موضوع نمایشگاه جیتکس چیست ؟
جیتکس بزرگترین جشنوارهٔ کامپیوتر و آیسیتی در خاورمیانه است که در دبی برگزار میشود که الکامپ از آن الهام گرفته شده است. با سید علی ابراهیمی همراه باشید .
نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات جیتکس از سال ۱۹۸۱ میلادی هر ساله در کشور امارات متحده عربی و در شهر دوبی برگزار میشود و تاکنون به گونهای رشد و توسعه یافته تا بتواند یکی از تأثیرگذارترین رویدادهای مرتبط با فناوری روز دنیا باشد. سی و پنجمین دوره این نمایشگاه در تاریخ ۱۸ تا ۲۲ اکتبر ۲۰۱۵ (۲۶ تا ۳۰ مهر ماه ۱۳۹۴) برگزار شد. نمایندگانی از کشورهای مختلف جهان از قارههای آسیا، اروپا، آمریکا و آفریقا در نمایشگاه جهانی جیتکس به ارائه آخرین محصولات و دستاوردهای خود در مرکز تجارت جهانی دوبی پرداختند. محصولات ارائه شده در جیتکس در زمینههای گوناگون نظیر مراکز داده، وسایل هوایی بدون سرنشین (پهپاد)، چاپ سه بعدی، رباتها، تکنولوژی صوتی، لوازم جانبی، بازیهای رایانه ای، سختافزار و نرمافزار، خدمات اینترنت، خدمات فناوری و لپ تاپ به نمایش درآمد. از دیگر مزایای نمایشگاه جی تکس میتوان به ایجاد ارتباطات قوی و مؤثر در صنعت ICT نام برد.
تاریخچه جیتکس
نمایشگاه جیتکس به عنوان یکی از پربازدیدترین و بزرگترین نمایشگاههای فناوری اطلاعات در جهان شناخته میشود. این نمایشگاه برای اولین بار در سال 1981 برگزار شد. و از آن زمان به یک رویداد سالانه در صنعت فناوری اطلاعات تبدیل شده است. جیتکس به عنوان یک پل ارتباطی بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان دنیای تکنولوژی شناخته میشود تا محصولات و خدمات IT خود را به بازارهای جهانی و منطقهای معرفی کنند.
در طی دههها، نمایشگاه GITEX به یک رویداد بین المللی مهم توسعه یافت و توجه شرکتهای فناوری بزرگ و کوچک از سراسر جهان را به خود جلب کرد. این رویداد بخشهای مختلفی دارد؛ از هفته فناوری GITEX گرفته که تکنولوژیهای نوآورانه را به نمایش میگذارد تا GITEX Future Stars که به استارتاپها و کارآفرینان جوان اختصاص دارد. جیتکس یکی از بزرگترین نمایشگاههای فناوری در جهان شناخته میشود و شرکتها آن را به عنوان فرصتی برای نمایش محصولات و خدمات خود به بازارهای جهانی میشناسند. این نمایشگاه در زمینههای متنوعی از جمله: هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، امنیت سایبری، ابر، واقعیت مجازی و افزوده، رباتیک و دیگر فناوریهای نوین مورد توجه قرار گرفته است. GITEX یکی از مهمترین رویدادهای فناوری در منطقه است که به تبلیغ نوآوری و تبادل تجربیات در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات میپردازد.
اهداف نمایشگاه GITEX
نمایشگاه جیتکس یک فرصت عالی برای تبادل دانش، تجربه و نشان دادن روشهای جدید و نوآوریهای فناوری اطلاعات است. شرکتها با حضور در این نمایشگاه میتوانند همکاریهای تجاری خود با شرکتها و کسب و کارهای دیگر در سرتاسر جهان را توسعه دهند. جیتکس نه تنها فرصتی برای نمایش محصولات و خدمات به وجود می آورد، بلکه نوآوری و تحقیق و توسعه در حوزه فناوری اطلاعات را نیز ترویج میکند. این نمایشگاه به ایجاد فرصتهای شغلی در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات کمک میکند. و با اتکا بر پروژهها و سرمایهگذاریهای مستقیم و غیرمستقیم توسعه اقتصادی منطقه را امکانپذیر میکند.
