اکثر گیمر های امروزه قطعا خاطرات زیادی با بازی کنسول قدیمی نظیر PS1 و PS2 یا نیتندو دارند . امروز در این ویدیو از سید علی ابراهیمی به معرفی سایتی می پردازیم که میتوانید بازی کنسول های قدیمی را به صورت رایگان و آنلاین تجربه کنید . بازی های نوستالژی که اکثر ما آنها خاطره داریم !
سایت شبیه ساز بازی کنسول قدیمی
شما میتوانید در سایت emulatorgames.net به بازی کردن با کنسول های قدیمی بپردازید .
نصب GTA 5 در گوشی | جی تی ای 5 برای اندروید
انواع کنسول بازی قدیمی تا جدید
کنسول بازی Magnavox Odyssey
- تولید کننده: Magnavox
- سال عرضه: 1972
- سال توقف عرضه: 1975
- میزان فروش: 350 هزار دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 100 دلار معادل 650 دلار در سال 2022
لیست بهترین کنسول های بازی را با اولین کنسول عرضه شده در تاریخ شروع میکنیم. کنسول بازی Magnavox Odyssey شروع کننده همه این ماجراها بود. سال 1966 بود که Ralph H. Baer طرحی را ارائه کرد که در آن با وصل کردن یک دستگاه به تلویزیون میتوانستید بازی کنید. در نهایت Ralph H. Baer با تیم کوچکاش موفق شد در سال 1972 اولین کنسول بازی تجاری را در دنیا عرضه کند. در اولین سال عرضه این کنسول بیش از 69 هزار دستگاه از آن به فروش رسید. Ralph H. Baer به خاطر نقشی که در فراگیر شدن بازیهای ویدیویی داشت، پدر ویدیو گیم لقب گرفت.
کنسول بازی Magnavox Odyssey موفق شد پتانسیل کنسولهای بازی را نشان دهد و باعث ظهور یک بازار جدید شد، اما خودش به طور کلی نتوانست موفقیت زیادی داشته باشد. این کنسول تنها 3 سال در چرخه تولید بود و از سال 1973 هم توسعه بازی و ابزارهای جدید برای این کنسول متوقف شد. در مجموع 28 بازی روی 11 کارتریج مختلف برای کنسول بازی Magnavox Odyssey عرضه شد. در هر صورت درست است که کنسول بازی Magnavox Odyssey موفقیت چندانی به دست نیاورد، اما این موضوع دلیل بد بودن کنسول نیست. به عنوان اولین کنسول بازی عرضه شده در تاریخ، Magnavox Odyssey با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کرد. فروش کنسول بازی آن هم در دورانی که خیلی از مردم حتی تلویزیون هم نداشتند کار بسیار سختی است.
کنسول بازی Atari 2600
- تولید کننده: Atari, Inc
- سال عرضه: 1977
- سال توقف عرضه: 1992
- میزان فروش: 30 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 190 دلار معادل 850 دلار در سال 2022
نوبتی هم که باشد نوبت به مهمترین کنسول بازی میرسد که نقش بسیار بزرگی در رونق صنعت ویدیو گیم داشت. تاریخ ویدیو گیم رابطه جدایی ناپذیری با آتاری 2600 دارد. این کنسول از نسل دوم کنسول های بازی به شمار میرود و تاثیر بسیار زیادی در محبوبیت کنسولهای بازی داشت. آتاری 2600 بیشتر از 30 میلیون دستگاه فروش داشت و پرفروشترین کنسول بازی در دوران خودش و در بین تمامی کنسولهای نسل اول و دوم به شمار میرود. این کنسول توسط نولان بوشنل بنیانگذار آتاری و آلن آلکورن مهندس ارشد این شرکت طراحی و تولید شد. Atari 2600 اولین دستگاه بازی این شرکت بود که از کارتریج برای اجرای بازی استفاده میکرد و میتوانستید هر بازی که دوست دارید را روی آن انجام دهید.
کنسول بازی آتاری 2600 از همان اولین روزهای عرضه موفق نبود و به تدریج به محبوبیت رسید. همه چیز تا سال 1979 برای آتاری 2600 عادی بود. اما از سال 1979 استقبال از کنسولهای بازی منفجر شد و مردم از سراسر دنیا برای خرید کنسولهای بازی اقدام میکردند. آتاری هم فورا دست به کار شد و بازیهای آرکید محبوب خودش مثل Pac-Man، Space Invaders و Missile Command را برای آتاری 2600 عرضه کرد.
ابتدا بازی Space Invaders برای آتاری 2600 عرضه شد و به موفقیت بینظیری دست پیدا کرد. با این حال موفقترین بازی این کنسول، بازی Pac-Man بود که بیشتر از 8 میلیون نسخه از آن به فروش رسید. تا سال 1982 آتاری 2600 یک تجارت 2 میلیارد دلاری را در اختیار داشت. البته این کنسول بازیهای ضعیفی مثل E.T. the Extra-Terrestrial را کارنامه دارد.
کنسول Nintendo Entertainment System (NES)
- تولید کننده: Nintendo
- سال عرضه: 1985
- سال توقف عرضه: 1995
- میزان فروش: 61.91 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 179 دلار معادل 490 دلار در سال 2022
تا سال 1983 همه چیز برای آتاری و کنسول آتاری 2600 خوب پیش میرفت. اما عدم نظارت و کنترل کیفیت روی بازیهای عرضه شده، نه تنها این شرکت بلکه صنعت بازیهای ویدیویی را به سمت نابودی کشاند. بعد از این دوران بود که آتاری دیگر نتوانست به دوران موفقیت خود حتی نزدیک هم شود. در همین دوران رکودی بزرگ هم در دستگاههای آرکید ایجاد شده بود. نینتندو که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان دستگاههای آرکید به حساب میآمد، کنسول بازی Famicom را سال 1983 در ژاپن عرضه کرد. این کنسول بازی موفقیت دیوانهواری را در ژاپن تجربه کرد و همین موضوع باعث شد که نینتندو تصمیم بگیرد کنسولاش را در سراسر جهان عرضه کند.
در نهایت نینتندو تغییراتی را در کنسولش ایجاد و آن را با نام NES به بازار جهانی عرضه کرد. هرچقدر که آتاری صنعت ویدیو گیم را به مرز سقوط کشاند، نینتندو از اشتباهات آتاری درس گرفت و صنعت ویدیو گیم را به اوج برگرداند. برخلاف آتاری، شرکت نینتندو استانداردهای بسیار سختگیرانهای را برای بازیهایی که عرضه میکرد در نظر گرفت. همین موضوع باعث شد که بازیهای فوقالعاده سرگرمکننده و عالی برای این کنسول عرضه شوند.
نینتندو فرانچایزهای Super Mario Bros، The Legend of Zelda و Metroid را در همین زمان آغاز کرد. این بازیها آن قدر خوب و محبوب بودند که حتی تا الان هم عرضه نسخههای مختلف آنها ادامه دارد. نه تنها کنسول بازی NES پرفروشترین کنسول بازی نسل سوم و زمان خودش بود، بلکه بازیهای عرضه شده برای آن به خصوص سری سوپر ماریو به فروش خیره کنندهای دست پیدا کردند. نسخه اول بازی ماریو روی این کنسول بیشتر از 40 میلیون نسخه فروش داشت.
کنسول Super Nintendo Entertainment System (SNES)
- تولید کننده: Nintendo
- سال عرضه: 1991
- سال توقف عرضه: 2003
- میزان فروش: 49.1 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 199 دلار
شرکت نینتندو موفقیت زیادی را با کنسول NES در نسل سوم کنسول های بازی بهدست آورد. همین موضوع باعث شد که این شرکت برنامهریزی دقیقی را برای ورود به نسل چهارم کنسولهای داشته باشد. در نهایت کنسول نسل چهارمی نینتندو با نام SuperNES عرضه شد و از همان ابتدا مورد استقبال گیمرهای سراسر جهان قرار گرفت. نینتندو به راحتی در نسل سوم با اختلاف رقبایش را کنار زد، اما در نسل چهارم کار برای این شرکت سختتر شد. در این نسل اولین جنگ کنسولها شکل گرفت و برخلاف نسلهای قبلی، این بار قرار نبود یک کنسول با اختلاف بهترین و محبوبترین کنسول بازی باشد.
