آینده محدودیت های اینترنتی ایران چطور است ؟ آیا صیانت جدید در راه است ؟ با سید علی ابراهیمی همراه باشید تا چند تیتر خبر را کنار هم بگذاریم و به نتیجه فیلترینگ جدید برسیم !
اینترنت طبقاتی چیست ؟ معایب اینترنت طبقاتی ! معرفی طرح اینترنت حرفه ای
فیلترینگ شکست خورده است !
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون صنایع درباره بررسی کیفیت اینترنت وعده داد بساط فیلتر شکن ها را جمع خواهد کرد البته آرزو کرد هیچ ایرانی برای هیچ نیازی سراغ فیلترشکن نرود
طبق آمارها میانگین استفاده روزانه ایرانیان در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۷۰ دقیقه یعنی حدود سه ساعت بوده است.علی رغم پایین بودن سرعت اینترنت البته ناگفته نماند که این مقدار در شرایطی ثبت شده که در مقاطعی اینترنت در ایران قطع بوده یا فیلترینگ محبوبترین شبکههای اجتماعی را محدود کرد.
گزارش یکتانت در سال ۱۴۰۱ نشان میدهد میزان بازدیدها از تبلیغات آنلاین در پلتفرمهای فیلترشده و سایتهای ایرانی در روزهای اوج اختلالهای اینترنتی (مهر ۱۴۰۱) به کمترین میزان خود رسیده است. این گزارش همچنین نشان میدهد میزان استفاده از فیلترشکن در بین کاربران به قدری بالاست که یک بازار ۲۰ هزار میلیارد تومانی درست کرده است.
به گزارش عرشه آنلاین، فیلترینگ گسترده شبکههای اجتماعی که از سال گذشته اعمال شد، آمار خرید و فروش و استفاده از فیلترشکنها را به میزان قابل توجهی افزایش داد. طبق آمار یکتانت، ۸۰ درصد کاربران در گروههای سنی مختلف برای ورود به شبکههای اجتماعی و پیامرسانها از vpn استفاده میکنند. این باعث شده تا گردش مالی خرید و فروش vpn در سال ۱۴۰۱ به یک بازار ۲۵ تا ۳۰ هزار میلیارد تومانی تبدیل شود. تمام این آمار نشان از تمایل بالای مردم به استفاده از بسترهای فیلترشده دارد.
آمارها نشان میدهد که فیلترینگ نتوانسته حضور کاربران ایرانی را کمرنگ کند فقط باعث شده که بازاری برای فروش vpnها شکل بگیرد و حتی محصلان ابتدایی هم از vpn استفاده کنند. برای مثال تلگرام که حدود 5 سال فیلتر است در رتبه دوم پرکابردترین اپلیکیشن ها در بین ایرانیان است.
از مهر ۱۴۰۱ که شبکههای اجتماعی پرکاریرد در بین ایرانیان مانند اینستاگرام و واتساپ و حتی آپ هایی همچون گوگل پلی فیلتر شدند، جمعیت قابل توجهی از مردم برای رفع نیازها و ارتباطات خود در فضای مجازی رو به خرید vpnها آوردند.
گزارش منتشرشده آژانس دیجیتال مارکتینگ «یکتانت» نشان میدهد که ۸۰درصد مردم در گروههای سنی مختلف از vpn استفاده میکنند و گردش مالی سالانه خرید و فروش vpn در ایران در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵ تا ۳۰هزار میلیارد تومان بوده است.
هفته گذشته هم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گزارشی که درباره کیفیت اینترنت ارائه کرد به این موضوع اشاره کرد که ۶۴درصد مردم ایران از vpn استفاده میکنند.
بلاخره دوستان پی بردند که اگر فیلتر کنند ، مردم فیلترشکن میزنند ! در تیتر بعدی همراه باشید.
فیلترشکن ایرانی برای دور زدن تحریم
به گفته میلاد نوری تحریمهای متعدد به صورت مستقیم روی کسبوکارها تاثیر گذاشته است و یکی از کارهای فیلترشکن دور زدن این تحریمها است. او توضیح داد: «ده سال است که تحریمهای ایران به صورت گسترده کسبوکارها را نشانه گرفته است. برای مثال برنامه نویسها، دیجیتال مارکترها برای دانلود و استفاده از ابزارهای مناسب کسبوکارشان با پدیدهای به نام تحریم روبهرو هستند. اینترنت بدون فیلتر برای کسبوکار به معنی استفاده از اینترنت کمتر تحریم شده هم است. در حال حاضر شاید این افراد از ویپیانهای مختلف استفاده کنند؛ اما زمانی که پورتهای ویپی انهای غیرقانونی بسته میشود، کسبوکارها هم دچار اختلال میشوند.»
این فیلترشکن ایرانی برای دور زدن تحریم ها ، میتواند نشان دهنده جمع اوری کلیه فیلترشکن ها و روی کار آمدن فیلترشکن قانونی در طرح صیانت جدید باشد.