این نمایشگاه تکنولوژی را میان کسب و کارها، دولتها و افراد علاقمند به این حوزه ترویج میدهد و به مشارکت در طراحی و شکل دهی آینده فناوری اطلاعات کمک میکند. اهداف این نمایشگاه نشان دهنده اهمیت و تاثیر این رویداد بزرگ در جهان فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهان است.
محل برگزاری نمایشگاه جیتکس کجاست ؟
نمایشگاه جیتکس دبی (فناوری دبی) در شهر دبی کشور امارات متحده عربی برگزار می گردد. نمایشگاه جیتکس دبی (فناوری دبی) شناخته شده ترین نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در سراسر خاورمیانه، آفریقا و جنوب آسیا است.
زمان برگزاری جیتکس چه زمانی است ؟
نمایشگاه جیتکس هر ساله حدودا در اواخر مهر ماه در کشور امارات و شهر دبی برگزار می شود .
شرکت کنندگان جیتکس چه کسانی هستند ؟
هرساله نمایندگانی از کشورهای مختلف جهان از قارههای آسیا، اروپا، آمریکا و آفریقا در نمایشگاه جهانی جیتکس به ارائه آخرین محصولات و دستاوردهای خود در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) می پردازند که به شرح زیر قابل بیان است:
- شرکتهای فناوری اطلاعات: شرکتهای بزرگ و بینالمللی فناوری، تولیدکنندگان سختافزار و نرمافزار، توسعهدهندگان تکنولوژیهای پیشرفته و ارائهدهندگان خدمات فناوری
- شرکتهای ارتباطات: شرکتهای ارتباطات موبایل، ارتباطات ثابت و شبکههای ارتباطات.
- استارتاپها و کارآفرینان: تازهکارها و شرکتهای نوپا در حوزههای فناوری اطلاعات و ارتباطات.
- تولیدکنندگان تجهیزات: شرکتهای تولید کننده تجهیزات الکترونیکی و کامپیوتری، ماشینآلات و سختافزار.
- رویدادهای برتر: شرکتهای متخصص در برگزاری رویدادهای مختلف مرتبط با فناوری و ارتباطات.
- شرکتهای امنیت سایبری: شرکتهای ارائهدهندهی راهکارهای امنیتی و محافظتی در فضای سایبری.
- شرکتهای ابری و محاسبات ابری: تأمینکنندگان خدمات ابری و محاسبات ابری.
- شرکتهای اینترنت اشیاء (IoT): تولیدکنندگان و ارائهدهندگان راهکارها و خدمات مرتبط با اینترنت اشیاء.
- شرکتهای هوش مصنوعی و واقعیت افزوده: شرکتهای فعال در حوزههای هوش مصنوعی و واقعیت افزوده.
- شرکتهای بلاکچین و فناوریهای مرتبط: شرکتهای تخصصی در زمینههای بلاکچین و ارائهدهندگان خدمات مرتبط
امسال نیز پیشبینی می شود جیتکس 2023 با حضور 170 کشور جهان و با ارائه جدیدترین محصولات فناورانه بیش از 4 هزار و پانصد شرکت از کشورهای مختلف برگزار شود.
