رد پای گوگل را می توان در هر جایی که وب، سخت افزار و نرم افزار وجود دارد دید! اندروید توسط گوگل ارائه شده و مدیریت می شود. در این مطلب قصد داریم در مورد سیستم عامل اندروید صحبت کنیم. اگر می خواهید بصورت کامل بدانید اندروید چیست و چه ویژگیهایی دارد لطفا در ادامه با سید علی ابراهیمی همراه باشید.
اندروید چیست ؟
اَندروید (به انگلیسی: Android) یک سیستمعامل موبایل است که گسترش آن با گوگل است. اندروید بر پایهٔ نسخهٔ اصلاحشدهای از هستهٔ لینوکس و دیگر نرمافزارهای متنباز طراحی شده و نخست در دستگاههای لمسی مانند تلفن هوشمند و تبلت استفاده شد.
هسته اصلی سیستم عامل تکامل یافته اندروید از سیستم عامل لینوکس گرفته شده است. در واقع می توان اندورید را برگرفته از لینوکس دانست گرچه تفاوت های بسیاری وجود دارد اما مهم این است که ساختار اندروید بر اساس لینوکس است. جالب است بدانید که درصد گوشی های استفاده کننده از اندروید بسیار بالاست و در رتبه نخست قرار دارد.
تاریخه android
در اوت ۲۰۰۵ شرکت گوگل شرکت اندروید واقع در پالو آلتو، کالیفرنیا را خرید. شرکت کوچک اندروید که توسط اندی رابین، ریچ ماینرز، نیک سیرز و کریس وایت راهاندازی شده بود، در زمینهٔ تولید نرمافزار و برنامههای کاربردی برای تلفنهای همراه فعالیت میکرد. اندی رابین، مدیر عامل اجرایی این شرکت، پساز پیوستن اندروید به گوگل، به سمت قائممقام مدیریت مهندسی این شرکت و مسئول پروژهٔ اندروید در گوگل منصوب شد.
سیستم عامل چیست؟
سیستم عامل ، یک نرم افزار کامپیوتری است که برای یکپارچه سازی منابع سخت افزاری و نرم افزاری کار میکند. مانند IOS ! بنابراین، سیستم عامل به انواع سخت افزار کمک میکند تا در کنار یکدیگر کار کرده و در عین حال بستری برای انتقال اطلاعات و بخشهای نرم افزاری فراهم میکند. بنابراین، سیستم عامل Android در گوشیهای هوشمند، بهعنوان مدیر، عملکرد سختافزار گوشی و برنامههایی که روی آن نصب کردهاید را کنترل میکند.
محبوبیت اندروید
شاید بتوان گفت که اندروید تقریبا محبوب ترین سیستم عامل جهان است. به نحوی که در جدیدترین آمارهای سال 2022، اندروید با 69.74% سهم در بازار سیستم عامل های موبایل، در صدر قرار داشته و با iOS اپل که با %29.49 در رده دوم جهان واقع شده، فاصله قابل توجهی دارد.
مزایا اندروید نسبت به IOS !
- میتوانید برنامهها را خارج از پلیاستور دانلود و نصب کنید
- پر از نوآوریهای سختافزاری است
- فضای ذخیرهسازی قابل ارتقا دارند
- برندها و مدلهای زیادی برای انتخاب وجود دارد
- قابلیت شخصی سازی
- قیمت مقرون به صرفه
- اپن سورس بودن
- اپلیکیشنهای بیشتر
سرویس گوگل پلی اندروید چیست؟
هسته اندروید، Open Source است. این نرم افزار به عنوان بخشی از پروژه متن باز android که در اصطلاح AOSP نامیده میشود، قرار میگیرد و نسخه خالص و ابتدایی android است. با این حال، اندرویدی که شما در گوشی هوشمند خود میبینید، با این نسخه ابتدایی تفاوت داشته و حتی برخی نرم افزارهای دیگر نیز به صورت پیش فرض روی آن نصب شدهاند. بیشتر این نرم افزارها تحت سیستمی به نام Google Play Services هستند که سرویسهای گوگل مانند گوگل پلی، جیمیل، یوتیوب و … را به android میآورد.
