باتوجه به وضع اقتصادی مردم ایران در این روزها، بیشتر افراد خرید گوشی های دست دوم را به گوشی های نو ترجیح میدهند. مجله خبری سید علی ابراهیمی در این مقاله یک راهنمای خرید گوشی دست دوم تهیه کرده است تا شما هنگام خرید دچار ضرر نشوید و سرتان کلاه نرود. پس تا انتهای این مطلب برای راهنما خرید گوشی دست دوم و تست گوشی کارکرده با SAE22 همراه باشید.
گوشی دست دوم چیست ؟
گوشی دست دوم، به معنای خرید و فروش گوشیهایی است که قبلاً توسط کاربری دیگر استفاده شدهاند. این نوع گوشیها با توجه به شرایطی که در آن زمان برای خریدار وجود داشته، میتوانند با قیمتی کمتر از گوشیهای جدید عرضه شوند. البته لازم به ذکر است که خرید گوشی دست دوم ممکن است با مشکلات و خطراتی همراه باشد، بنابراین پیش از خرید گوشی دست دوم حتماً باید به مواردی مانند وضعیت بدنه، عمر باطری و سلامت کلی گوشی توجه کرد.
حراجی گوشی های دست دوم از کجا پیدا کنیم ؟
حراجی گوشی های دست دوم، مزایدهها و کانال های خرید و فروش از جمله بسترهایی هستند که میتوانید برای خرید گوشی دست دوم به آنها مراجعه کنید. از معروفترین این بسترها میتوان به سایت یا اپلیکیشن اندروید دیوار و شیپور اشاره کرد.
قبل از خرید گوشی کارکرده به چه مواردی دقت کنیم ؟
قبل از خرید گوشی کارکرده، بهتر است به موارد زیر توجه کنید:
- وضعیت بدنه: اگر قصد دارید گوشی دست دومی بخرید، حتماً باید به وضعیت بدنه آن توجه کنید. اگر در حین استفاده از گوشی، سقوطهایی رخ داده باشد، ممکن است بدنه گوشی شکسته و خراشدار باشد.
- عمر باطری: باطری گوشی دست دوم ممکن است زنگزده و نیاز به تعویض داشته باشد. بنابراین حتماً باید به عمر باطری و همچنین عملکرد آن توجه کنید.
- سلامت کلی گوشی: قبل از خرید گوشی دست دوم، بهتر است از فروشنده بخواهید که گوشی را بررسی کنید و مشکلات موجود را بررسی کنید. به عنوان مثال، باید بررسی شود که آیا تمام قطعات گوشی سالم هستند، آیا مشکلی در صفحه نمایش وجود دارد یا خیر و آیا پورتهای شارژ و هدفون سالم هستند یا نه.
- قیمت: باید به قیمت گوشی دست دوم نسبت به گوشی جدید توجه کرد و از قیمت مناسبی که با توجه به وضعیت گوشی پیشنهاد میشود، مطمئن شوید.
در کل، قبل از خرید گوشی دست دوم، بهتر است به مواردی که بالا ذکر شد توجه کرده و گوشی را دقیق بررسی کنید تا بعداً با مشکلاتی مواجه نشوید.
اطمینان از عدم خیسشدن گوشی کارکرده
تعمیر گوشی آب خورده در بیشتر موارد نیاز به تعویض برد یا تاچ دارد. تعویض برد اصلی تقریبا قیمتی برابر خرید گوشی نو دارد. متاسفانه بیشتر گوشیهای آب خورده حتی روشن نیز نمیشوند.
- اما اگر گوشی روشن میشود، باید بدانید که LCD گوشی آب خورده در برخی قسمتها نور بیشتری دارد.
- داخل شیار سیم کارت یک نمایشگر رطوبت است که اگر رنگ آن قرمز باشد، یعنی گوشی داخل آب افتاده است. زیرا در حالت عادی این نشانگر به رنگ سفید یا نقرهای است. پس به این مورد حتماً توجه کنید.
- اگر گوشی دارای باتری غیرقابل تعویض باشد، اثر آبخوردگی بر روی درگاه سیم کارت نشان میدهد و ممکن است رنگ برچسبهای روی باتری تغییر کرده باشد.