نینتندو همچنان روند نظارت سختگیرانه روی بازیهایش را ادامه داد و در نتیجه تعداد زیادی بازی به شدت باکیفیت و فوقالعاده برای کنسول SNES عرضه کرد. محبوبترین بازی این کنسول Super Mario World بود که بیشتر از 20 میلیون نسخه فروش داشت. کنسول بازی نسل چهارمی نینتندو یکی از بهترین کنسول های بازی تاریخ است که موفقیت زیادی برای شرکت نینتندو داشت و باعث پیشرفت صنعت ویدیو گیم شد. با این وجود کنسول SNES نتوانست موفقیت نسل قبلی خود یعنی NES را تکرار کند. دلیلاش هم در توضیحات مربوط به کنسول بازی بعدی مقاله متوجه خواهید شد.
کنسول بازی Sega Genesis یا Mega Drive
- تولید کننده: Sega
- سال عرضه: 1988
- سال توقف عرضه: 1997
- میزان فروش: 30.75 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 337 دلار معادل 650 دلار در سال 2022
سگا ماجراجویی خودش در کنسولهای بازی را از نسل سوم و با کنسول Master System آغاز کرد. این کنسول بعد از NES نینتندو با اختلاف زیاد در رده دوم پرفروشترین کنسولهای نسل سوم قرار گرفت. در نسل چهارم سگا تمام تلاشاش را کرد تا بتواند با نینتندو رقابت کند. همین موضوع باعث شد اولین جنگ کنسولی تاریخ شکل بگیرد. شرکت سگا کنسول جدید خودش با نام Genesis یا Mega Drive را عرضه کرد و مثل نینتندو تصمیم گرفت که بازیهای به شدت باکیفیتی را برای کنسولش تولید کند. نتیجه این شد که تعداد زیادی از بازیهای برتر تاریخ مثل سری سونیک و شورش در شهر برای این کنسول عرضه شدند.
در تمام طول عمر نسل چهارم کنسول های بازی، دو کنسول سگا Genesis و نینتندو SNES پا به پای هم در زمینه فروش کنسول پیش میرفتند. در نهایت این نسل را نینتندو با اختلاف نهچندان زیاد برنده شد. با این حال وسط این جنگ کنسولی، برنده واقعی گیمرهایی بودند که با بازیهای فوقالعاده این دو کنسول سرگرم شدند. پرفروشترین بازی سگا جنسیس بازی سونیک است که بیشتر از 15 میلیون نسخه فروش داشت و نسخه دوم بازی هم در رده بعدی قرار دارد. این کنسول اوج دوران سگا در صنعت ویدیو گیم را رقم زد و این شرکت دیگر نتوانست موفقیت خودش در این زمینه را تکرار کند. در ایران هم هر دو کنسول سگا جنسیس و نینتندو SNES محبوب و پرفروش بودند و خیلی از ما با این کنسولها به یک گیمر تبدیل شدیم.
کنسول دستی Game Boy
- تولید کننده: Nintendo
- سال عرضه: 1989
- سال توقف عرضه: 2003
- میزان فروش: 118.69 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 90 دلار
نینتندو از سال 1980 و با کنسول Game & Watch وارد صنعت کنسولهای دستی شد. دومین تجربه نینتندو در زمینه کنسولهای بازی دستی به کنسول Game Boy برمیگردد. کنسولهای بازی دستی از ابتدا با استقبال گیمرها مواجه شدند. دلیلش این بود که این کنسولها به تلویزیون یا هیچ وسیله دیگری برای بازی نیاز نداشتند. همچنین میتوانستید آنها را هر جایی با خودتان ببرید و سرگرم شوید. نینتندو تصمیم گرفت بعضی از ویژگیهای خوب کنسول NES را وارد کنسول Game Boy کند. همین کار باعث شد که یکی از بهترین کنسول های بازی تاریخ با ویژگیهای جذاباش شکل بگیرد.
این کنسول دارای صفحه نمایش نقطهای با روشنایی قابل تنظیم، 5 دکمه برای کنترل بازی، یک بلندگو با قابلیت تنظیم صدا و امکان انجام بازیهای مختلف با کارتریج مخصوص بود. این کنسول بازی بعد از عرضه به سرعت در بین گیمرهای سراسر جهان محبوب شد و در هفته اول عرضه توانست بیشتر از 1 میلیون دستگاه فروش داشته باشد. کنسول بازی Game Boy آن قدر محبوب بود که تا مدتها به عنوان پرفروشترین کنسول بازی تاریخ شناخته میشد.
الان هم بعد از سالها این کنسول همچنان جزو پرفروشترین کنسولهای بازی تاریخ است و نقش مهمی در محبوبیت کنسولهای بازی دستی دارد. نینتندو در سالهایی که این کنسول عرضه میشد انواع لوازم جانبی را برای آن عرضه کرد و پشتیبانی خیلی خوبی از Game Boy داشت. بازی Tetris نماد کنسول Game Boy به شمار میرود و پرفروشترین بازی این کنسول است که بیشتر از 35 میلیون نسخه روی این کنسول فروش داشته.
بهترین کنسول های بازی: کنسول بازی Playstation
- تولید کننده: Sony
- سال عرضه: 1994
- سال توقف عرضه: 2006
- میزان فروش: 102.49 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 299 دلار
نسل چهارم کنسول های بازی در حالی به پایان میرسید که نینتندو و سگا به شدت در حال رقابت بودند. در همین حین سونی یکباره وارد بازی شد و نه تنها به این نبرد پایان داد، بلکه صنعت کنسولهای بازی را در دست خودش گرفت. اولین کنسول بازی سونی با نام PlayStation به بازار عرضه شد و با فاصله زیادی از رقبایش جلوتر بود. این کنسول به قدری نوآوری داشت که نقش مهمی را در پیشرفت صنعت ویدیوگیم ایفا کرد.
کنسول PlayStation آنقدر خوب بود که هیچ رقیبی در بازار نداشت و به راحتی عنوان پرفروشترین کنسول بازی تا آن زمان را بهدست آورد. این کنسول بدون شک جزو بهترین کنسول های بازی تمام دوران است که اکثر گیمرها با آن خاطرات خوبی دارند. پلی استیشن اولین کنسول بازی خانگی بود که فروش آن از مرز 100 میلیون دستگاه عبور کرد. این کنسول در حال حاضر در رده پنجم پرفروشترین کنسولهای بازی تاریخ قرار دارد. محبوبترین بازی این کنسول، بازی Gran Turismo است که 10.85 میلیون نسخه از آن به فروش رسیده است. خیلی از بزرگترین فرانچایزهای تاریخ ویدیو گیم مثل Gran Turismo، Tomb Raider، Final Fantasy و Crash Bandicoot کار خودشان را روی این کنسول آغاز کردند.
کنسول Nintendo 64
- تولید کننده: Nintendo
- سال عرضه: 1996
- سال توقف عرضه: 2002
- میزان فروش: 32.93 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 199 دلار
شرکت نینتندو در ادامه عرضه کنسولهای باکیفیت خود، کنسول بازی Nintendo 64 را برای نسل پنجم عرضه کرد. این کنسول از هر نظر عالی بود و مثل نسلهای قبلی خودش هیچ کمبودی نداشت. فقط مشکل این بود که سونی با یک کنسول فوقالعاده و جذاب وارد رقابت شده بود. کنسول Nintendo 64 با وجود قابلیتها و پیشرفتهایی که داشت نتوانست از پس پلی استیشن بربیاید. به همین دلیل دومین کنسول پرفروش نسل پنجم شد و فروشش از نسلهای قبلی کنسولهای نینتندو کمتر بود. البته این مورد را نمیتوان به دلیل بد بودن کنسول نینتندو دانست. شکست این کنسول بیشتر به دلیل سیاستهای غلط نینتندو بود.
نینتندو همچنان در این کنسول سیاست سختگیرانه خودش برای بازیها را ادامه داد. به همین دلیل خیلی از سازندگان بازی مایل نبودند بازیهای خودشان را برای Nintendo 64 عرضه کنند. همین موضوع باعث شد که این کنسول در دوران تولید فقط 393 بازی داشته باشد. کنسولهای رقیب نسل پنجمی مثل پلی استیشن و Sega Saturn به ترتیب 1100 و 600 بازی داشتند. حتی نسل قبلی کنسولهای نینتندو بیشتر از 700 بازی داشتند.