نسخه های اندروید
اندروید از سال 2008 بصورت رسمی منتشر و تا به حال نسخه های متعددی از آنها در دسترس قرار گرفته است. در زیر به نام، معنی و تاریخ نسخه های اندروید اشاره شده است:
- نسخه Alpha به معنی آلفا – منتشر شده در تاریخ 23 دسامبر 2008
- نسخه Beta به معنی بتا – منتشر شده در تاریخ 9 فوریه 2009
- نسخه Cupcake به معنی کیک فنجانی – منتشر شده در تاریخ 30 آپریل 2009
- نسخه Donut به معنی کیک دونات – منتشر شده در تاریخ 15 سپتامبر 2009
- نسخه Eclair به معنی نان خامه ای – منتشر شده در تاریخ 26 اکتبر 2009
- نسخه Froyo به معنی ماست یخ زده – منتشر شده در تاریخ 20 می 2010
- نسخه Gingerbread به معنی نان زنجبلی – منتشر شده در تاریخ 6 دسامبر 2010
- نسخه Honeycomb به معنی کندوی عسل – منتشر شده در تاریخ 22 فوریه 2011
- نسخه Ice Cream Sandwich به معنی بستنی حصیری – منتشر شده در تاریخ 19 اکتبر 2011
- نسخه Jelly Bean به معنی آب نبات ژله ای – منتشر شده در تاریخ 9 ژوئن 2012
- نسخه KitKat به معنی کیت کت – منتشر شده در تاریخ 31 اکتبر 2013
- نسخه Lollipop به معنی آب نبات چوبی – منتشر شده در تاریخ 12 نوامبر 2014
- نسخه Marshmallow به معنی مارشمالو – منتشر شده در تاریخ 5 اکتبر 2015
- نسخه Nougat به معنی نوقا – منتشر شده در تاریخ 22 آگوست 2016
- نسخه Oreo به معنی اوریو – منتشر شده در تاریخ 21 آگوست 2017
- نسخه Pie به معنی پای – منتشر شده در تاریخ 8 مارس 2018
رابطه اندروید با جاوا
زبان جاوا به دلیل قدرتمند و رایگان بودن آن یک انتخاب منطقی برای پلتفرم android است.نرمافزارهای جانبی اندرویدی با استفاده از زبان جاوا نوشته میشوند و برای ارتباط با لایههای زیرین سیستمعامل میتوانند از کتابخانههای جاوایی اندروید استفاده کنند. بخش رابط کاربری سیستمعامل اندروید با زبان جاوا نوشته شدهاست و بسیاری از برنامههای android هم با جاوا نوشته شدهاند. اما این سیستمعامل، Java Virtual Machine ندارد. زبان جاوا به دلیل شی گرا بودن به کتابخانه های کلاس گسترده ای دسترسی دارد که به شما در توسعه کمک می کند.
رووت در اندروید چیست ؟ ROOT چیست ؟
روت به معنی دسترسی ریشه به سیستمعامل است و زمانی که یک ابزار اندرویدی، روت میشود دسترسی کاربر به ابزار مربوط افزایش مییابد؛ در سیستمعامل لینوکس به کاربری که دسترسیهای مدیریتی دارد روت و در ویندوز به آن ادمین (Administrator) میگویند، در بیشتر سیستمعاملها، گرفتن دسترسی روت ساده است و به سادگی چند کلیک میتوان از سیستمعامل دسترسی روت گرفت یا مجوز دسترسی را باطل کرد.
دستگاه های اندرویدی
اغلب افراد، android را تنها به سیستم عامل گوشی های هوشمند می شناسند. در حالی که علاوه بر گوشی ها، بسیاری از تبلت ها نیز به وسیله این سیستم عامل مدیریت می شوند. در برخی از ساعت های هوشمند نیز سیستم عامل android به کار رفته است؛ اگرچه ممکن است با نام سیستم عامل Wear OS شناخته شود، اما در حقیقت یک سیستم عامل مبتنی بر android است. بدین معنا که بر اساس همان کدهای اصلی Android، تغییراتی ایجاد شده است. android همچنین بر روی برخی تلویزیون های هوشمند نیز اجرا می گردد.
آیا این مقاله برای شما مفید بود ؟ درمورد گوشی ایرانی جی ال ایکس شاهین 3 بیشتر بدانید !