نمایندگان ایرانی در جیتکس
حتما برای شما هم جالب است که بدانید، کدام شرکتهای ایرانی در نمایشگاه بینالمللی جیتکس دبی حضور داشتند. فهرست آنها به این شرح است:
- روبیکا
- همراه اول
- شرکت دانشبنیان فناور زیرساخت فناوری خلاق فرتاک
- شرکت دانشبنیان نوآوران ارتباطات سیمای امید
- شرکت دانشبنیان ایدهپردازان مبتکر شریف
- شرکت دانشبنیان شتابگران فناوری گلستان
- شرکت دانشبنیان نسیم ارتباط آینده
- شرکت دانشبنیان فضا پایه کشتیار
- شرکت دانشبنیان همپردازان نوگرای اردا
- شرکت دانشبنیان نویدآوران ویستا تام
- شرکت دانشبنیان هوشمند آرنا سورین
- شرکت پشتیبانی و توسعه نرم افزار داده کاوان
- شرکت دانشبنیان ایدهورزان سیستم
- شرکت دانشبنیان یکتا ققنوس پارس
- شرکت دانشبنیان فناوری زنجیره ی بلوکی سبحان
- شرکت دانشبنیان هوپاد گستر صنعت
- شرکت دانشبنیان نورسان انرژی آریا
- شرکت دانشبنیان نگین سامانه هوشمند پاژ
- شرکت دانشبنیان هوژان اندیشه گستر
- شرکت دانشبنیان دادهکاوان امیر کبیر
- شرکت دانشبنیان جواناندیشان پویای قومس
- شرکت دانشبنیان تجارت الکترونیک عرش گستر
- شرکت دانشبنیان اندیشه فرتاک امیرکبیر
محصولات درون جیتکس
فناوری های بلاکچین ، لوازم جانبی گوشی و کامپیوتر ، تجهیزات هوشمند سازی خانه ، ربات ها ، پهپاد ، تجهیزات مترو و …. از دسته بندی محصولات نمایشگاه جیتکس است .
محصولات ایرانی معرفی شده در جیتکس
عرضه سه محصول «کلاسه» در جیتکس
«گیلانپور» به عنوان مدیرعامل و موسس شرکت دانش بنیان کلاسه نیز به عنوان یکی از شرکتهای دارای غرفه در نمایشگاه جیتکس با عرضه سه مورد از محصولات خود یعنی «کلاسه»، «ماژیک» و «تارگت» در نمایشگاه حضور یافته بود. این شرکت در ایران با تکنولوژی SPL به ۳۵۰۰ مرکز آموزشی خدمات می دهد و محصولی در حوزه مارکتینگ را هم به 30 شرکت عرضه کرده است. نسخه عربی و انگلیسی این محصولات هم تهیه شده و هدف ارائه آنها در جیتکس، عرضه تحت لایسنس این محصولات و برقراری ارتباط با کشورهای دیگر برای همکاری و توسعه بازار آن بود.
شرکت فناوری زنجیزه ای بلوکی سبحان؛ نسل سوم ATM برای خرید و فروش ارز دیجیتال
شرکت فناوری زنجیزه ای بلوکی سبحان در حوزه طراحی نسل سوم دستگاه ATM بانکی خرید و فروش ارز دیجیتال فعالیت می کند. مدیر عامل این شرکت درباره جیتکس 2021 را پرسیدیم و او گفت: «متاسفانه امسال از خدماتی که ایران برای ما تدارک دیده بود راضی نبودیم اما در مجموع نمایشگاه خوبی بود چرا که میتواند دستاوردهای ما را به دنیا نمایش دهد. شاید خیلی وقتها تصور کنیم در حوزه ارز دیجیتال کریپتو در ایران حرفی برای گفتن نداریم اما با حضور در بازار بینالمللی متوجه رقابت نزدیک ایران با دنیا شدیم». او به این نکته هم اشاره کرد که: برای جذب سرمایه گذاران روی محصول خود از طریق گروه های بازرگانی پیگیری داشتند و امیدوار به ارائه محصول خود هستند.
گروه دانش بنیان عرش گستر؛ اسکنرهای سهبعدی ایران ساخت
شرکت تجارت الکترونیک عرش گستر هم در زمینه ساخت اسکنرهای سهبعدی فعالیت دارد. پاسخ نمایندگان این شرکت به سوال ما درباره عملکرد و نوع کار این اسکنرها این بود: «ما در این تکنولوژی از دوربینهای دیجیتال که عمدتاً مربوط به بخش امنیت است استفاده کردهایم و در 17 استند با مجموع 85 دوربین، به شکل لحظهای عکس گرفته میشود که با نور ساختار یافته است و در نهایت یک مدل سه بعدی را میسازد. این اسکنرها کاربردهای متنوعی دارد؛ از جمله استفاده آن در مجسمهسازی، تراشکاری، کار با فلز و یا کار با چوب است اما مهمترین کاربرد این تکنولوژی در حوزه جراحیهای زیبایی است. آنها درباره هدفشان از شرکت در جیتکس و همکاری با شرکتهای خارجی هم این توضیح را به ما دادند: «هدف ما از شرکت در این نمایشگاه، مذاکره با سرمایه گذارها و پیدا کردن یک پارتنر تکنولوژیک بود. پیش از این هم با شرکتهای آلمانی مشارکت داشتیم تا بتوانیم با توسعه محصول خود، راه بهتری برای تشخیص سرطان پوست پیدا کنیم».
