درباره شیائومی بیشتر دانیم!
یک کمپانی که تمام باورهای نادرست درمورد گوشیهای هوشمند چینی را تغییر داد. کمپانی که تولید گوشیهای هوشمند مقرون به صرفه را از سر گرفت. یک کمپانی که مردم را قبل از تولید محصولاتش هیجانزده میکند. درمورد “اپل شرق” صحبت میکنیم! یک مجموعهی ۶ ساله که هشت نفر با کمک هم آن را راهاندازی کردند و هیچگاه به سمت عقب گامی برنداشتند.
سال ۲۰۱۱ بود که اولین محصول شیائومی با رابط کاربری MIUI داخلی مجموعه رونمایی شد. از آن تاریخ ۶ سال گذشته است و ما شاهد این هستیم که شیائومی با قدرت کنار رقیبان بزرگش در زمینه تولید موبایل مانند Samsung و Apple قرار گرفته است. در حقیقت، شیائومی پنجمین تولیدکننده بزرگ گوشی همراه است!
سال گذشته، مجموعه شیائومی توانست نزدیک به ۷۰ میلیون گوشی همراه را به فروش برساند که این میزان در حدود ۵ درصد بازار فروش جهانی است. این آمار فوقالعاده است! همچنین آپدیت Android Nougat به زودی در گوشیهای هوشمند شیائومی مورد استفاده قرار میگیرد! با سید علی ابراهیمی همراه باشید ! درمورد رفع لگ و باگ گوشی شیاعومی بیشتر بدانید 1
تاریخچه شیاعومی
برند شیائومی (Xiaomi) یک شرکت چینی تولید کننده تلفن های همراه، لوازم جانبی، لوازم خانگی، ابزارهای الکترونیکی و دیگر محصولات الکترونیکی است. این شرکت در سال 2010 توسط لئو جون (Lei Jun) تأسیس شد و در سال 2011 با عرضه اولین تلفن هوشمند خود به بازار وارد شد.
در ابتدا، شیائومی به عنوان یک شرکت نوآور در حوزه تکنولوژی شناخته میشد و برای جذب مشتریان خود از استراتژی قیمت پایین و با کیفیت بالا استفاده میکرد. با عرضه تلفن های هوشمند با قیمت مناسب و ویژگیهای مشابه با برندهای معتبر دیگر، شیائومی در سال 2014 به یکی از بزرگترین شرکتهای تولید کننده تلفن های هوشمند در جهان تبدیل شد.
از آن زمان به بعد، شیائومی با عرضه محصولات متنوع و برنامههای ارتباطی موفق، به سرعت در بازار جهانی رشد کرد. در حال حاضر، شیائومی به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولید کننده تلفن های هوشمند در جهان شناخته میشود و محصولات آن در بیش از ۱۰۰ کشور جهان به فروش میرسد. درمورد برند ایرانی جی پلاس بیشتر بدانید !
معرفی miui شیاعومی
MIUI یا “مای یو آی”، رابط کاربری شیائومی برای تلفن های هوشمند است. این رابط کاربری بر اساس سیستم عامل اندروید توسعه داده شده و به صورت پیش فرض روی تمامی تلفن های هوشمند شیائومی نصب میشود.
این رابط کاربری با ویژگی های بسیاری همراه است، از جمله قابلیت سفارشی سازی بالا، گزینه های بسیاری برای تنظیمات صفحه اصلی و صفحه قفل، امکان انتخاب تم و آیکون های مختلف، و همچنین دسترسی به برنامه هایی که توسط شیائومی توسعه داده شده است.
همچنین، MIUI دارای قابلیت های امنیتی بسیاری است، از جمله ابزارهایی برای مدیریت دسترسی ها، قفل برنامه ها، محافظت از حریم خصوصی و پشتیبانی از انواع قفل های صفحه قفل مانند قفل اثر انگشت و تشخیص چهره.
در کل، MIUI یک رابط کاربری کارآمد و سفارشی پذیر است که به کاربران اجازه می دهد تا تجربه استفاده خود را با تلفن های هوشمند شیائومی بهبود ببخشند.
آیا شیائومی در ایران فعالیت دارد؟
بله، شیائومی در ایران فعالیت دارد و محصولات آن در بازار ایران موجود است. در سال 2017، شیائومی با همکاری شرکت ایرانی «تجارت الکترونیک دیجیکالا» وارد بازار ایران شد و محصولات خود را ارائه کرد. در حال حاضر، محصولات شیائومی شامل تلفن های هوشمند، تلویزیون های هوشمند، لوازم جانبی، لوازم خانگی و دیگر محصولات الکترونیکی در فروشگاه های آنلاین و مغازه های فیزیکی در ایران در دسترس هستند.