زارع پور و رفع فیلتر پلتفرم خارجی
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: بنده معتقد هستم که میتوانیم بساط فیلترشکن فروشی را جمع کنیم. البته آرزو میکنم هیچ ایرانی برای هیچ نیازی سراغ فیلترشکن نرود
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون صنایع درباره بررسی کیفیت اینترنت و شاخصهای مرتبط خاطرنشان کرد: با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در کارگروه مصادیق مجرمانه ما مجری تصمیمات این کارگروه هستیم. اما پاسخگویی و تبعات تصمیمات این کارگروه با ماست و ما معتقدیم تا جایی که ممکن است باید از ابزارهای غیرفنی برای مدیریت شبکه استفاده کرد. موضوع ساماندهی فیلترشکنها و مواجه شدن با سوداگری فیلترینگ نیز از جمله همین موضوعات است که معتقدیم راهکار جمع آوری آن صرفاً فنی نیست. مدیریت این موضوع نیازمند یک قانون مشخص است که من آن را به هیات رئیسه مجلس تقدیم خواهم کرد.
تازه فهمیدند خیلی از پلتفرم های خارجی بی دلیل و الکی و متعصبانه فیلتر شدند و باید بازنگری در فیلترینگ صورت گیرد !
افزایش تعرفه واردات گوشی خارجی
نمایندگان مجلس طی بررسی لایحه بودجه سال 1402، با پیشنهاد دولت موافقت و حقوق ورودی واردات گوشی همراه خارجی بالای 600 دلار را 15 درصد تعیین کردند.
که گوشی خارجی نیاد ( مثل ماشین خارجی که ممنوع شد )
تولید گوشی ملی با حمایت دولت
زمانی که حرف از گوشی ایرانی به میان میآید، ناخودآگاه به یاد برند جیالایکس میافتیم. جیالایکس نماد گوشی ایرانی است، برندی که کار خود را در اواسط دهه 80 در جنوب کشور آغاز کرد و با تبلیغات گسترده در تلویزیون و شعار تبلیغاتی “به راحتی تو جیب جا میشه” سریعتر از آن چه پیشبینی میشد جای خود را در بازار پیدا کرد.
در همین رابطه به تازگی عیسی زارع پور-وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اخیرا با اشاره به همکاری این وزارتخانه و وزارت صمت برای تولید گوشی های داخلی تصریح کرده است: در این زمینه برنامه ای تدوین شده و امسال چند بازیگر جدید به حوزه تولید گوشیهای همراه داخل وارد می شوند و تولید گوشی همراه داخلی امسال جلوه دیگری پیدا خواهند کرد.
وی افزود: امسال بر اساس برنامه یک میلیون گوشی اقتصادی زیر ۱۰۰ دلار تولید می شود و در این زمینه با وزارت صمت در حال همکاری هستیم.
وزیر ارتباطات همچنین گفت که بر اساس مصوبه دولت، وزارت صمت مکلف شده روی تجهیزاتی که غیر از گوشی همراه، سیستم عامل دارند از سیستم عامل مورد تایید وزارت ارتباطات استفاده شود.
که گوشی داخلی راحت بیاد بالا با رانت ( مثل خودروسازی ایرانی )
سیستم عامل اندروید ایرانی
اندروید ایرانی یا اندروید بومی، یک سیستمعامل موبایل است که بر اساس اندروید گوگل ساخته شده است. این سیستمعامل توسط شرکتهای ایرانی طراحی و توسعه یافته است و از زبان فارسی و سایر زبانهای ایرانی پشتیبانی میکند.
اندروید ایرانی یک سیستمعامل موبایل است که دارای ویژگیهای مناسبی است. این سیستمعامل میتواند برای افرادی که به دنبال یک سیستمعامل موبایل با پشتیبانی از زبان فارسی و سایر زبانهای ایرانی هستند، گزینه مناسبی باشد.
ایران در پاسخ به اقدامات Google برای حذف برنامه های ایرانی در سرویس های Google Play ، سیستم عامل Android خود را برای تلفن های همراه که با نام اندروید ایرانی شناخته می شود توسعه داده است.
تاریخچه ساخت اندروید ایرانی:
- ایده ساخت اندروید ایرانی در سال ۱۳۹۷ مطرح شد. این ایده در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی و کاهش وابستگی به محصولات خارجی مطرح شد.
- در سال ۱۳۹۸، شرکتهای ایرانی شروع به توسعه اندروید ایرانی کردند. این شرکتها از کدهای منبع اندروید گوگل استفاده کردند و ویژگیهای مورد نیاز خود را به آن اضافه کردند.
- در سال ۱۳۹۹، اولین نسخه از اندروید ایرانی منتشر شد. این نسخه بر روی گوشیهای هوشمند جی پلاس و جی ال ایکس نصب شد.
- در سال ۱۴۰۰، نسخههای جدیدتری از اندروید ایرانی منتشر شد. این نسخهها از ویژگیهای بیشتری پشتیبانی میکردند.