با این وجود سیاست نینتندو باعث شد که شاهد عرضه تعدادی از بهترین بازیهای تمام تاریخ در این کنسول باشیم. بازی Super Mario 64 با 11.62 میلیون نسخه فروش به عنوان پرفروشترین بازی نسل پنجمی شناخته شد و از نظر منتقدان هم جزو بهترین بازیهای تمام تاریخ ویدیو گیم است. بازی The Legend of Zelda: Ocarina of Time یکی از بهترین بازیهای این کنسول است که موفق شد امتیاز متای بینظیر 99 از 100 را دریافت کند. خیلی از نشریات معتبر ویدیو گیم این بازی را به عنوان یکی از بهترین بازیهای تمام تاریخ انتخاب کردهاند.
کنسول بازی PlayStation 2
- تولید کننده: Sony
- سال عرضه: 2000
- سال توقف عرضه: 2013
- میزان فروش: 155 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 299 دلار
وقتی صحبت از بهترین کنسول های بازی میشود، حتما باید از پرفروشترین و محبوبترین کنسول بازی تاریخ هم یاد کنیم. کنسول بازی PS2 نقش بزرگی در گسترش کنسولهای بازی و رونق صنعت ویدیو گیم داشته است. سونی نسل ششم را هم مثل نسل پنجم با قدرت شروع کرد و کنسول بازی پلی استیشن 2 به خوبی توانست نظر گیمرها را به خودش جلب کند. سونی در PS2 قابلیت پشتیبانی از کنترلر و بازیهای نسل قبلی را فراهم کرده بود. در سال 2004 سونی نسخه کوچکتر این کنسول را با نام PS2 Slim به بازار عرضه کرد. در مجموع 10035 عنوان بازی برای این کنسول منتشر شد و مجموع بازیهای فروخته شده آن از 1.5 میلیارد هم فراتر رفت.
کنسول بازی پلی استیشن 2 بدون شک موفقترین کنسول بازی تاریخ است و رکوردهایی را در اختیار دارد که به سختی کنسول بازی دیگری میتواند آنها بشکند. نکته جالب اینجاست که PS2 به قدری محبوب بود که حتی بعد از عرضه کنسول بعدی سونی هم باز فروش خوبی داشت. این کنسول نسل ششمی تا اواخر نسل هفتم تولید میشد و همچنان برایش بازیهای جدیدی عرضه میشدند. پلی استیشن 2 بیش از 12 سال روی خط تولید بود و جزو کنسولهای بازی با بیشتری طول عمر به حساب میآید. بازی Grand Theft Auto: San Andreas با فروش 17.33 میلیون نسخه پرفروشترین بازی این کنسول به شمار میرود. بازی Gran Turismo 3: A-Spec با حدود 15 میلیون نسخه فروش در رده بعدی قرار دارد.
بهترین کنسول های بازی: کنسول بازی Xbox
- تولید کننده: Microsoft
- سال عرضه: 2001
- سال توقف عرضه: 2006
- میزان فروش: 24 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 299 دلار
بعد از این که Atari Jaguar در نسل پنجم نتوانست موفقیتی به دست آورد، شرکت آمریکایی آتاری از تولید کنسول بازی کنار کشید تا این صنعت به کلی در دست ژاپنیها قرار بگیرد. با این حال شرکت آمریکایی مایکروسافت در نسل ششم وارد بازی شد تا شاید بتواند در این حوزه به موفقیت برسد. محبوبیت کنسولهای بازی روز به روز بیشتر میشد و افراد زیادی به بازی روی کنسول علاقهمند میشدند. همین موضوع روی فروش رایانههای شخصی اثراتی داشت و کاهش فروش رایانههای شخصی، قطعا مایکروسافت را هم با چالش مواجه میکرد. همین موضوع باعث شد که شرکت آمریکایی مایکروسافت وارد رقابت با شرکتهای ژاپنی سگا، نینتندو و سونی شود.
کنسول بازی Xbox 360
- تولید کننده: Microsoft
- سال عرضه: 2005
- سال توقف عرضه: 2016
- میزان فروش: 84.7 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 299 دلار
با پایان یافتن عمر کنسولهای نسل ششم نوبت به عرضه کنسولهای مدرنتر نسل هفتمی رسید. در این بین شرکت سگا از رقابت کنسولی کنار رفت و دیگر کنسولی عرضه نکرد. حالا رقابت بین سونی، مایکروسافت و نینتندو بود. مایکروسافت که در این صنعت از بقیه تازهکارتر بود دومین کنسول بازی خودش با نام Xbox 360 را به بازار عرضه کرد. مایکروسافت تجربه تقریبا خوبی از فروش کنسول بازیاش در آمریکا و اروپا داشت و این بازارها را به خوبی میشناخت. همین موضوع باعث شد که یک کنسول عالی و کامل برای نسل هفتم آماده کند. کنسول بازی ایکس باکس 360 از روزهای اول عرضه با وجود مشکلات مختلف مثل کمبود کنسول در بازار و آمار خرابی بالا توانست فروش فوقالعادهای داشته باشد.
کنسول مایکروسافت در ابتدای عرضه با مشکل حلقه قرمز مرگ مواجه بود که باعث از کار افتادن دستگاه میشد. این مشکل در سریهای بعدی کنسول رفع شد. کنسول بازی جدید مایکروسافت رقیبی قدرتمند برای کنسول نسل هفتم سونی بود. فروش بالای ایکس باکس و استقبال گیمرها از آن باعث شد که جنگ بزرگ کنسولها آغاز شود. این جنگ تقابل سونی و مایکروسافت بر سر فروش کنسولهای خانگی بود. بازاریابی مناسب و بازیهای انحصاری عالی باعث شد که کنسول ایکس باکس 360 به پرفروشترین کنسول بازی مایکروسافت تبدیل شود.
فروش فوقالعاده ایکس باکس 360
در این نسل مایکروسافت از برگ برنده خودش یعنی کینکت رونمایی کرد که تاثیر زیادی در فروش این کنسول داشت. بازی Kinect Adventures با 24 میلیون نسخه فروش، به پرفروشترین بازی ایکس باکس 360 تبدیل شد. موفقیت این کنسول به حدی بود که حتی بعد از معرفی نسل بعدی کنسولهای مایکروسافت، باز هم نسخه جدید از کنسول ایکس باکس 360 در سال 2013 به بازار عرضه شد. ایکس باکس 360 ششمین کنسول پرفروش تاریخ و پرفروشترین کنسول بازی ساخته شده توسط یک شرکت آمریکایی است.
کنسول بازی PlayStation 3
- تولید کننده: Sony
- سال عرضه: 2006
- سال توقف عرضه: 2017
- میزان فروش: 87.4 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 499 دلار
سونی که در نسل پنجم و ششم کنسولهای بازی روزهای خوبی را گذرانده بود و کنسولهایش با اختلاف زیاد از رقبا، پرفروشترین کنسولهای بازی بودند؛ در این نسل به مشکل برخورد. سونی در نسل هفتم آن طور که انتظار میرفت عمل نکرد و کنسول بازیاش یعنی PS3 در فروش موفق نبود. این کنسول بدترین فروش را در بین کنسولهای سونی تا الان دارد. تمام کنسولهای بازی سونی تا نسل هشتم فروشی بیشتر از 100 میلیون دستگاه داشتهاند. اما پلی استیشن 3 حتی نتوانست به فروش 90 میلیون دستگاه هم برسد. البته این موضوع به دلیل ضعف کنسول یا عملکرد سونی نبود.
کنسول نسل هفتمی سونی مثل بقیه کنسولهای این شرکت به شدت خوب و قابل قبول بود. مشکل اینجا بود که در آن طرف میدان رقبای این شرکت هم کنسولهای به شدت عالی و فوقالعادهای را عرضه کرده بودند. در تاریخ کنسولهای بازی هیچ وقت به اندازه نسل هفتم رقابت بین کنسولهای بازی نزدیک و سخت نبود. جنگ بین سونی و مایکروسافت در این نسل به اوج خودش رسید و مدام در فروش کنسول از هم پیشی میگرفتند. در حالی که مایکروسافت با عرضه کینکت برای ایکس باکس 360، از پلی استیشن 3 پیش افتاد، در نهایت سونی با بازیهای انحصاری بینظیری مثل The Last of Us توانست از مایکروسافت جلو بزند.
