با تراشهی Dimensity 810، دوربین چهارگانه و نمایشگر OLED، شاهین ۳ پرچمدار گوشی های GLX محسوب میشود؛ با بررسی شاهین ۳ همراه سید علی ابراهیمی باشید.
معرفی گوشی پرچمدار ایرانی جنرال لوکس شاهین 3
درحالیکه حدود دو سال از عرضهی گوشی جی ال ایکس شاهین ۲ میگذرد، حالا جدیدترین گوشی شرکت ایرانی با مشخصات فنی بهبودیافته از راه رسیده است. با وجود نمایشگر OLED، اندروید ۱۱، تراشهی میانردهی Dimensity 810 مدیاتک و دوربین چهارگانه باید اقرار کنیم که شاهین ۳ حداقل روی کاغذ پیشرفت چشمگیری را نسبت به نسل گذشته تجربه میکند.
جی ال ایکس میگوید که شاهین ۳ میتواند با بهترین پرچمدارهای بازار رقابت کند تا بتواند بخش بیشتری از بازار ایران را دراختیار بگیرد. با وجود رقابت شدیدی که در محدودهی قیمتی شاهین ۳ بین برندهای مختلف برقرار است، بهنظر میرسد جیالایکس با گوشی جدیدش راه سختی را برای مواجهه با رقبا پیش رو داشته باشد. با ما همراه باشید تا در خلال بررسی دقیق جنرال لوکس شاهین ۳، عیار واقعی شاهین ایرانی را زیر ذرهبین قرار دهیم.
بررسی گوشی ایرانی GLX Shahin 3
ویدیو کامل بررسی گوشی پرچمدار ایرانی جنرال لوکس شاهین 3 در بالا همین صفحه قابل مشاهده است . همچنین می توانید بررسی دقیق تر گوشی Shahin 3 را در ادامه مشاهده کنید .
طراحی و کیفیت ساخت گوشی شاهین ۳
در نگاه اول، طراحی شاهین ۳ شباهت بسیار زیادی به گوشی A85 5G شرکت تایوانی Bphone دارد که احتمالاً چندان تصادفی نیست. به نظر میرسد جیالایکس نقش چندانی در طراحی نسل جدید شاهین نداشته و سفارش طراحی و تولید را به یک شرکت ODM سپرده است. با ابعاد ۸٫۸ × ۷۳٫۸ × ۱۶۰٫۵ میلیمتر و وزن ۱۷۱ گرم، شاهین ۳ را میتوانیم یک گوشی نسبتاً جمعوجور و سبک بهحساب بیاوریم. لبههای خمیدهی نمایشگر و حفرهی کپسولیشکل دوربین سلفی، گلکسی S10 پلاس را در ذهن تداعی میکند.
درحالیکه دوربین سلفی دوگانه چند سالی است که دیگر بهصورت گسترده در گوشیهای استفاده نمیشود، ترکیب دو دوربین سلفی در گوشهی بالای نمایشگر شاهین ۳ جلب توجه میکند. بهلطف بهرهگیری از نمایشگر OLED، حسگر اثرانگشت شاهین 3 زیر نمایشگر قرار دارد. حسگر اثرانگشت از نوع اپتیکال است و عملکرد نسبتاً دقیق و سریعی نیز ارائه میدهد.
شاهین ۳ تنها با رنگ سبز تیره راهی بازار میشود؛ بنابراین اگر از طرفداران رنگ سبز نیستید حق انتخاب دیگری هم نخواهید داشت. جیالایکس ادعا میکند که پوشش پنل پشتی از جنس چرم است؛ اما بهنظر ما بیشتر حال و هوای پلاستیک را منتقل میکند. بافتهای ریز پوشش پنل پشت باعث میشوند که گوشی به سختی از دست سُر بخورد.
