الکترونیکی جهت کار به منبع تغذیه خاص خود نیاز دارند. منبع تغذیه ای که بتواند ولتاژ های مورد نیاز بخش های داخلی یک کامپیوتر را تامین نماید. همانطوری که می دانید ولتاژهای مورد نیاز یک PC ، ثابت شامل ۱۲V, +5V,+3.3V,+5V,-12V,-5V می باشد. اما در منبع تغذیه کامپیوتر پارامتر متغیری مانند آمپراژ و بالانس توان خروجی نیز وجود دارد.
تست منبع تغذیه ( پاور ) کامپیوتر
اگر سیستم شما صفحه آبی مرگ را نشان میدهد و یا با خطاهی هارد مواجه هستید و یا سیستمتان بوت نمیشود ممکن است یک منبع تغذیه معیوب داشته باشید. قبل از تعویض سخت افزار سیستم خود تست منبع تغذیه یا پاور کامپیوتر را در چند مرحله ساده انجام دهید.
۶ نشانه خرابی پاور کامپیوتر !
مراحل تست منبع تغذیه کامپیوتر
- اگر سیستم تان روشن است آن را خاموش کنید. دکمه منبع تغذیه پشت سیستم را روی ۰ قرار دهید و کابل منبع تغذیه را از پریز جدا کنید.
- کیس کامیوتر را باز کنید. و تمام کابلهای منبع تغذیه را که در داخل کیس به قطعات دیگر وصل شده است را جدا کنید. هر کابلی که از Power به قطعات وصل شده است را دنبال کنید و مطمئن شوید که همه کابلها به درستی جدا شده اند.
- حالا شما باید یک تستر بسازید. برای روشن کردن منبع تغذیه بدون اتصال به مادربرد شما باید پینی که دارای رنگ سبز است را به یکی از پینهای مشکی وصل کنید. برای این کار شما میتوانید از یک تکه سیم استفاده کنید و یا اینکه میتوانید گیره کاغذی که دارید را به شکل U خم کنید.
- حالا کانکتور ۲۰/۲۴ پینه ای که به مادربرد متصل میشود را پیدا کنید. معمولا این کانکتور بزرگترین کانکتور منبع تغذیه است.
پین سبز یا مشکلی ؟
- پین سبز و پین مشکی ( معمولا پینهای ۱۵ و ۱۶) را پیدا کنید. یک طرف تستری که ساختهاید را در پین سبز (تنها یک پین سبز وجود دارد) و طرف دیگر را در پین مشکی قرار دهید. البته قبل از انجام این کار باید مطمئن شوید که منبع تعذیه کاملا از هر گونه پریز برقی جدا شده است و سوئیچ روی ۰ قرار گرفته است و پاور به هیچ قطعه کامپیوتری وصل نیست.
- بعد از اینکه سیم را در پینهای ذکر شده قرار دادید منبع تغذیه را به پریز برق وصل کنید. و دکمه سوئیچ را روی ۱ قرار دهید.
- در صورتی که منبع تغذیه شما سالم باشد شما باید صدای فن را بشونید و یا حرکت پرههای فن را ببینید. اگر منبع تغذیه روشن میشود تستر را جدا کنید و دوباره وصل کنید اگر باز هم منبع تغذیه روشن نشت پس باید بگوییم که متاسفانه پاور شما سوخته است و باید اقدام به خرید منبع تغذیه جدیدی کنید.
جلوگیری از خرابی پاور کامپیوتر
خراب شدن سیستم های کامپیوتری مشکلی است که هر کاربر بارها و بارها آن را تجربه کرده است. اما با رعایت نکاتی ساده و در عین حال مهم می توان تا حدودی از خراب شدن سیستم های کامپیوتری جلوگیری کرد.
- زمانی که سیستم روشن است به هیچ عنوان برق آن را قطع نکنید چرا که این مساله موجب آسیب دیدن قطعات سیستم یا ایجاد خرابی در سیستم عامل شما می شود.
- سعی کنید حتماً هنگام کار از یک محافظ برق مخصوص کامپیوتر استفاده کنید چون با هر نوسان به سیستم شما آسیب جدی وارد نشود.
- سیم ها و کابل های داخل کیس را منظم کنید تا جریان هوا به راحتی در داخل کیس کامپیوتر جریان پیدا کند در نظر داشته باشید برای ساماندهی به کابل ها و سیم ها از بست های کمربندی مخصوص استفاده کنید چرا که کش های لاستیکی به مرور زمان خورده می شوند و تبدیل به خمیر می شوند.
- همیشه به این نکته توجه داشته باشید زمانی که پیک مصرف برق کمتر است از کامپیوتر استفاده کنید.
- اگر قطعاتی مانند هارد یا رایتر را به تازگی به سیستم خود اضافه کرده اید، از قدرت کشش منبع تغذیه خود مطمئن شوید. بسیاری از خسارات الکتریکی به کامپیوتر ناشی از منابع تغذیه ضعیف یا غیراستاندارد و نامناسب شکل می گیرند.
- در اطراف کیس کامپیوتر خود کمی فضای خالی ایجاد کنید تا گرمای کیس به راحتی تخلیه شود و در نظر داشته باشید که کیس خود را در جای بلند قرار ندهید
آیا این مقاله برای شما مفید بود ؟ از شما دعوت به دیدن بررسی کیبورد ایرانی گرین میکنم .