یکی از ویژگیهای PS3 درایو بلو-ری آن بود که برای اولین بار در کنسولهای بازی شاهد آن بودیم. کنسول بازی پلی استیشن 3 در ابتدای عرضه با استقبال کمی روبرو شد. چون قیمت آن بیشتر از کنسولهای رقیب بود و بازیهای باکیفیتی برای آن در دسترس نبود. در اواخر نسل و با عرضه بازیهای انحصاری، ورق برگشت و PS3 فروش خوبی را تجربه کرد.
بهترین کنسول های بازی: کنسول بازی Wii
- تولید کننده: Nintendo
- سال عرضه: 2006
- سال توقف عرضه: 2017
- میزان فروش: 101.6 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 250 دلار
نسل هفتم کنسولهای بازی پر از شگفتی بود و میتوان از آن به عنوان یکی از نقاط عطف صنعت ویدیو گیم نام برد. در حالی که سونی و مایکروسافت داشتند همدیگر را تکه و پاره میکردند، نینتندو با کنسول Wii به راحتی از آنها عبور کرد و به پرفروشترین کنسول نسل هفتمی تبدیل شد. Satoru Iwata رئیس نینتندو برنامه جدیدی به واحد توسعه کنسول این شرکت اعلام کرد. در این برنامه آمده بود که کنسول جدید نینتندو باید از رقابت با سونی و مایکروسافت در زمینه گرافیک و قدرت محاسباتی خودداری کند. در عوض باید به دنبال راهی باشیم که از طریق گیمپلی جدید، جمعیت بیشتری از گیمرها را هدف قرار دهیم.
با این برنامه، توسعه کنسول جدید و مرموز نینتندو آغاز شد. نتیجه تفکر جدید نینتندو که تا الان هم ادامه دارد، شگفتانگیز بود. در حالی که کنسولهای نسل هفتمی سونی و مایکروسافت روی عناوین گرافیکی و کیفیت بصری بازی تمرکز داشتند، نینتندو وارد حوزهای شد که کنسولهای دیگر روی آن سرمایهگذاری نکرده بودند. از آنجا نینتندو تمرکزی بر گرافیک نداشت، قیمت کنسول و بازیهایش از بقیه رقبا کمتر بود. برگ برنده نینتندو دسته بازی Wii Remote بود که در زمان خودش انقلاب بزرگی به شمار میرفت. بعدها مایکروسافت و سونی که موفقیت بینظیر نینتندو را دیدند، کنترلهای حرکتی خودشان با نام کینکت و PlayStation Move را عرضه کردند. با این حال کنسول نینتندو تا آن زمان فروش خودش را کرده بود و کاربران زیادی جذب کنسول جدیدش شدند. بازی Wii Sports با فروش بینظیر 82.9 میلیون نسخه نه تنها پرفروشترین بازی کنسول Wii بلکه پرفروشترین بازی نسل هفتمی است.
کنسول بازی Nintendo DS
- تولید کننده: Nintendo
- سال عرضه: 2004
- سال توقف عرضه: 2013
- میزان فروش: 154 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 150 دلار
نینتندو در زمینه کنسول های بازی دستی همیشه پیشتاز بوده و با نوآوریهایی که در این صنعت داشته، توانست کنسولهای دستی را رونق دهد. نینتندو در کنسولهای دستی رقبایی هم داشته است، اما هیچ کدام نتوانستند به اندازه کنسولهای این شرکت موفق باشند. در نسل هفتم، نیتندو کنسول دستی Nintendo DS را به بازار عرضه کرد. از آن طرف سونی هم وارد این بازار شد و کنسول دستی خودش با نام PSP را برای رقابت با نینتندو عرضه کرد. با وجود این که کنسول دستی سونی فروش خوبی داشت، اما نتوانست تاج پادشاهی نینتندو را در این بخش تصاحب کند.
نینتندو که با کنسول Wii روزهای خوبی را در نسل هفتم سپری میکرد و فروشش مدام رو به افزایش بود، این موفقیت را با کنسول دستی جدید Nintendo DS بیشتر کرد. کنسول بازی نینتندو دو نمایشگر LCD داشت که نمایشگر پایینی لمسی بود. نقطه قوت این کنسول وای-فای داخلی بود که به وسیله آن میتوانستید با بقیه گیمرهایی که این کنسول را داشتند به صورت چند نفره بازی کنید. نینتندو بعدها نسخههای مختلفی از این کنسول را عرضه کرد و به آن تنوع بخشید. کنسول بازی Nintendo DS فروش رویایی داشت و به پرفروشترین کنسول دستی تاریخ تبدیل شد. همچنین این کنسول با اختلاف بسیار کمی بعد از PS2 به عنوان دومین کنسول بازی پرفروش تاریخ شناخته میشود. بازی New Super Mario Bros. در این کنسول بیشتر از 30.8 میلیون نسخه فروش داشت و پرفروشترین بازی این کنسول است.
کنسول بازی Xbox One
- تولید کننده: Microsoft
- سال عرضه: 2013
- سال توقف عرضه: 2020
- میزان فروش: 51 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 499 دلار
رقابت سونی و مایکروسافت که در نسل هفتم به اوج خود رسید، وارد نسل هشتم شد. مایکروسافت که میدانست کار سختی برای رقابت با سونی دارد، کنسول Xbox One را به بازار عرضه کرد. تمرکز مایکروسافت در این کنسول روی ارائه یک تجربه مالتیمدیا بود. در اصل مایکروسافت قصد داشت نشان دهد که کنسول جدیدش فقط یک دستگاه بازی نیست و قابلیتهای بیشتری دارد. مایکروسافت در این کنسول از درایور دیسک بلو-ری استفاده کرد که سونی در نسل قبلی کنسولاش به کار برده بود. همچنین نسل بعدی کنترل حرکتی خود را با نام کینکت 2 عرضه کرد. مایکروسافت در این کنسول به ارتقا سختافزاری بسنده و هیچ نوآوری جدیدی در این کنسول وجود نداشت.
در سال 2016 نسخه کوچکتر و سبکتر این کنسول با نام Xbox One S به بازار عرضه شد. در سال 2017 هم کنسول میان نسلی Xbox One X با سختافزار ارتقا یافته وارد بازار شد. از همان ابتدای عرضه Xbox One این کنسول به دلیل اجرای بازیها با کیفیتی پایینتر از کنسول رقیب از شرکت سونی مورد انتقاد قرار گرفت. اما این دلیل اصلی شکست مایکروسافت در نسل هشتم نبود. سونی فرمول موفقیت را در اواخر نسل هفت پیدا کرد. با این حال مایکروسافت کاری برای رقابت با سونی انجام نداد. در نهایت کنسول مایکروسافت به دلیل نداشتن بازیهای انحصاری باکیفیت محکوم به شکست بود. بازی PUBG: Battlegrounds با 9 میلیون فروش، پرفروشترین بازی این کنسول است.
کنسول بازی PlayStation 4
- تولید کننده: Sony
- سال عرضه: 2013
- سال توقف عرضه: در حال تولید
- میزان فروش: 117.2 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 399 دلار
سونی از عملکرد نه چندان خوبش در نسل هفتم درسهای بزرگی گرفت و با دست پر وارد نسل هشتم شد. کنسول بازی PS4 بعد از عرضه بازخوردهای خوبی از گیمرها، منتقدان و حتی سازندگان بازیهای ویدیوی دریافت کرد. کنسول جدید سونی از نظر سخت افزاری کمی قدرتمندتر از ایکس باکس وان بود. با این حال نقطه قوت اصلی این کنسول چیزی جز دستههای DualShock 4 نبود. سونی تصمیم گرفته بود که در کنار ارتقا سختافزاری کنسولش، تجربه کاربری گیمرها را هم بهبود دهد. دستههای جدید سونی دارای یک تاچ پد لمسی بودند که قابلیتهای مختلفی را در بازی به گیمرها میدادند.
سال 2016 سونی نسخه کوچکتر PS4 با نام PS4 Slim و نسخه ارتقا یافته آن با نام PS4 Pro را عرضه کرد. همه این موارد باعث شد که کنسول نسل هشتمی سونی بعد از پلی استیشن 2 به پرفروشترین کنسول خانگی تاریخ تبدیل شود. رمز موفقیت این کنسول، بازیهای انحصاری آن است. این فرمول را سونی در اواخر نسل هفتم به دست آورد و در نسل هشتم هم ادامه داد. در حالی که کنسول نسل هشتمی مایکروسافت از کمبود بازیهای انحصاری باکیفیت رنج میبرد، سونی با بازیهای انحصاری فوقالعادهای مثل God of War و The Last of Us Part 2 گوی سبقت را رقیباش ربود. بازی God of War با فروش 19.5 میلیون نسخه، پرفروشترین بازی این کنسول به حساب میآید.
