پوکو X3 GT حدود ۱۰ درصد از برادرش، پوکو F3 ارزانتر است؛ اما برچسب قیمتی ارزانترش را بهبهای از دسترفتن نمایشگر OLED و تراشهی قدرتمندتر دراختیارتان میگذارد. با بررسی پوکو ایکس 3 جی تیهمراه سید علی ابراهیمی باشید.
محبوب ترین گوشی شیاعومی در آسیا
محبوبیت فوقالعادهی پوکو X3 و پوکو X3 پرو در بازار کشورهای آسیایی از جمله هند و البته ایران باعث شد تا چینیها بهفکر عرضهی نسخهای جدید از آنها نیز بیافتند؛ دستگاهی که پسوند GT را به نام پوکو X3 اضافه میکند و برخلاف آنچه از نامش برمیآید، از لحاظ ظاهری و سختافزاری، هیچ شباهتی به برادرش ندارد. این گوشی هوشمند از بدنهی ظریفتر و سبکتری نسبت به پوکو X3 بهره میبرد و طراحی ظاهری آن خوشایندتر از دو برادر دیگرش بهنظر میرسد.
مفهوم پسوند GT شیاعومی
پسوند GT نشان میدهد که شرکت سازنده با گوشی پوکو X3 GT، کاربران علاقهمند به بازیهای موبایل و با بودجهی محدود را در تیررس خود دارد. این دستگاه از نمایشگر ۱۲۰ هرتز تطبیقپذیر و تراشهی توانمند Dimensity 1100 بهره میبرد و براساس اعلام پوکو در استفادههای طولانی میتواند سطح عملکرد خود را بدون افت فاحش حفظ کند؛ موضوعی که برای خورههای بازی موبایل اهمیت بسیاری دارد.
مزایا پوکو ایکس تری جی تی
- سرعت شارژ 67 واتی
- نمایشگر 120هرتزی
- اسپیکر با کیفیت
- دوربین با کیفیت
معایب Poco x3 gt
- عملکرد ضعیف دوربین سلفی
- پردازنده مدیاتک
- نمایشگر IPS
- عدم پشتیبانی از حافظه جانبی
آنباکسینگ پوکو ایکس 3 جی تی
گوشی پوکو X3 GT محصول جدیدی به حساب نمیآید و با نامهای دیگر در کشور چین بهفروش میرفت. با این حال نسخه جهانی این گوشی با یکسری ویژگیهای بیشتر عرضه شده تا بتواند نظر کاربران خارجی را به خود جلب کند و حتی یکسری تغییرات در رابط کاربری هم داشته است. از ویژگیهای گوشی پوکو ایکس 3 جی تی میتوانیم به صفحه نمایشی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز اشاره کنیم. تراشه نسبتا قدرتمند، باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی و شارژر ۶۷ وات هم از دیگر ویژگیهای این گوشی به شمار میرود. این گوشی با یک لایه گوریلا گلس وکتوس محافظت میشود و دوربین اصلی آن هم حسگر ۶۴ مگاپیکسلی خواهد بود. از طرف دیگر این گوشی هوشمند از کارت حافظه پشتیبانی نمیکند و جک ۳.۵ میلیمتری خروجی صدا هم ندارد.
در این مقاله به بررسی این گوشی گیمینگ پرداختیم !
طراحی و کیفیت ساخت پوکو X3 GT
در ابتدا بد نیست به آیتمهایی که داخل جعبه گوشی Poco X3 GT اشاره کنیم. داخل جعبه این گوشی یک عدد شارژر ۶۷ وات، کابل شارژر و تبدیل کابل USBC به جک ۳.۵ میلیمتری صدا قرار گرفته است. یک عدد قاب ژلهای هم داخل این بستهبندی این گوشی دیده میشود. در حالی که با یک گوشی میانرده سروکار داریم، این گوشی اصلا به یک گوشی میانرده شبیه نیست . مدلی که ما برای بررسی در اختیار داشتیم سفید بود که رگههایی از رنگ آبی هم در آن دیده میشود. به همین دلیل گوشی ظاهر جذاب و زیادی دارد. از طرف دیگر این گوشی با یک لایه گوریلا گلس وکتوس که آخرین نسخه از گوریلا گلس به حساب میآید هم محافظت میشود. گوریلا گلس وکتوس را قبلا روی گوشیهای پرچمدار مشاهده کرده بودیم که الان روی یک گوشی میانرده هم این ویژگی را مشاهده میکنیم.
گواهی ضد آب بودن گوشی شیاعومی پوکو x3 gt
گوشی پوکو X3 GT از گواهی IP53 پشتیبانی میکند که باعث شده در برابر گرد و خاک و پاشش قطرههای آب مقاوم باشد. پس توجه داشته باشید که این گوشی ضد آب نیست و نباید آن را داخل آب بیاندازید.