مطمئن شوید گوشی دزدیده شده نیست!
خرید گوشی دزدی چیزی بهجز دردسر برای شما ندارد، بنابراین خوب حواستان را جمع کنید تا به دردسر نیافتید! به این منظور از فروشنده بخواهید تا جعبه، فاکتور فروش و سایر اقلام این چنینی را بههمراه گوشی در اختیارتان قرار دهد. در صورت وجود این وسایل، احتمال دزدی بودن گوشی بسیار پایین میآید.
امتحان سیمکارت در گوشی
بعد از قرار دادن سیمکارت در گوشی دست دوم، باید بتوانید با آن تماس برقرار کرده، پیامک بفرستید و وبگردی کنید.
- در صورتیکه که نتوانستید تماسی برقرار کنید، به راحتی متوجه میشوید که آن تلفن برای شبکه مخابراتی کشور ما ساخته نشده است.
- پیش از خرید گوشی کارکرده بهتر است مطمئن شوید که موبایل قفل نباشد و تمام اطلاعات فروشنده قبلی حتما قبل از خرید توسط خود فروشنده پاک شود.
- تمام پسوردهای مورد نیاز به خصوص در تلفنهای اپل را از فروشنده یا صاحب قبلی تلفن بگیرید.
کنترل شماره سریال و IMEI گوشی دست دوم
یکی از راههای اطمینان از صحت دستگاه و دزدی نبودن گوشی، کنترل شماره سریال و IMEI گوشی از داخل سیستمعامل و مقایسه آن با بدنه گوشی و روی جعبه است. برای پیدا کردن کد IMEI میتوانید *#۰۶#را شمارهگیری کنید یا از مسیر (Settings>General>About) آن را بیابید. این شماره باید با کد حک شده بر روی بدنه و جعبه گوشی یکسان باشد. و اگر گوشی شما آیفون است روی هندزفری و شارژر هم باید یک کد یکسان باشد.
گوشی ریفر چیست؟
گوشی موبایلی که ایراد فنی داشته و وارد بازار شده، سپس به علت ایراد مجددا به چرخه تولید برگشته تا رفع ایراد بشود. پس از رفع ایراد مجدد و نظارت کیفی بر آنها به چرخه فروش برمیگردند و وارد بازار میشوند به اصطلاح گوشی ریفر هستند. با استفاده از شماره سریال و IMEI، میتوانید بفهمید که گوشی موبایل ریفر هست یا نه و قیمت مناسب آن چیست.
وای فای گوشی را تست کنید
یکی از نکات مهم به هنگام خرید گوشی دست دوم و کارکرده، این است که وای فای گوشی را تست کنید. اگر دستگاه وایرلس برای تست وای فای گوشی کنار شما وجود ندارد، هیچ اشکالی ندارد. شما میتوانید با زدن نقطه اتصال گوشی خود، اینترنت را به صورت وای فای به اشتراک بگذارید تا این مسئله را بررسی کنید.
از اصالت گوشی اطمینان حاصل کنید !
تشخیص اینکه گوشی کارکرده شما اصلی و اورجینال است یا خیر، ممکن است بسیار دشوار باشد. اما با توجه به موارد زیر میتوانید به نسبت خیالتان راحتتر کنید:
- مشخصات گوشی: در صورتی که قبل از خرید گوشی اورجینال، مشخصات آن را بدانید، میتوانید با مقایسه آن با گوشی کارکرده، نسبت به صحت گوشی مطمئنتر شوید.
- کیفیت ساخت: گوشیهای اورجینال، با کیفیت ساخت بسیار بالایی عرضه میشوند. بنابراین، اگر گوشی کارکرده شما هم با کیفیت ساخت بالایی عرضه شده باشد، میتوانید خیالتان راحتتر باشد که گوشی شما اصلی است.
- مدت زمان استفاده: اگر گوشی کارکرده شما به مدت کوتاهی استفاده شده باشد، احتمال بالایی وجود دارد که اصلی باشد. چرا که جعلی کردن یک گوشی به پاسخگویی به تمامی مشخصات و نیازهای طراحی اولیه آن نیاز دارد.