کنسول بازی Nintendo Switch
- تولید کننده: Nintendo
- سال عرضه: 2017
- سال توقف عرضه: در حال تولید
- میزان فروش: 107.65 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 300 دلار
نینتندو در نسل هشتم با کنسول Wii U روزگار بسیار بدی را پشت سرگذاشت. فروش این کنسول به حدی بد بود که نینتندو تصمیم گرفت هرچه زودتر آن را بازنشسته کند و کنسول جدیدی را به جای آن به بازار بفرستد. نتیجه این شد که کنسول Nintendo Switch در میان رقابت سونی و مایکروسافت در نسل هشتم وارد بازی شد. این کنسول بازی همان چیزی بود که از شرکت نینتندو انتظار میرفت. باز هم شاهد نوآوریهای جدیدی بودیم که نینتندو وارد کنسول های بازی کرد و موفق شد نظر گیمرهای زیادی را به خودش جلب کند. نکته اصلی در مورد نینتندو سوییچ این است که یک کنسول هیبریدی به شمار میرود. یعنی هم یک کنسول بازی خانگی است و هم میتوانید به عنوان یک کنسول بازی دستی از آن استفاده کنید.
نینتندو از موفقیت سونی در نسل هشتم الگوبرداری کرد و تصمیم گفت با عرضه بازیهای انحصاری باکیفیت، از کنسول خودش حمایت کند. این فرمول برای نینتندو هم جواب داد و عرضه بازیهای بسیار خوبی مثل Mario Kart 8 Deluxe و The Legend of Zelda: Breath of the Wild باعث شد که فروش این کنسول در مدت کوتاهی چند برابر شود. حالا نینتندو سوییچ به پرفروشترین کنسولی خانگی نینتندو و پنجمین کنسول بازی پرفروش تمام تاریخ تبدیل شده است. بازی Mario Kart 8 Deluxe با فروش 45.33 میلیون نسخه، تا الان پرفروشترین بازی کنسول نینتندو سوییچ محسوب میشود. عملکرد نینتندو در زمینه عرضه بازی بسیار عالی بود. در حالی که پرفروشترین بازی PS4 نتوانسته به فروش 20 میلیون نسخهای برسد، نینتندو سوییچ 6 بازی با فروش بالای میلیون نسخه دارد.
کنسولهای بازی Xbox Series X/S
- تولید کننده: Microsoft
- سال عرضه: 2020
- سال توقف عرضه: در حال تولید
- میزان فروش: 8 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 499 و 299 دلار
نسل هشتم با موفقیت سونی به پایان راه نزدیک شد و مایکروسافت امیدوار است که در نسل نهم بتواند حداقل خودش را به سونی نزدیکتر کند. مایکروسافت تصمیم گرفت که برای نسل نهم 2 کنسول بازی آماده کند. به این ترتیب ایکس باکس سری ایکس و سری اس به عنوان جدیدترین کنسولهای مایکروسافت معرفی شدند. ایکس باکس سری ایکس کنسول اصلی نسل نهم مایکروسافت به شمار میرود و سری اس کنسولی کوچکتر و ضعیفتر اما با قیمتی پایین است. در این نسل هم نوآوری خاصی در کنسولهای بازی مایکروسافت و سونی دیده نمیشود. تمرکز اصلی هر دو شرکت روی حذف کردن صفحات لودینگ بازی و افزایش سرعت اجرای بازیها بوده.
ایکس باکسهای نسل نهمی مایکروسافت به حافظه SSD پرسرعت مجهز شدند که سرعت اجرای بازیها را تا چندین برابر افزایش داده است. همچنین به لطف سختافزار بسیار قدرتمند، امکان تجربه بازیها در رزولوشن 4K هم فراهم شده است. مایکروسافت از گذشته تا حدودی درس گرفت و کنسولش قدرت سختافزاری بیشتری نسبت به کنسول نسل نهمی سونی دارد. با این وجود همچنان خبری از بازیهای انحصاری باکیفیت از طرف مایکروسافت نیست و این مورد میتواند باعث شکست دوباره ایکس باکس شود. البته مایکروسافت در سالهای اخیر چندین استودیو و شرکت بازیسازی از جمله Bethesda را خریداری کرده است. به همین دلیل احتمالا در آینده نزدیک بازیهای انحصاری باکیفیتی را برای ایکس باکس ببینیم.
بهترین کنسول های بازی: کنسول بازی PlayStation 5
- تولید کننده: Sony
- سال عرضه: 2020
- سال توقف عرضه: در حال تولید
- میزان فروش: 10 میلیون دستگاه
- قیمت در زمان عرضه: 499 دلار
سونی فرمول موفقیت در صنعت ویدیو گیم را خیلی خوب بلد است و مطمئنا برای نسل نهم کنسولهای بازی هم برنامههای زیادی دارد. کار سونی در این نسل با عرضه PS5 آغاز شد. کنسول جدید سونی با سختافزار بهروز و حافظه SSD پرسرعت توانسته به خوبی ظاهر شود. البته این کنسول از نظر فروش مثل نسلهای قبلی نیست. دلیل اصلی این موضوع کمبود تراشه است که از سال 2020 با شیوع کرونا آغاز شده و همچنان ادامه دارد. در بسیاری از مناطق، کنسول PS5 به سختی پیدا میشود. اگر هم این کنسول پیدا شود با قیمتی بسیار بالا به فروش میرسد که خریدش چندان منطقی نیست.
سونی کنسول جدیدش را در 2 نسخه عرضه کرد. تنها تفاوت دو نسخه در درایور بلو-ری است. PS5 عادی دارای درایور برای قرار دادن دیسک است و PS5 دیجیتال فقط به صورت دیجیتالی قابلیت اجرای بازیها را دارد. سونی تا این جای نسل نهم از هر نظر توانسته بهتر از رقیبش مایکروسافت عمل کند. از نظر فروش، کنسول بازی سونی بهتر از مایکروسافت عمل کرده است. از نظر بازیهای انحصاری هم سونی تا الان چند بازی انحصاری خیلی خوب و باکیفیت مانند Horizon Forbidden West و Gran Turismo 7 را عرضه کرده. در آینده نزدیک هم بازی موردانتظار God of War Ragnarök برای این کنسول منتشر خواهد شد. اینطور که به نظر میرسد سونی کار سختی برای پیروزی در این نسل ندارد. باید ببینیم مایکروسافت با استودیوهای جدیدش برنامهای برای سورپرایز کردن گیمرها دارد یا نه.
بازی های خاطره انگیز کنسول قدیمی سگا
شرکت سازنده : Sega
تاریخ انتشار : 1995
Sketch Turner به عنوان طراح و نویسنده کتاب های کامیک مشغول کار بر روی جدیدترین اثر خود با نام Comix Zone است. داستان این کتاب که در واقع از کابوس های Sketch سرچشمه میگیرد درباره دفاع گروه New World Empire از کره زمین درمقابل متجاوزان بیگانه میباشد. در طول یک شب طوفانی و در حالی که Sketch مشغول نوشتن کتاب خود میباشد صاعقه ای از میان پنجره عبور کرده و با کتاب او برخورد میکند. در اثر همین اتفاق دشمن اصلی درون کتاب با نام Mortus اقدام به گریختن از میان صفحات کتاب کرده و به جهان واقعی وارد میشود، سپس Sketch شوکه شده را به درون کتاب و دنیای Comix Zone پرتاب میکند. از آنجایی که Mortus در دنیای واقعی قدرتی ندارد تصمیم میگیرد تا Sketch را درون کتاب کامیک نابود کند تا به این ترتیب خودش به واقعیت تبدیل شود. جهت این هدف، درون کتاب، اقدام به طراحی دشمنان برای مبارزه با Sketch کرده و حتی در برخی موارد قسمت هایی از صفحات کتاب را نیز آتش میزند. در این میان و درون دنیای کامیک گونه کتاب شخصیت مونثی هم با نام Alissa به کمک شما خواهد آمد.