تقریبا تمام فضای روی گوشی را صفحه نمایش ۶.۶ اینچی از نوع LCD در بر گرفته که کیفیت نسبتا خوبی دارد. از ویژگیهای این صفحه نمایش هم میتوان به نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، پشتیابنی از HDR10 و رنگهای DCI-P3 اشاره کنیم. همچنین یک حفره بسیار کوچک برای دوربین جلوی هم روی صفحه نمایش دیده میشود که یک حسگر ۱۶ مگاپیکسلی را داخل خود قرار داده است. صفحه نمایش این گوشی حاشیههای کمی هم دارد و به همین دلیل گوشی را زیباتر کرده است.
صفحهنمایش poco x3 gt
گوشی Poco X3 GT از صفحه نمایشی در اندازه ۶.۶ اینچی از نوع IPS LCD بهره میبرد که قبلا روی گوشیهای پوکو X3 NFC و Poco X3 Pro قرار گرفته بود. این صفحه نمایش وضوح تصویر ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل با تراکم پیکسلی ۳۹۹ پیکسل در هر اینچ را پیش روی کاربران قرار میدهد. همانطور که گفتیم این صفحه نمایش از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و استاندارد HDR 10 بهره میبرد. بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که نرخ نمونه برداری صفحه نمایش هم به ۲۴۰ فریم برثانیه میرسد.
همانند دیگر گوشیهای پوکو ایکس 3، صفحه نمایش گوشی Poco X3 GT هم از دوربین سلفی حفرهای برخوردار است. متاسفانه صفحه نمایش این گوشی روشنایی بالایی ندارد و در زمان کار کردن با آن زیر نور خورشید قطعا با مشکل مواجه میشوید. میزان روشنایی صفحه نمایش این گوشی به ۴۵۰ نیت میرسد. این میزان روشنایی برای فعالیتهای روزانه بد نیست و اگر در زیر نور خورشید قرار نداشته باشید قطعا کیفیت صفحه نمایش نظر شما را به خود جلب میکند.
استفاده از رابط کاربری MIUI باعث شده که تنظیمات رنگی مختلفی برای صفحه نمایش وجود داشته باشد. به صورت پیش فرض تنظیمات رنگ صفحه نمایش روی حالت خودکار قرار دارد. در کنار حالت خودکار هم حالتهای رنگی Saturated و Standard را مشاهده میکنید که هرکدام آنها میتوانند میزان قدرت رنگها را تغییر دهند.
نرمافزار و رابط کاربری پوکو ایکس 3 جی تی
گوشی پوکو X3 GT با سیستم عامل اندروید ۱۱ و رابط کاربری MIUI 12 راهی بازار شده که البته روی گوشیهای این چند وقت اخیر شیائومی و پوکو هم دیده بودیم. پس شاهد ویژگیهای نرم افزاری خیلی خاصی روی این گوشی نیستیم و همان المانهایی که روی دیگر گوشیهای شیائومی و پوکو دیده بودیم را روی این گوشی هم میبینیم. رابط کاربری MIUI 12 عملکرد خوبی دارد و در اکثر مواقع سریع و روان کار میکند. البته پوکو سعی کرده از آیکونها و المانهای خاص خودش در رابط کاربری گوشی استفاده کند. فقط گوشی با حسگر تشخیص اثرانگشت باز میشود که سرعت بسیار خوبی دارد. فعال کردن این حسگر هم خیلی راحت و سریع خواهد بود.
عملکرد سختافزار بهترین گوشی گیمینگ : پوکو ایکس 3 جی تی
روی گوشی Poco X3 GT سخت افزار مناسبی را مشاهده میکنید که برای بازی کردن نظر هر کاری را به خود جلب میکنند. این گوشی از تراشه دیمنسیتی 1100 استفاده میکند که شباهت زیادی به تراشه دیمنسیتی 1200 دارد. در واقع همان پردازندهها و پردازندههای گرافیکی روی این دو تراشه دیده میشود و اختلاف آنها تنها در فرکانس پردازندهها است. داخل تراشه دیمنسیتی 1100 یک پردازنده هشت هستهای را مشاهده میکنید.
که از چهار هسته Cortex-A78 با فرکانس ۲.۶ گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A55 با فرکانس ۲ گیگاهرتز تشکیل شده است. برای پردازشهای گرافیکی هم پردازنده گرافیکی Mali-G77 در نظر گرفته شده است. بد نیست به این موضوع هم اشاره کنیم که تراشه دیمنسیتی 1100 از مودم 5G هم برخوردار است و هر دو سیمکارت این گوشی میتوانند از شبکه 5G استفاده کنند. در کنار این تراشه قدرتمند از ۸ گیگابایت رم LPDDR4X استفاده شده که در مدلهایی با ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت حافظه UFS 3.1 در اختیار کاربران قرار میگیرد. این سخت افزار باعث شده که عملکرد گوشی در زمان اجرای سنگین عالی باشد.