- خرید از فروشگاههای معتبر: خرید گوشی کارکرده از فروشگاههایی که معتبر هستند، میتواند اطمینان بخش باشد. زیرا در این فروشگاهها، گوشیهایی که به فروش میرسند معمولاً تحت یک سری بررسیهای دقیق قرار میگیرند.
در کل، هیچ شیوهای برای تشخیص مطمئن اینکه گوشی کارکرده شما اورجینال است وجود ندارد، اما با توجه به مواردی که گفته شد، میتوانید به نسبت خیالتان راحتتر شوید.
بررسی دقیق ظاهر گوشی قبل خرید گوشی کارکرده
گوشی های دست دوم در اکثر مواقع دچار ضربه، خط و خش، رنگ پریدگی و آسیبهای دیگر هستند. معمولا فروشندگان این نکات را در اختیار خریداران قرار میدهند، اما در برخی شرایط ممکن است به آنها اشاره نشود که در این حالت خریدار باید زرنگ باشد و قبل از خرید، ظاهر گوشی را بهخوبی مورد بررسی قرار دهد.
برای بررسی دقیق ظاهر گوشی کارکرده قبل از خرید، بهتر است به موارد زیر توجه کنید:
- بدنه گوشی: بدنه گوشی باید سالم و بدون خط و خش باشد. لذا باید به دقت نگاه کنید و هرگونه خط و خش روی بدنه گوشی را بررسی کنید.
- صفحه نمایش: صفحه نمایش گوشی باید بدون خط و خش باشد و عملکرد درستی داشته باشد. برای بررسی صفحه نمایش، میتوانید تصاویری با پسزمینه سفید و سیاه را بر روی آن نمایش دهید و ببینید که آیا همچنان عملکرد درستی دارد یا خیر.
- دکمههای کنترل: دکمههای کنترل گوشی باید به درستی کار کنند و هیچ گونه مشکلی نداشته باشند.
- پورتهای جانبی: پورتهای جانبی مانند پورت شارژ گوشی و پورت هدفون باید به درستی کار کنند و هیچ گونه مشکلی نداشته باشند.
- دوربین: دوربین گوشی باید به درستی عمل کرده و تصاویر با کیفیتی را ثبت کند.
- حسگرهای گوشی: از جمله حسگرهای گوشی، حسگر اثرانگشت و حسگر ژیروسکوپ (Gyroscope) باید به درستی کار کنند.
- عمر باطری: باطری گوشی باید به درستی کار کند و ظرفیت خود را حفظ کرده باشد.
- سیستم عامل: سیستم عامل گوشی باید به درستی کار کند و هیچ گونه مشکلی نداشته باشد.
در کل، برای بررسی دقیق ظاهر گوشی کارکرده قبل از خرید، باید به جزئیات زیادی توجه کنید و همهی قسمتهای گوشی را با دقت بررسی کنید.
تست سالم بودن پورت های اتصال گوشی کارکرده
تمام پورتهای اتصال گوشی که شامل پورت شارژر، جک هدفون، شیار سیم کارت و شیار حافظه SD میشوند را بررسی کنید. اگر گوشی دست دوم مورد نظر به قلم استایلوس مجهز است، حتما عملکرد آن را را هم امتحان کنید.
برای تست سالم بودن پورتهای اتصال گوشی کارکرده، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- شارژ کردن گوشی: اگر بتوانید گوشی را با شارژر اصلی به درستی شارژ کنید، احتمالاً پورت شارژ سالم است.
- استفاده از هدفون: با استفاده از هدفون، میتوانید از سالم بودن پورت هدفون گوشی اطمینان حاصل کنید.
- استفاده از کابل USB: با استفاده از کابل USB و اتصال گوشی به کامپیوتر یا لپتاپ، میتوانید از سالم بودن پورت USB گوشی اطمینان حاصل کنید.
- استفاده از دستگاه OTG: با استفاده از دستگاه OTG و اتصال دستگاههای جانبی به گوشی، میتوانید از سالم بودن پورتهای گوشی اطمینان حاصل کنید.
- استفاده از برنامه تست پورت: برخی برنامههای تست پورت وجود دارند که میتوانید با استفاده از آنها از سالم بودن پورتهای گوشی اطمینان حاصل کنید. البته برای استفاده از این برنامهها، به دقت نیاز دارید تا بیشترین نتیجه را از آنها بگیرید.