Shadow Dancer
تاریخ انتشار : 1990
این بازی به عنوان یکی دیگر از دنباله های Shinobi محسوب شده که او را به مبارزه با دشمنانی خطرناک در شهر نیویورک میبرد. هدف اصلی شما خنثی کردن نقشه ی تروریست ها بوده که در این میان سگ وفاداری نیز در طول ماجرا کمک و یاور شما خواهد بود. بازی از 15 مرحله مختلف تشکیل شده و در طول آن شما قادر به استفاده از شمشیر خود برای مبارزه های نزدیک و یا پرتاب ستاره های نینجایی به سمت دشمنان میباشید. سگ شما نیز با نگاه داشتن یکی از دکمه ها و سپس رها سازی آن، به سمت نزدیکترین دشمن حمله ور شده و او را گاز میگیرد. این لحظه فرصت مناسبی برای شما خواهد بود تا به دشمنی که اکنون آسیب پذیر شده حمله کنید. در کل بازی بسیار زیبا بوده و انجام آن را به همه توصیه میکنم.
Aladdin
تاریخ انتشار : 1993
شرکت سازنده : Sega
تاریخ انتشار : 1989
این بازی که در ژاپن با نام Super Shinobi منتشر شده، دومین قسمت از سری بازیهای Shinobi محسوب میشود. متاسفانه قسمت اول از این سری فقط بر روی کنسول های آرکید منتشر شده و برای سگا Genesis موجود نیست. در این قسمت، شما در نقش نینجایی با نام Joe بازی میکنید و داستان بازی از آنجا شروع میشود که گروهی جنایتکار با اسم سازمانی Neo Zeed تصمیم به نابودی قبیله Joe میگیرند. در اثر حمله آنها استاد Joe کشته شده و نامزدش را اسیر میکنند. هنگامی که Joe به قبیله خود میرسد بسیار دیر شده و دشمنان همه چیز را نابود کرده اند. او که اکنون بسیار خشمگین شده، از طریق استاد نیمه جان خود به نقشه گروه Neo Zeed پی برده و تصمیم به سفری طولانی برای گرفتن انتقام و نیز نجات جان نامزد خود میگیرد. بازی از 8 ناحیه مختلف تشکیل شده که هر کدام دارای سه مرحله داخلی هستند و در پایان سومین مرحله به مقابله با غول آن ناحیه خواهید پرداخت. به غیر از جهت های حرکتی از دکمه های A, B و C برای مبارزات استفاده شده و کارکرد آنها نیز به ترتیب قدرت ninjitsu ، ضربه و پرش میباشد. در طول بازی صندوقچه هایی نیز وجود دارند که درون آنها انواع power-up ها ، تیرهای اضافه ، بسته های سلامتی و بمب های مختلف یافت میشوند.
خاطره انگیزترین بازی های پلی استیشن 1
Hercules
اگر همین الان به سراغ بازی هرکول بروید، انگار در زمان سفر کردهاید! پلتفرمینگ ساده و در عین حال سرگرمکننده و موسیقیمتنهای شنیدنی حس نوستالژی را در هر کسی که آن زمان این بازی را تجربه کرده باشد، بیدار میکند.
حتی همان زمان هم که این بازی آمده بود، برای خیلیها خاطرهی انیمیشن هرکول را زنده میکرد. چرا که بازی خیلی دقیق اتفاقات و دنیای انیمیشن هرکول را بازسازی کرده بود و همان شخصیتها و باسها را داشت.
اما از بحث خاطرهانگیز بودن ماجرا که فاصله بگیریم، بازی هرکول واقعا در نوع خودش پلتفرمینگی خوشساخت بود که مراحلش بدون اینکه آزاردهنده باشند، شما را به چالش میکشیدند. باس فایتهای بازی هرکول، خاطرهانگیزترین لحظههای دوران پلی اسیتشن 1 را برای گیمرها رقم زدهاند.
Spyro the Dragon
بیاید به اواسط دهه نود میلادی برویم؛ زمانی که یکی از بحثهای داغ در دنیای گیم، توانایی کنسولها در ارائهی یک ویدیو گیم پلتفرمر سه بعدی بود. خیلیها این باور را داشتند که تکنولوژی به اندازهی کافی برای پردازش محیطهای پیچیده و وسیع پیشرفت نکرده بود.
اینجا بود که اسپایرو اژدها برای پلی استیشن 1 از راه رسید و ثابت کرد ساخت یک بازی سه بعدی پلتفرمر آنقدر هم دور از دسترس نیست. البته دستاوردهای اسپایرو اژدها فقط به بعد تکنولوژی خلاصه نمیشد و آنقدر دوستداشتنی بود که توانست در دل خیلی از گیمرها با هر سنی جا خوش کند.
چیزی که اسپایرو اژدها را از دیگر بازیها متمایز میکرد، شادابی و حس خوبی بود که به بازیکن میداد. شخصیت شاد و شنگول اسپایرو و محیطهای فانتزیای که در آنها غرق گردش میشد، نشان میداد که بازی بیش از حد به خود سخت نمیگیرد. البته این به معنی نبودن عمق در اسپایرو اژدها نبود و برعکس؛ هر چه اسپایرو بیشتر در ماموریت خود برای نجات همنوعانش پیش میرفت، بیشتر اهمیت ماموریت او درک میشد.
Winning Eleven 3
بازی Winning Eleven 3 جزو اولین بازیهای فوتبال با گرافیک واقعگرایانه و انیمیشنهای روان بود. این موضوع برای بازیکنان آن زمان خیلی اتفاق بزرگی بود و باعث محبوبیت زیاد این بازی شد.
البته گرافیک تنها یک بخش ماجرا بود. چیزی که واقعا Winning Eleven 3 را متمایز میکرد، مکانیکهای گیم پلی آن بود که در آن زمان از هر بازی فوتبالی واقعگرایانهتر و پیچیدهتر بود. از حرکت بازیکنان تا فیزیک توپ، همه چیز به واقعیت نزدیک بود.
با این توصیفات، رقابت بین بازیکنان و دوستان بسیار هیجانانگیز و استرسزا میشد. مطمئنا وقتی یک بازی چنین چالشی را پیش رویتان قرار دهد شما مدام به این بازی برمیگردید تا باز هم لذت برد و وقت گذراندن با دوستانتان را تجربه کنید. حتی در حال حاضر هم از بازی Winning Eleven 3 به عنوان یکی از بهترین بازیهای فوتبال تاریخ و خاطره انگیزترین بازیهای پلی استیشن 1 یاد میشود.
Pepsiman
پلی استیشن 1 میزبان بازیهایی بود که برای همیشه در طول تاریخ ماندگار شدند؛ یکی از این بازیها، پپسی من است.
داستان از آنجا شروع میشد که یک مرد بطری نوشابه پپسی گرفت و از داخل آن صدایی شنید و وقتی نزدیکتر شد که ببیند چه خبر است، دوربین به داخل بطری حرکت کرد. ما هم با آن همراه شدیم و اینجا بود که برای اولین بار با آن موسیقی خاطرهانگیز، سفرمان را با پپسی من آغاز کردیم.
بعد از این همه سال شاید پپسی من متفاوتترین ابرقهرمانی باشد که میشناسید. وظیفهی او تحویل دادن پپسی به کسانی است که به آن نیاز دارند و برای این کار باید از موانع و چالشهای مختلف بدون لحظهای توقف عبور کند. درست همینجا بود که بازی سخت و چالشبرانگیز میشد.
با اینکه بازی پپسی من به عنوان بخشی از کمپین تبلیغاتی پپسی درست شده بود، اما موسیقی متن، طراحی کاراکتر و شوخطبعی آن به مذاق خیلیها خوش آمد و یکی از بهترین خاطرههای دوران کودکی و نوجوانیشان را رقم زد.
Digimon Rumble Arena
بازی دیجیمون رامبل آرنا از آن دسته بازیهای مبارزهای پلی استیشن 1 بود که توجه خیلی از گیمرها را به خود جلب کرد. این بازی درست همان چیزی بود که طرفداران مانگا و انیمه برای ورود به دنیای دیجیمون نیاز داشتند. کاراکترهای دنیای دیجیمون حرکتها و حملات منحصربهفرد خودشان را داشتند. در نتیجه ارزش تجربه و هیجان بازی دو چندان شده بود.