همچنین، شیائومی در سال 2021 با همکاری شرکت «آیدیسیتی» وارد بازار تلفن های هوشمند ایران شد و محصولات جدیدی را ارائه کرد. به طور کلی، شیائومی از طریق همکاری با شرکت های ایرانی در بازار ایران حضور قوی دارد و محصولات آن در ایران با استقبال خوبی روبرو شده است.
داستان شیائومی
آقای Lei Jun، بیست و سومین شخص پولدار در چین، مدیرعامل شیائومی است. کمپانی شیائومی با همکاری بیش از ۸ هزار پرسنل در چین، هند، سنگاپور و دیگر کشورها توانسته است روند روبه رشدی داشته باشد. در سال ۲۰۱۴ شیائومی سومین تولیدکننده بزرگ تلفن همراه در جهان نام گرفت. این نکته قابل توجه است که مقام اول و دوم به دو غول تولیدکننده موبایل یعنی سامسونگ و اپل اختصاص یافته است. آیا معنای دقیق “Xiaomi” را میدانید؟ خب در واقع شیائومی به زبان چینی به معنی برنج است. البته مدیرعامل این کمپانی اظهار کرده است که معنیهای بسیاری نسبت به “برنج و ارزن” نیز وجود دارد.
اولین موفقیت شیائومی گوشی Mi 2 بود. این گوشی اولین گوشی بود که مجهز به چیپست Snapdragon بود. تقریباً ۱۰ میلیون دستگاه از این گوشی در مدت کمتر از ۱ سال فروخته شد. بنابراین، تولید و فروش این گوشی به شناخته شدن شیائومی در آمریکا، استرالیا، اروپا و دیگر قارهها کمک شایانی کرد. گوشی Mi 3 شیائومی تمام رکوردهای پیش از خود را جابهجا کرد. تمام دستگاههای گوشی Mi 3 کمتر از ۲ دقیقه به فروش رسید که این آمار یک موفقیت بسیار بزرگ به شمار میآید! سپس گوشیهای Mi 4 ، Mi 5 تولید شد. گوشی Redmi Note 3 کاری انجام داد که تا به آن روز هیچ گوشی دیگری نتوانسته بود به آن دست پیدا کند. این گوشی توانست عنوان پرفروشترین گوشی در فروش آنلاین را به خود اختصاص دهد!
غوغای ۲۰۱۴ با خلق Ecosystem Mi
تاریخچه برند شیائومی در ۲۰۱۴ دارای یک نقطه عطف دیگر شد؛ نقطه عطفی که همراه با عنوان ارزشمندترین کارآفرین جهان در تاریخ ثبت شد. شیائومی این سال را با ارزشی بالغ بر ۴۶۰۰۰ میلیون دلار به پایان رساند. بر همین مبنا میتوان گفت در این سال Ecosystem Mi موفق به کسب نتایج فوقالعادهای شد بود.
بازار هند همواره از پرسرعتترین بازارهای فروش گوشیهای هوشمند بوده است؛ به همین دلیل برای بسیاری از تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند رسیدن به موفقیت در بازار هند یک هدف مهم محسوب میشود. شیائومی هم در ژوئیه ۲۰۱۴ طی یک نشست مطبوعاتی کمسروصدا ورود خود را به بازار هند اعلام کرد. همچنین این کمپانی برای فروش اسمارتفونهای خود از شراکت بزرگترین وبسایت فروش اینترنتی هند با نام Flipkart بهره گرفت.
۲۰۱۵ و شکست رکورد گینس
شام کمپانی شیائومی یکی از بخشهای جذاب کتاب «تاریخچه برند شیائومی» تا همیشه خواهد بود. این رویداد به یکی از رویدادهای مهم برای بسیاری از چینیها بدل شده است. رویدادی که به منظور دوستی و دیدار بین طرفداران شیائومی با کارکنان شیائومی برگزار شده و تمام هزینههای رفت و آمد و اسکان طرفدارن به عهدهی این کمپانی خوشآوازه است.
این رویداد در پایان سال ۲۰۱۵ برگزار شد و در آن برای طرفداران این امکان فراهم شد تا به طور رودررو نظرات و انتقادات خود را با شیائومی در میان بگذارند. در همین رویداد مچبند سری Mi هم رونمایی شد.