شرکت نوآوران ارتباط سیمای امید؛ خلاقیت ایرانی برای پردازش صدا و تصویر
زمینه کاری شرکت نوآوران ارتباط سیمای امید هم ساخت محصولات صنعت مخابرات در حوزه صدا و تصویر است؛ محصول این شرکت برای ارسال، دریافت و پردازش صدا و تصویر است. محصول اسکای لینک این شرکت، به صورت پیشرفته تصاویر را با کیفیت بالا استریم میکند و امکان کار کردن با باتری را هم دارد. فناوران این شرکت ایرانی در بحث IPTV، چرخه برادکست، encode های حرفهای و سولوشنهای نظارت تصویری هم فعالیت می کنند. نماینده این شرکت درباره هدف از شرکت در جیتکس به ما گفت: ما در نمایشگاه امسال با تعدادی از شرکتها و سرمایهگذاران مذاکراتی داشتیم که امیدواریم به نتایج خوبی برسد. از آنها درباره تفاوت نمایشگاههای خارجی با نمایشگاههای ایران هم پرسیدیم و این پاسخ را داد: «در مقایسه با خیلی از نمایشگاههای داخلی مثل الکامپ، اینجا ما با گروه بیشتری از مردم در ارتباط هستیم و تاکنون تعامل بسیار خوبی داشتهایم.
هزینه ورودی جیتکس چقدر است ؟
چند نوع کارت ورود وجود داره که پر فروش ترین گلوبال کارت هست که ۵۰۰ درهم است چیزی معادل ۶۰۰ هزار تومان
تهیه بلیط جیتکس
شما میتونید از سایت irgitex.com که نمایندگی رسمی جیتکس در ایران هست ، اقدام به تهیه بلیط کنید .
اهمیت نمایشگاه جیتکس
جیتکس یک فرصت بزرگ برای شرکتهای فناوری اطلاعات فراهم میکند تا جدیدترین محصولات، خدمات و تکنولوژیها را به مخاطبان خود معرفی کنند. این به شرکتها امکان میدهد تا محصولات خود را به مشتریان جهانی معرفی کرده و تجارت بین المللی را توسعه دهند. این نمایشگاه فرصتی برای ایجاد تعاملات تجاری و برقراری ارتباط با مشتریان، شرکای تجاری و سایر اعضای صنعت ارتباطات و فناوری فراهم میکند. این رویداد به شرکتها امکان میدهد تا مشتری جذب کنند و موقعیتهای تجاری جدیدی را شناسایی نمایند.
این نمایشگاه به شرکتها و حرفهایان صنعت ICT اجازه میدهد تا به روز باشند و از آخرین تحولات و ترندهای این صنعت باخبر شوند. شرکتها با شرکت در جیتکس محصولات و خدمات خود را بهبود میبخشند و با رقبا رقابت میکنند. GITEX همچنین میزبان کنفرانسها، سخنرانیها و جلسات تخصصی در زمینههای مختلف فناوری اطلاعات میباشد. این کنفرانسها اشتراک گذاری دانش و تجربیات و تبادل ایدههای نوآورانه بین صنعتگران را ترویج میکنند. علاوه بر این، نمایشگاه جیتکس یک پلتفرم معتبر برای معرفی استارتاپهاست. شرکتها از این فرصت بهرهمند میشوند تا سرمایه گذار جذب کنند و کسب و کار خود را ارتقاء دهند.