بخش کوآپ بازی آن قدر جذاب و سرگرمکننده بود که با دوستان یا اعضای خانواده ساعتها میشد پای آن نشست. شما یا میتوانستید با هم مبارزه کنید یا همکاری کرده و دشمن کامپیوتری را شکست دهید. همچنین هر زمان که حوصلتان از یک شخصیت سر میرفت میتوانستید سراغ شخصیت بعدی بروید.
Castlevania: Symphony of the Night
درست زمانی که دنیای ویدیو گیم مشغول حرکت به سمت سه بعدی شدن بود، بازی کسلوانیا سمفونی شبانه یادآوری خوبی برای این بود که همه چیز گرافیک نیست و طراحی بازی از اهمیت به شدت بالایی برخوردار است.
کسلوانیا سمفونی آو نایت یکی از بازیهای کلاسیک محبوب بین طرفداران پلی استیشن است و به عنوان یکی از بهترین بازیهای مجموعه کسلوانیا شناخته میشود.
یکی از جنبههای قابل توجه بازی کسلوانیا سمفونی شبانه، طراحی غیرخطی آن بود. گیمر اجازه داشت که در قلعهی بزرگ دراکولا به گشتوگذار بپردازد. البته در ابتدا شخصیت اصلی بازی، آلوکارد اجازه دسترسی به همه جای قلعه را نداشت و با به دست آوردن تواناییهای جدید باید دوباره به این مکانها سر میزد.
همچنین نباید از جلوههای بصری و موسیقیهای متن شنیدنی و گاتیک کسلوانیا سمفونی شبانه غافل شد. این ویژگیها اتمسفر مخوف و درگیرکنندهای ایجاد کرده بودند که بازیکن را تا آخر بازی درگیر میکردند. موفقیت بازی Castlevania: Symphony of the Night تاثیر زیادی در محبوبیت بیشتر ژانر مترویدوینیا گذاشت.
Street Fighter Alpha 3
وقت آن است که به یکی از بهترین بازیهای فایتینگ پلی استیشن 1 سری بزنیم. نه تنها استریت فایتر آلفا ۳ بخش داستانی درگیرکننده و جذابی داشت، بلکه پر از کاراکترهای مختلف با قابلیتها و ویژگیهای خاص بود. این شخصیتها ترکیبی از کاراکترهای آشنای نسخههای قبلی و چهرههای خاص مخصوص سری آلفا بودند. در مجموع این بازی برای یک اثر که در سال ۱۹۹۹ منتشر شده بود، به شدت پرمحتوا بود.
یکی از دلایلی که استریت فایتر آلفا ۳ بین طرفداران محبوبیت زیادی دارد، مکانیکهای قوی گیم پلی آن است. در کنار چندین سبک مبارزه جدید، استریت فایتر آلفا ۳ به بازیکنان اجازه میداد کامبوهای مخصوص خودشان را طراحی کنند. این باعث میشد بازیکنان کنترل خیلی زیادی روی شخصیتشان داشته باشند و حتی جریان مبارزه را به نفع خود تغییر دهند.
Silent Hill
زمانی که بازیهای ترسناک بقا به هر نحوی سعی میکردند از صحنههای خشن و خونآلود استفاده کنند، سایلنت هیل شیوه جدیدی برای ایجاد ترس در مخاطب خلق کرد. تنها قدم گذاشتن در شهر مه آلود سایلنت هیل کافی بود تا سر تا پایتان را استرس و اضطراب فرا بگیرد. همهی اینها به لطف ترس روانشناختیای بود که سازندگان در این اثر گنجانده بودند.
در آن زمان بازیها از مه برای پوشاندن محدودیتهای موتور بازی یا سخت افزار استفاده میکردند. این قضیه در مورد سایلنت هیل صادق نبود. استفاده از مه در بازی کاملا از عمد بود. در واقع خود سازندگان توضیح دادند که مه برای ایجاد حس انزوا، تردید و کلاستروفوبیا (ترس از مکانهای تنگ) به محیط اضافه شده بود.
داستان بازی سایلنت هیل پیچیدگیهای زیادی داشته و حول محور جهان موازی، آسیب روانی و فرقههای مذهبی جریان است. سایلنت هیل همچنین یکی از اولین بازیهایی به شمار میرود که بسته به اعمال و تصمیمهای بازیکن در طول تجربهاش، پایانبندیهای مختلفی دارد.
Crash Team Racing
کراش تیم ریسینگ از آن دسته بازیهای خاطره انگیز پلی استیشن 1 است که جایگاه ویژهای در قلب گیمرها دارد. هنگامی که بازی در سال ۱۹۹۹ منتشر شد، خیلی زود بر سر زبانها افتاد. آخر چه کسی میتوانست از آن دنیای رنگارنگ و گیم پلی اعتیادآور چشمپوشی کند؟ از آن مهمتر کراش تیم ریسینگ به شما اجازه میداد با شخصیتهای نمادین سری کراش باندیکوت از جمله خود کراش، دکتر نئو کورتکس و کوکو باندیکوت مسابقه دهید.
بازی کراش تیم ریسینگ همچنین بخش تک نفره داشت که در آن باید مجموعهای از مسابقات با چالشها و سختیهای مختلف را کامل میکردید. در نهایت با بردن مسابقات میتوانستید شخصیتها و مسیرهای جدیدی را باز کنید.
حتی امروزه، بسیاری از گیمرها با عشق از این بازی یاد میکنند و یاد ساعتهای بیپایانی میافتند که با دوستانشان به رقابت پرداختند. با چنین محبوبیتی، معلوم است که وقتی ریمستر بازی به نام کراش تیم ریسینگ نیترو-سوخت در سال ۲۰۱۹ منتشر شد، طرفداران بسیار از آن استقبال کردند.
Resident Evil 2
رزیدنت اویل 2 هر چه که قسمت قبلی فرانچایز داشت را گرفته و از هر نظر پیشرفت کرده بود؛ از محیطهای بزرگتر و متنوع گرفته تا روایت پیچیدهتر، مجموعهای از دشمنان ترسناک و معماهای سختتر.
یکی از ویژگیهای برجستهی رزیدنت اویل 2، اضافه کردن شخصیت دوم قابل بازی بود و به شما این امکان را میداد که داستان را از دو منظر مختلف تجربه کنید؛ لیان داستان خاص خودش را داشت و کلر هم همینطور. بازی در این زمینه خلاقیت به خرج داده بود؛ به طوری که تصمیمات و اعمالتان در تجربهی اول با یکی از شخصیتها، روی تجربه بعدی با آن یکی کاراکتر تاثیر مستقیم داشت.
اکشن بیشتر رزیدنت اویل ۲ نسبت به قسمت قبلی تاثیری منفی روی ترس و اضطرابی که به بازیکن وارد میکرد نگذاشته بود. حتی صحنههایی داشت که مطمئنا برای همیشه در ذهن خیلی از گیمرها حک شده باقی خواهد ماند. اولین رویارویی با مستر ایکس و یا لیکرها همان حسی را القا میکرد که وقتی برای اولین بار با اولین زامبی تاریخ رزیدنت اویل برخورد کردیم، داشتیم.
Tekken 3
از تیکن 3 به عنوان یکی از بهترین بازیهای مبارزهای تاریخ و خاطره انگیزترین بازیهای پلی استیشن 1 یاد میشود. این بازی با گرافیک بهبودیافته، گیم پلی سریع و فهرست بزرگی از کاراکترها، فرانچایز را به اوج رساند. به طوری که یکی از خاطره انگیزترین جنبههای بازی، همین مجموعه بزرگ از کاراکترهای متنوع بود.
هر کدام از این شخصیتها سبک مبارزه مخصوص خود را داشتند. گیمرها میتوانستند کاراکترهای قدیمیتری مثل جین کازاما، پاول فینیکس و یوشیمیتسو را انتخاب کنند یا با افراد جدیدی مثل اددی گوردو و کوما وارد میدان مبارزه شوند. این تنوع با مکانیکهای گیم پلی جدید اوقات خیلی خوشی را برای گیمرها در خانه یا در گیمنتها رقم میزد.