۲۰۱۷ سال گسترش بازارهای جهانی
در آوریل این سال شیائومی، Mi6 را به دنیا معرفی کرد و همزمان در بازار پاکستان محصولات سری Mi و ردمینوت را به صورت کاملا رسمی عرضه کرد. تاریخچه برند شیائومی در بازارهای جهانی به همین جا هم ختم نشد بلکه با افتتاح فروشگاههای MI Home در کشورهای بنگلادش، هند و بنگلور ادامه یافت.
در همان سال چند نمونه دیگر از محصولات شرکت شیائومی پا به عرصهی وجود گذاشتند:
- Mi Max2 با صفحه نمایش ۶.۴۴ اینچی IPS
- نسخه ۹ رابط کاربری MIUI V9
- گوشیهای هوشمند Mi Mix5
- معرفی گوشی هوشمند Mi AI
محصولات شیائومی :
امروز، کمپانی شیائومی مرزهای تولیدات خود را گسترش داده و در چندین زمینه فعالیت میکند. مهمترین دسته بندی محصولات شیائومی عبارت است از :
- موبایل
- تبلت
- لپتاپ
- لوازم جانبی
- پاور بانک
- خانه هوشمند ( شامل سنسور و سوئیچ، لوازم خانگی، پریز و تجهیزات برقی و روشنایی )
- گجت های سلامت ( شامل مچ بند هوشمند و ساعت، ترازو، ماسک و دستکش، ماگ و فلاسک، عینک و… )
- صوتی و تصویری ( شامل دوربین، تلویزیون، اسپیکر، هدفون و هندزفری و … )
- تجهیزات شبکه
- سبک زندگی ( شامل کیف و کوله و چمدان، عروسک و سرگرمی، لوازم اداری و… )
سایر محصولات شیائومی
شیائومی تنها به تولید گوشیهای هوشمند نپرداخته است. این مجموعه تا به امروز محصولاتی از قبیل لپتاپ/نوت بوک، دستگاه تصفیه هوا، تلویزیونهای هوشمند، ستآپ باکس، روتر، دوربین ورزشی، دستگاه تصفیه آب، ربات، دوچرخه/اسکوتر برقی، پهپاد و محصولات دیگری پرداخته است.
شیائومی در سال ۲۰۱۶ از محصولاتی نظیر Mi 5 ، Redmi Pro ، Notebook Air ، Mi Note 2 ، گوشی Mi MIX زیبا و بسیاری گوشیهای مقرون به صرفه دیگر رونمایی کرد. درپایان یادآوری میکنیم که امروز شیائومی در جایگاه اول بازار قرار ندارد و به عبارتی این مجموعه هنوز در ابتدای راه است. درآیندهی نزدیک شیائومی قادر خواهد بود غولهای بزرگ تکنولوژی را شکست دهد.
معنی نام شیائومی
مهمترین نکتهای که موسسان شرکت به آن توجه میکردند، چینی محض نبودن نام بود که مخاطبان غیرچینی نیز بتوانند نام آن را حفظ کنند.
نام شیائومی از دو بخش تشکیل شده است: می و شیائو. در زبان چینی، می به معنای برنج است. موسس Xiaomi ، آقای Lei Jun کل فضای اینترنت که فضای بسیار بزرگی است را به برنج تشبیه میکند و شرکت خود را بخش کوچکی از آن میداند. بنابراین نام شیائومی که در اصل به معنی “برنج کوچک” است، به عنوان نام شرکت انتخاب شد.
البته هماکنون این شرکت در سایت خود، معانی جدیدی را نیز به نام خود اضافه میکند. Xiaomi در سایت خود توضیح میدهد که لوگوی آنها که نوشته MI است، مخفف Mobile Internet است. همچنین در بخشی دیگر میگوید که MI مخفف Mission Impossible نیز هست و اشاره به موانع بسیار زیاد شیائومی در ابتدای کار دارد.
گزینههای دیگر
آقای Lei Jun در ادامه درمورد برخی از نامها که کاندید بودند نیز سخن گفت. بیشتر این اسمها به خاطر زیادی “میهن پرستانه” بودن، از گزینهها حذف شدند. در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
- Hongxing به معنی ستاره قرمز
- Laijiao به معنی فلفل
- Heimi به معنی برنج سیاه
آیا این مقاله برای شما مفید بود ؟ نظر شما درمورد معایب گوشی های شیاعومی چیست ؟