صفحهنمایش گوشی شاهین ۳
نمایشگر OLED را میتوان یکی از نقاط قوت شاهین ۳ به حساب آورد. با ابعاد ۶٫۵۷ اینچ و نسبت تصویر ۱۹٫۵:۹، نمایشگر شاهین ۳ میتواند رزولوشن ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل را با تراکم ۳۹۲ پیکسلبراینچ ارائه کند. خوشبختانه گوشی جدید جیالایکس از نرخ نوسازی ۹۰ هرتز پشتیبانی میکند تا تجربهی کاربری روانتری را بهارمغان بیاورد. برای حفاظت بهتر از نمایشگر، روی آن با Gorilla Glass 5 پوشانده شده است.
آزمایشها نشان میدهند که نمایشگر شاهین ۳ عملکرد شگفتانگیزی در زمینهی روشنایی ارائه نمیکند. درحالیکه انتظار داریم برای دستیابی به بیشینهی روشنایی در حالت خودکار، نور شدید آفتاب کافی باشد؛ اما تجربهی ما از تست شاهین ۳ نشان میدهد که رسیدن به حد نهایی روشنایی، بیش از شرایط نور محیطی به شانس کاربر بستگی دارد. خوشبختانه بخت با ما یار بود و توانستیم به روشنایی بیشینه دست پیدا کنیم. در حالت تنظیمات دستی، نمایشگر OLED شاهین ۳ روشنایی ۵۹۵٫۵ نیت و در حالت خودکار روشنایی ۶۰۲٫۵ نیت را ارائه میکند؛ بنابراین زیر نور آفتاب نمیتوانید محتوا را بهخوبی مشاهده کنید.
نرمافزار و تجربه کاربری گوشی Shahin 3
شاهین ۳ از ابتدا با پوستهی کاربری مبتنی بر اندروید ۱۱ به دست کاربران میرسد؛ اما متأسفانه اطلاعاتی از سازنده و حتی نام پوستهی کاربری گوشی در دست نداریم. حداقل در تجربهی ما از کار با گوشی، رابط کاربری شاهین ۳ عملکرد چندان پایداری از خود نشان نداد و مشکلات گاهوبیگاه، روند کار دستگاه را با اختلال مواجه میکرد. درمورد اندروید خام بیشتر بدانید !
مثلا در برخی موارد با نصب و اجرای ناموفق اپلیکیشنها روبهرو شدیم، موردی که نمیتوان از کنار آن بهسادگی عبور کرد. باوجوداین و بدون در نظر گرفتن اختلالهای مشابه، رابط کاربری گوشی جیالایکس را روان و نسبتاً بدون لگ ارزیابی میکنیم.
عملکرد سخت افزار گوشی شاهین ۳
شاهین ۳ از تراشهی میانردهی Dimensity 810 شرکت مدیاتک بهعنوان قلب تپندهی خود استفاده میکند. تراشهی تایوانیها با لیتوگرافی ۶ نانومتری TSMC تولید میشود و علاوهبراینکه از وایفای ۵ در باندهای فرکانسی ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتز و بلوتوث ۵٫۱ پشتیبانی میکند، امکان اتصال به شبکهی 5G در باند فرکانسی کمتر از ۶ گیگاهرتز را نیز دارد. دستگاههای دیگری همچون ردمی نوت ۱۱ تی پرو و پوکو M4 پرو نیز از همین تراشه استفاده میکنند.
در بخش پردازندهی مرکزیِ Dimensity 810، چهار هستهی قدرتمند Cortex-A76 با فرکانس بیشینهی ۲٫۴ گیگاهرتز و چهارهستهی کممصرف Cortex-A55 با فرکانس بیشینهی ۲ گیگاهرتز در دو خوشه قرار گرفتهاند. پردازشهای گرافیکی را نیز پردازندهی Mali-G57 برعهده دارد و با دو هستهی پردازشی میتواند به فرکانس ۹۵۰ مگاهرتز دست پیدا کند. تراشهی Dimensity 810 از حافظهی نوع LPDDR4x و حافظهی ذخیرهسازی UFS 2.2 پشتیبانی میکند.
جیالایکس شاهین ۳ را تنها در پیکرهبندی ۱۲۸ | ۸ گیگابایت بهفروش میرساند. حافظهی شاهین از نوع UFS 2.1 است که میتواند عملکردی در حدواندازهی برخی از رقبای همرده ارائه کند و عملیات خواندن و نوشتن را با سرعت قابل قبولی به انجام برساند.