در کل، برای تست سالم بودن پورتهای اتصال گوشی کارکرده، میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید، اما بهتر است از همه این روشها برای بررسی پورتهای گوشی استفاده کنید.
راهنما خرید گوشی ! معیار خرید گوشی کارکرده چیست ؟
برای راهنما خرید گوشی می توانید ویدیو زیر را ببینید یا به این لینک مراجعه کنید .
تست هنگام خرید گوشی ! کد تست گوشی دست دوم
یک راه کاربردی و مطمئن جهت تست سلامت گوشی وجود دارد که با اجرای کد انجام میشود. این کد در انواع گوشی متفاوت است. برای مثال، با اجرای #*0#* در گوشی سامسونگ جی پلاس و GLX میتوان سلامت آن را بررسی کرد، درحالیکه این کد در گوشیهای دیگر به این گونه است:
- کد تست سونی: #7378423##*
- کد تست هوآوی: ##497613
- کد تست الجی: 3845#*855#
- کد تست اپل: *3001#12345#*
- کد تست اچتیسی: *#*#3424#*#*
- کد تست شیائومی: ##64663##
- کد تست لنوو: ####1111#
آموزش تست گوشی کارکرده ! چطور سخت افزار گوشی را تست کنیم ؟
با شمارهگیری این کدهای مخصوص منویی مانند تصویر زیر نمایش داده میشود که در آن، هرکلید برای تست بخشهای مختلف از گوشی کاربرد دارد:
سه گزینه اول به نامهای Red، Green و Blue برای امتحان صفحه نمایش و تشخیص پیکسلهای سوخته آن استفاده میشود. گزینه Receiver برای تست صدای تماس گیرنده است که با زدن برروی آن از قسمت اسپیکر نوعی نویز پخش میشود تا سلامت این قسمت از گوشی را تایید کند. گزینه بعدی Vibration است که جهت تست ویبرهی گوشی کاربرد دارد.
با استفاده از گزینه Dimming میتوان قدرت تشکیل سه رنگ آبی و سبز و قرمز را بههمراه حداقل و حداکثر کنتراست تست کرد. با زدن برروی Mega cam هم دوربین پشتی گوشی باز میشود تا شما کیفیت دوربین و صحت فلاش عکس را بررسی کنید. گزینه Sensor امکان تست سنسورهای گوشی را به شما میدهد و گزینه Touch برای تست سلامت قابلیت لمس صفحه نمایش کاربرد دارد.
اصطلاحات تست گوشی کارکرده
- TSP Hovering: تست لمس از فاصله 10 میلیمتری
- Sleep: این گزینه باعث خاموش شدن صفحه نمایش میشود که برای ادامه کار باید دکمه پاور را فشار دهید.
- Speaker: تست اسپیکر
- Sub Key: جهت تست دکمه های غیر لمسی مانند ولوم، پاور و …
- Front cam: تست دوربین جلو
- LED: تست چراغ نوتیفیکیشن (نقطه کوچک بالای صفحه نمایش که به رنگهای سبز قرمز و آبی درمیآید)
- Wacom test: تست عملکرد قلم در سری نوت
- IR LED: تست قابلیت ریموت کنترل گوشی
- Low frequency: تست فرکانس کار مربوط به صفحه نمایش
- Barcode Emulator Test: تست بارکدخوان گوشی
- SensorHub Test: تست سنسور مجاورت گوشی که با ضربه زدن بر روی آن گوشی بهطور کامل خاموش میشود.
- Black: تست رنگ مشکی عمیق گوشی
استعلام رجیستری پیش از خرید گوشی دست دوم
برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، پیش از خرید دستگاه، حتما باید استعلام وضعیت رجیستری گوشی را بررسی کنیم. جهت استعلام اصالت دستگاه از چهار روش میتوان اقدام کرد:
- پیامک به شماره ۷۷۷۷
- سایت اینترنتی به آدرس www.hamta.ntsw.ir
- کد دستوری #۷۷۷۷*
- اپلیکشین همتا
درادامه نحوه استعلام ازطریق کد دستوری را آموزش میدهیم
مرحله 1: کد دستوری *777# را شمارهگیری کرده و گزینه برقراری تماس را انتخاب کنید.