بازی برتر پلیاستیشن 2
. Prince of Persia: Sands of Time
سال انتشار: ۲۰۰۳
تهیهکننده: Ubisoft
سازنده: Ubisoft Montreal
نگاه کردن به جایگاه فعلی سری اساسینز کرید که بزرگترین سری بازی فعلی شرکت یوبیسافت است، زمانی که یادمان میآید ریشههای این سری در یک مجموعهی دیگر دوانده شده حسی عجیب دارد. بازیهای اولیهی سری شاهزادهی پارسی به خودی خود جذاب هستند اما تولد دوبارهی این سری در سال ۲۰۰۳ با بازی «شنهای زمان» برق از سر همگان پراند. این بازی، شاهزاده را در حال جاخالی دادن به حملهها و بالا رفتن از در و دیوار، حین نمایشی دیدنی به ما نشان داد.
بازی شاهزادهی پارسی: شنهای زمان در دوران خود انقلابی بزرگ بود. شاید یکی از جذابترین بخشهای این بازی اتاقهایی باشند که سر تا ته آنها با نیزه و تیغههای کشنده تزیین شده و باید با استفاده از مهارتهای پارکور از آنها گریزان شویم و به خروجی اتاق برسیم؛ هرگاه هم که کار خراب شد میتوان با استفاده از خنجر زمان بهراحتی به عقب بازگشت و اشتباهات را برطرف کرد. جالب است بدانید که همین مکانیک سادهی بازگشت زمان سالها بعد از عرضهی شاهزادهی پارسی به یک بازی جداگانهی کوچک به نام Braid تبدیل و آغازی بر جنبش عظیم بازیهای مستقل شد.
بازی شاهزادهی پارسی: شنهای زمان یکی از تأثیرگذارترین بازیهای کل تاریخ است. کافی است تا به سری بزرگ (و البته در حال حاضر کش آمدهی) اساسینز کرید یا غوغایی که با ساخته شدن بازی Braid که از شنهای زمان الهام گرفته نگاه کنیم و سپس بازیهای بیشماری که مکانیکهای متنوع شنهای زمان را در خود جای دادند را به خاطر بیاوریم تا بزرگی تأثیر این بازی روی هنر بازیهای ویدیویی برای ما ملموس شود. بازی شاهزادهی پارسی: شنهای زمان اثری مستحکم است که داستان و گیمپلی آن در کنار یکدیگر قرار میگیرند تا تجربهای جادویی خلق کنند. تجربهای که هنوز هم جذابیتهای خود را دارد و به همین دلیل بهزودی قرار است با نسخهی بازسازی شدهی آن ملاقات کنیم.
God of War 1 & 2
سال انتشار: ۲۰۰۵ و ۲۰۰۷
تهیهکننده: Sony Interactive Entertainment
سازنده: Sony Computer Entertainment America
هر کاری کردیم نتوانستیم مطمئن شویم که باید اسم قسمت اول خدای جنگ را بیاوریم و دیگری را بیخیال شویم یا برعکس. در نهایت با توجه به این که هر دو بازی عالی هستند تصمیم بر این شد که هر دوی آنها را به لیست خود وارد کنیم تا تبعیض رخ ندهد. اواخر هر نسل کنسولی توسعهدهندگان بازیها خم و چم کار با کنسول را یاد گرفتهاند. معمولا بهترین بازیهای یک کنسول را در سالهای آخر عمر آن میبینیم. بازیهای خدای جنگ دقیقا همین هستند؛ بهخصوص قسمت دوم که مدتی بعد از عرضهی کنسول پلیاستیشن ۳ عرضه شد و حتی با آن وجود، همه را دیوانه کرد.
بازی خدای جنگ با داستان ساده اما عالی، شخصیت بیاعصاب خود و مقداری طنز تلخ بهسرعت به یکی از بزرگترین سریهای کل تاریخ بازیهای ویدیویی تبدیل شد. این ویژگیها به لطف گرافیک شگفتانگیز این بازی تکمیل شدند و کارگردانی حماسی و سینمایی این بازی باعث شد تا تمام بازیهایی که بعد از عرضهی خدای آمدند از نحوهی حرکت دوربین و کارگردانی این بازی تأثیر بپذیرند. تمام اینها را در کنار اساطیر رومی بگذاریم تا مجموعهی ویژگیهای جذاب تکمیل شود و یک بستهی سراسر سرگرمی را تحویل بگیریم.
البته اگرچه این موضوع به خود بازیهای خدای جنگ برای پلیاستیشن ۲ ربطی ندارند اما آمدن قسمت چهارم این سری در سال ۲۰۱۸ به قدری اتفاق خوب و خوشیمنی بود که باعث شد بازیهای قبلی را بیش از پیش دوست داشته باشیم. هنوز هم صحنههای افتتاحیهی بازیهای خدای جنگ ۱ و ۲ شوکه کننده هستند. بهخصوص قسمت اول که با سقوط کریتوس از پرتگاه شروع میشود و حس کنجکاوی بازیکن را به اوج میرساند. بازیهای خدای جنگ کنسول پلیاستیشن ۲ بدون شک از بهترین بازیهایی هستند که روی این کنسول مهم پیدا میشوند و شخصیت کریتوس بهحق یکی از شخصیتهای برجستهی کل تاریخ پلیاستیشن به شمار میآید.
Grand Theft Auto: San Andreas
سال انتشار: ۲۰۰۴
تهیهکننده: Rockstar Games
سازنده: Rockstar Games
مانند بسیاری از بازیهایی که در این لیست آمدهاند، سازندگان بازی GTA سن اندریاس به زمان نیاز داشتند تا چیزی که از قبل ساخته بودند را بهتر کنند و جهش بزرگ سری بازی خود را رقم بزنند. میتوانیم به وضوح جادویی که در بازی GTA 3 شروع شد را ببینیم. اثری که بعد از دو بازی دوبعدی آمد و با وارد کردن گیمپلی آنها به دنیایی سهبعدی شگفتی آفرید. بعد از آن هم بازی GTA وایس سیتی را داشتیم که بازی قبلی را گسترش داد و زلم زیمبوهای دههی هشتاد میلادی را به دنیای GTA اضافه کرد. اما بدون شک سن اندریاس بود که مکانی شد برای قدرتنمایی شرکت راکاستار در ساخت بازیهای عظیمی که از بلندپروازانهترین آثار کل تاریخ هستند.
کارل جانسون یا همان سیجی خودمان بهترین شخصیتی بود که تا آن زمان (حتی یکی از بهترین شخصیتها تا به امروز) در بازیهای شرکت راکاستار وجود داشتند. سیجی واقعا حس یک انسان واقعی را میدهد و در مقایسه با شخصیتهای اصلی دو بازی قبلی جهشی بزرگ به حساب میآید. سن اندریاس هم که در ساخت آن از لس آنجلس الهام گرفته شده به معنای واقعی کلمه حس یک شهر زنده را میدهد و بخشهای آن مانند سان فیرو و لاس ونچوراس شبیه به سان فرانسیسکو و لاس وگاس هستند. مکانهای شاخص این شهرهای واقعی در هر گوشه از بازی GTA سن اندریاس پیدا میشوند. بخش مهمتر ماجرا اینجاست که این بازی با موفقیت حس و حال بودن در این شهرها را منتقل میکند. از فونت متنهای داخل بازی گرفته تا آبوهوا، پوشش مردم هر منطقه و آهنگهایی که در ماشینهای بازی پخش میشوند. رنگهای نمایش داده شده در بازی GTA سن اندریاس طعم دارند. این طعم قابلوصف نیست و تنها راه تجربهی آن اتصال با خود بازی GTA سن اندریاس است.
در مقایسه با بازیهای قبلی سری GTA، بازی سن اندریاس با اختلاف باورنکردنی بزرگتر است و در آن میتوان کارهای بسیار زیاد و مختلفی انجام داد. میتوان به باشگاه بدنسازی رفت و فیزیک بدنی سیجی را بهتر کرد، لباس یا خانه خرید یا این که ماشینهایی که در بازی پیدا میشوند را شخصیسازی کرد. عناصر رقیق نقشآفرینی که در بازی GTA سن اندریاس حاضر هستند به بهترین شکل ممکن پیادهسازی شدهاند و در کنار بهتر کردن این بازی، در تمام بازیهای دیگر شرکت راکاستار وجود دارند. البته گیمپلی کلی این بازی کمی قدیمی شده و اگر شرکت راکاستار تصمیم بر بازسازی یکی از بازیهای قدیمی خود داشته باشد بیشک انتخاب اول GTA سن اندریاس خواهد بود.