- در سال ۱۴۰۱، اندروید ایرانی در فروشگاه گوگل پلی منتشر شد. این امر باعث شد که کاربران بیشتری بتوانند از اندروید ایرانی استفاده کنند.
طبیعتا وقتی مجبور باشید گوشی ایرانی بخرید ، روی این گوشی سیستم عامل ایرانی هم نصب شده !
مختل شدن فیلترشکن ها
«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات با بیان اینکه تجربه کاربری نامناسب مردم از اینترنت بهدلیل استفاده از فیلترشکن است، گفت: «استفاده از فیلترشکن، استفاده از شبکههای داخلی را هم دچار اختلال میکند.» زارعپور همچنین تأکید کرد که حملات سایبری طی چند ماه گذشته نیز بر کیفیت اینترنت تأثیر گذاشتهاند. او بیان کرد سرعت اینترنت همراه در ایران نسبت به کشورهای دیگر، نسبت به یک سال گذشته، 34 پله بهبود پیدا کرده است.
فیلترشکن هارو مختل میکنن تا مردم زده بشن و حوصله نداشته باشن فیلترشکن روشن بکنن برن سمت پلتفرم خارجی.
اینترنت ملی
شبکهٔ ملی اطلاعات (به انگلیسی:National Information Network) که با نامهای دیگر اینترنت ملی و شبکهٔ ملی اینترنت نیز شناخته میشود، اینترانت ملی ایران است. این شبکه پروژهای برای توسعه زیرساخت اطلاعاتی امن و پایدار ملی در ایران است. طبق تعریف مصوب در تبصره ۲ ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه و مصوبهٔ شورای عالی فضای مجازی «شبکهٔ ملی اطلاعات کشور، شبکهای مبتنی بر قرارداد اینترنت (IP) به همراه سوئیچها و مسیریابها و مراکز دادهای است به صورتی که درخواستهای دسترسی داخلی و اخذ اطلاعاتی که در مراکز داده داخلی نگهداری میشوند به هیچوجه از طریق خارج کشور مسیریابی نشود و امکان ایجاد شبکههای اینترانت و خصوصی و امن داخلی در آن فراهم شود.»
اینترنت ملی به تنهایی ، یعنی عدم ارتباط با دنیا خارج از ایران!
آنتی ویروس ایرانی فارز با نصب اجباری در سیستم عامل ایرانی
«قاسم رضایی» جانشین فرمانده کل انتظامی روز گذشته، با اشاره به رونمایی از سامانه «فارز» گفت این سامانه در حقیقت یک آنتیویروس ایرانی (پویشگر امنیتی) است که هر اپلیکیشن موبایلی را میتواند بررسی و مخرب بودن یا نبودن آن را اعلام کند. به گفته وی این سامانه میتواند بیش از 60 درصد از بدافزارها را در فضای مجازی شناسایی و از هک شدن گوشیهای موبایل توسط این اپلیکیشنها جلوگیری کند.
رضایی همچنین اعلام کرد پیشنهاد استفاده از «فارز» از سوی پلیس به شورای عالی فضای مجازی داده شده است تا این شورا استفاده از آن را الزامی کند تا شاهد کاهش نصب بدافزارها بر روی تلفنهای همراه ایرانیان باشیم. مشخص نیست این اجبار نصب بر روی گوشی کاربران ایرانی چطور عملی خواهد شد. شاید این موضوع در تلفنهای همراه بومی پیگیری شود. موبایلهایی که وعده ساخت یک میلیون از آنها تا پایان سال از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شده بود.
پلیس اجباری شدن استفاده از فارز را از شورای عالی فضای مجازی خواسته است.
حالا عیب این قضیه کجاست ؟ مجبوری گوشی ایرانی بخری ، سیستم عامل ایرانی روشه ، انتی ویروس ایرانی هم روشه ! 2 روز دیگه تبصره ماده میزارن که این انتی ویروس اجازه نصب تلگرام و اینستاگرام رو در گوشی ها نده !
سامانه رصد چیست ؟
بر اساس بند «ب» ماده ۷۵ لایحه برنامه؛ به منظور احصاء دقیق و برخط (آنلاین) دادههای آماری مورد نیاز به جهت تسهیل پردازش، تحلیل دقیق و ایجاد بستر مناسب برای آینده پژوهی روندهای سبک زندگی جامعه ایرانی، شناخت تحولات فرهنگی – ارتباطی و همچنین انتشار آنها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است با همکاری سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مرکز آمار ایران و راهبری و نظارت مرکز رصد و برنامه ریزی و ارزیابی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و با رعایت اصل بیست و پنجم (۲۵) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و قانون مدیریت دادهها و اطلاعات ملی مصوب سال ۳۰ /۰۶ / ۱۴۰۱ نسبت به راهاندازی سامانه رصد، پایش و سنجش مستمر شاخصهای فرهنگ عمومی، سبک زندگی مردم، مرجعیت رسانهای و وضعیت ارتباطات کشور اقدام نماید.