در مرحله 2: با ارسال عدد 1، گزینه استعلام اصالت را انتخاب کنید.
مرحله 3: در این مرحله باید 15 رقم ابتدایی شناسه(IMEI) دستگاه را بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و …) وارد کنید. این رقم بر روی جعبه یا پشت باتری حک شده است. همچنین، با شمارهگیری کد #06#* میتوان به آن دسترسی پیدا کرد.
مرحله 4: وضعیت استعلام گوشی مورد نظر بهصورت پیامک ارسال خواهد شد.
درصورتیکه در پیامک نوشته شده دستگاه مورد نظر غیرقانونی است، اکیداً توصیه میکنیم که از خرید آن اجتناب کنید، چراکه پس از گذشت 30 روز از زمان اولین روشن شدن دستگاه، ارتباط دستگاه به شبکه قطع خواهد شد.
طرز محاسبه قیمت گوشی دست دوم چطور است ؟ قیمت گذاری گوشی کارکرده
محاسبه قیمت گوشی دست دوم، به عوامل مختلفی بستگی دارد که در زیر به برخی از این عوامل اشاره میکنیم:
- مدت استفاده: یکی از عوامل مهم در محاسبه قیمت گوشی دست دوم، مدت زمان استفاده از آن است. همانطور که میدانید، با توجه به مدت زمان استفاده گوشی، سالمی و کارکرد آن تغییر میکند. بنابراین، گوشیهایی که برای مدت زمان طولانی استفاده شدهاند، ارزش کمتری نسبت به گوشیهای جدیدتر خواهند داشت.
- وضعیت فنی: مشخصات فنی گوشی دست دوم، مانند پردازنده، حافظه، دوربین، صفحه نمایش و … نیز میتواند بر قیمت آن تأثیر بگذارد. به طور کلی، گوشیهایی که مشخصات فنی بالاتری دارند، ارزش بیشتری خواهند داشت.
- سطح آسیب: همانطور که گفته شد، سالمی و وضعیت گوشی، بر قیمت آن تأثیر میگذارد. بنابراین، گوشیهایی که در حد نو و بدون خط و خش هستند، ارزش بیشتری خواهند داشت.
- برند و مدل: برند و مدل گوشی نیز میتواند بر قیمت آن تأثیر بگذارد. گوشیهای معروفتر و با قابلیتهای بیشتر، ارزش بیشتری خواهند داشت.
- تعداد بازدیدها و پیشنهادها: تعداد بازدیدها و پیشنهادهایی که برای گوشی دست دوم شما وجود دارد، نیز میتواند به عنوان یکی از عوامل در تعیین قیمت آن محسوب شود.
در کل، برای قیمتگذاری گوشی کارکرده، باید به عوامل ذکر شده توجه کنید و با محاسبه کلیه این عوامل، به قیمت مناسبی رسید. همچنین، میتوانید قیمت گوشی دست دوم مشابهی را در بازار بررسی کنید تا به قیمت نسبی برای گوشی خود برسید.
چگونه بفهمیم گوشی دست دوم است؟ تشخیص گوشی کارکرده
برای بررسی اینکه گوشی مورد نظر دست دوم است یا نه، به موارد زیر توجه کنید:
- وضعیت بدنه: اگر بدنه گوشی دارای خط و خش، خراش، لکه و یا شکستگی باشد، این نشاندهنده استفاده پیشین از گوشی میباشد.
- قیمت پایینتر: اگر گوشی با قیمت بسیار کمتر از همان مدل دستگاه جدید فروخته شود، ممکن است دست دوم باشد.
- مدت استفاده: اگر فروشنده میگوید که گوشی را به مدت طولانی استفاده کرده است، احتمالاً گوشی دست دوم است.
- عدم وجود جعبه و متعلقات: اگر گوشی با متعلقات کامل (مانند شارژر، هدفون و …) فروخته نمیشود، ممکن است دست دوم باشد.
- گارانتی: در صورتی که گوشی دارای گارانتی باشد، ممکن است دست دوم نباشد. به هر حال، باید به دقت شرایط و مدت زمان گارانتی را بررسی کنید.