شارژدهی باطری گوشی shahin 3
شاهین ۳ از باتری ۴۲۰۰ میلیآمپرساعتی استفاده میکند. به خاطر مشکلی که با بنچمارک PC Mark داشتیم، موفق به اجرای آزمون کاربری روزمرهی باتری روی شاهین نشدیم. در تست پخش ویدئو و در شرایطی که تمام امکانات ارتباطی قطع و روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت تنظیم شده بود، شاهین ۳ توانست با یک بار شارژ کامل، ویدیوی HD معیار ما را ۱۶ ساعت و ۴۰ دقیقه پخش کند. شاهین ۳ از شارژ سریع ۳۰ وات هم پشتیبانی میکند.
بررسی دوربین گوشی شاهین ۳
شاهین ۳ با دوربین چهارگانهاش، پا را یک قدم از نسل قبل فراتر میگذارد و از ترکیب دوربینهای واید + اولتراواید + عمقسنج + ماکرو برای بهبود تجربهی عکاسی استفاده میکند. دوربین واید یا اصلی، از حسگر ۶۴ مگاپیکسل و لنزی با دیافراگم f/1.8 بهره میبرد. برای دوربین اولتراواید حسگر ۵ مگاپیکسل با لنز f/2.2 در نظر گرفته شده است و دوربینهای عمقسنج و ماکرو نیز از حسگر ۲ مگاپیکسل و لنز f/2.4 بهرهمند شدهاند.
شاهین ۳ برای عکاسی سلفی به دو دوربین اتکا دارد. دوربین اصلی از حسگر ۱۶ مگاپیکسلی و لنزی با گشودگی دیافراگم f/2.0 استفاده میکند، ماژول دیگر با حسگر ۲ مگاپیکسل، وظیفهی عمقسنجی را برعهده دارد. در عکس پرتره سلفی، جداسازی سوژه دقیق نیست. عکس پرترهی دوربین، خروجی مقبولی دارد و انتظارات را برآورده میکند.
جمعبندی و مقایسه شاهین ۳ با رقبا
با تمام تفاسیر، در نهایت این مشکلات فنی و ساختاری نیستند که ضربهی اساسی را به شاهین ۳ وارد میکنند؛ بلکه عامل اصلی را باید در نحوهی بازاریابی و تبلیغات شرکت سازنده جستجو کرد. در شرایطی که شاهین در اکثر بخشها حتی یارای رقابت با گوشیهای میانردهی همقیمت را ندارد، بالا بردن انتظارات در حد پرچمداران بزرگ جهانی که مدلهایی همچون گلکسی اس ۲۲ یا آیفون ۱۳ را نیز شامل میشود، بیش از هر عامل دیگری نیت سازندگان را در نظر کاربران زیر سؤال میبرد.
نقاط قوت گوشی شاهین 3 :
- نمایشگر OLED با نرخ نوسازی ۹۰ هرتز
- بدنهی خوشدست و سبک با طراحی قابل قبول
- پشتیبانی از شارژ سریع ۳۰ وات
نقاط ضعف گوشی شاهین 3 :
- تراشهی ضعیفتر از رقبا
- رابط کاربری ناپایدار
- مجموعهی دوربین ضعیف
نظر شما درمورد این گوشی پرچمدار ایرانی چیست ؟ آیا میتوان آینده روشنی برای گوشی های ایرانی دید ؟
من دارم و راضیم
خودمو احتمالا بعدا همینو بگیرم . ممنونم بابت نظرت دوست عزیز
من دارم و بسیار هم راضی هستم. در این هشت ماه که استفاده میکنم مشکلی نداشتم. فقط این که اگر کسی قصد خرید این اثر هنری را داشت، باید به همراه آن کاور و گلس مخصوص آن را هم سفارش دهد.
جدی برا این می خوای پول بدی ؟
بلاخره باید از یجایی شروع کنن …باید حمایت کنیم