- نشانهای دیگر: علاوه بر موارد فوق، نشانهای دیگری نیز ممکن است برای تشخیص گوشی دست دوم وجود داشته باشد. به عنوان مثال، اگر تنظیمات گوشی تغییر کرده باشد، میتواند نشاندهنده استفاده پیشین از آن باشد.
در کل، برای بررسی اینکه گوشی دست دوم است یا نه، باید به جزئیات زیادی توجه کنید و با توجه به موارد ذکر شده، سعی کنید به نتیجهگیری مناسب برسید.
انتقال مالکیت گوشی دست دوم چطور است ؟
پس از خرید گوشی دست دوم لازم است که به انتقال مالکیت تلفن همراه خود بپردازید. یکی از روشهای انتقال مالکیت گوشی از طریق سامانه همتا استفاده از کد USSD است.
کد دستوری #7777* را شماره گیری کرده و عدد 3 یعنی انتقال مالکیت را وارد کنید. دراین مرحله لیستی از کدهای IME که تحت مالکیت سیم کارت شما قرار دارند نمایش داده میشوند. عدد کنار IMEI گوشی که قصد انتقال مالکیت آن را دارید را وارد کرده و گزینه ارسال را بزنید.
در مرحله بعد شماره موبایل مالک جدید گوشی را وارد کنید. حال در پنجرهای که ظاهر میشود برای تایید انتقال مالکیت دستگاه عدد 1 را در کادر مربوطه وارد کرده و گزینه ارسال یا Send را انتخاب کنید.
نکات ضروری برای بستن قرارداد خرید
- دقت کنید که اگر گوشی دست دوم را از شخص میخرید، حتماً با آن شخص قرارداد ببندید و حداقل یک نشانی درست از آن شخص داشته باشید.
- در قراردادتان حتماً شماره ملی فروشنده را بنویسید و اصالت مدارک شناسایی فروشنده را چک کنید.
- قرارداد را خودتان بنویسید و حتماً اطلاعاتی نظیر شماره سریال و IMEI روی گوشی و کارتون، رنگ گوشی، وضعیت لوازم جانبی همراه گوشی، وضعیت رجیستری گوشی، مدت زمان تست گوشی (به هیچ وجه بدون مهلت تست گوشی دست دوم نخرید.)
- مبلغ معامله و شیوه پرداخت آن (پول گوشی را کارت به کارت کنید تا قابل پیگیری باشد.) را در قرارداد درج کنید.
- همچنین قرارداد باید دارای امضا و اثر انگشت فروشنده، تاریخ و ساعت فروش گوشی به شما باشد. در آن ذکر کنید که اگر گوشی کارکرده در مدت تست مشکلی داشت، فروشنده قبول میکند گوشی را مرجوع کرده و تمام هزینه را به شما برمیگرداند.
- علاوه بر تمام این موارد یکی از دوستانتان را بهعنوان شاهد معامله به همراه ببرید و از آن شخص هم بخواهید که یک نفر بهعنوان شاهد، زیر برگه قرارداد را امضا کند.
فاکتور گوشی خریداری شده و ضمانت
زمانیکه پای شما به معامله باز میشود، از فروشنده سوال بپرسید که آیا فاکتور خرید گوشی در دست دارد و یا اینکه میتواند به شما تحویل دهد؟ و پس از آن، از شخص فروشنده سوال کنید که آیا این گوشی، ضمانت / گارانتی دارد؟ اگر فروشنده از فاکتور و ارائه برگه ضمانت امتناع کرد، شما نمی توانید کارکرد دقیق گوشی را بدست آورید بنابراین باید خودتان حدس بزنید و یا اینکه از شخص سوالات مختلفی بپرسید.
هنگام خرید گوشی دست دوم و کارکرده، پیشنهاد میشود حتما جعبه آن را نیز دریافت کنید. به محض مشاهده جعبه و گوشی، پیشنهاد میشود تا کد *#06# را وارد کنید و کد IMEI را با کد درج شده بر روی کارتن، مقایسه کنید. اگر یکی بود، میتوان گفت که کارتن گوشی، متعلق به خود گوشی است. هر چند امکان جعل کارتن وجود دارد، اما حداقل میتوان اطمینانی را نسبت به این موضوع کسب کرد.