اجرا بازی های سنگین در بهترین گوشی گیمینگ
تمام بازیهای روز مانند Call of Duty Mobile، آسفالت و PUBG Mobile را میتوانید با کیفیت بالا تجربه کنید. خود گوشی هم در اکثر مواقع پایداری مناسبی دارد و خیلی کم پیش میآید شاهد کندی سرعت یا لگ در این گوشی باشیم؛ اما خیلی کم شاهد کندی سرعت بودیم که به نظر میرسد با بهروزرسانیهای نرم افزاری این مشکل حل شود. البته در زمان بازی کردن با این گوشی شاهد گرم شدن آن خواهید بود و گرما را سریع حس میکنید. دلیل اینکه این گرما را زود احساس میکنید هم قاب پلاستیکی در نظر گرفته شده برای این گوشی است.
البته سیستم خنک کننده نسبتا خوبی برای گوشی در نظر گرفته شده تا گرما بیش از اندازه بیشتر نشود. بیشتر گرمای تولید شده توسط گوشی را در اطراف ماژول دوربین مشاهده میکنید. برای اینکه بیشتر متوجه عملکرد این گوشی در شرایط سخت و پردازشهای سنگین شویم از بنچمارکهای مختلف مانند 3D Mark و حالت Wild Life استفاده کردیم. گوشی عملکرد خوبی در این بنچمارک از خودش نشان داد و حتی مشخص شد که عمکرد آن از بسیاری گوشیهای گران قیمتتر هم بهتر است. پس شک نکنید که این گوشی برای بازی کردن انتخاب مناسبی خواهد بود.
باتری گوشی شیاعومی پوکو X3 GT
گوشی پوکو ایکس 3 جی تی همانند گوشیهای پوکو X3 NFC و Poco X3 Pro از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی استفاده میکند. همچنین شارژر سیمی ۶۵ وات هم برای این گوشی در نظر گرفته شده است. در آزمایشهایی که روی باتری این گوشی انجام دادیم، رکوردهای خوبی هم کسب کردیم. باتری این گوشی برای ۳۶ ساعت و ۳۰ دقیقه تماس تلفنی، ۱۷ ساعت و ۲۰ دقیقه برای گشت و گذار در اینترنت و ۱۵ ساعت و ۵۵ دقیقه برای تماشای ویدئوی آفلاین مناسب خواهد بود. عملکرد باتری این گوشی در مقایسه با گوشی های پوکو X3 و پوکو X3 پرو بهتر است. همانطور که گفتیم این گوشی با یک شارژر ۶۷ وات شارژ میشود. با این شارژر کل ظرفیت باتری را میتوانید در مدت زمان ۴۲ دقیقه شارژ کنید. همچنین مشخص شد که ۷۵ درصد ظرفیت باتری را هم میتوانید در مدت زمان ۳۰ دقیقه شارژ کنید.
دوربین Poco X3 GT
برای گوشی Poco X3 GT از سه دوربین پشت استفاده شده که روی یک ماژول بزرگ قرار گرفتهاند. دوربین اصلی حسگر ۶۴ مگاپیکسلی دارد و در کنار آن هم دوربین اولتراواید با حسگر ۸ مگاپیکسلی و دوربین ماکرو با حسگر ۲ مگاپیکسل قرار گرفتهاند. در کنار دوربینهای پشت هم فلش LED دوگانه هم دیده میشود.
دوربین اصلی این گوشی هوشمند از حسگر ۶۴ مگاپیکسلی OmniVision OV64B با Quad Bayer فیلتر استفاده میکند. اندازه پیکسلهای این حسگر هم ۰.۷ میکرومتر خواهد بود و پس از بینینگ ۴ به ۱ میتواند عکسهای ۱۶ مگاپیکسلی ثبت کند. پشت این حسگر هم یک لنز ۲۶ میلیمتری با دیافراگم f/1.79 قرار گرفته که از فوکوس خودکار با قابلیت تشخیص فاز بهره میبرد. این دوربین از OIS استفاده نمیکند. البته دوربین اصلی امکان عکاسی در حالت ۶۴ مگاپیکسل را پیش روی کاربران قرار میدهد و همچنین حالت Pro و حالت عکاسی در شب هم دارد. دوربین دوم که از حسگر ۸ مگاپیکسلی IMX355 سونی استفاده میکند به فوکوس ثابت مجهز شده است.
دوربین ماکرو گوشی شیاعومی پوکو X3 GT
ماکرو هم از حسگر GalaxyCore GC02M1 بهره میبرد که میتواند از فاصله ۴ سانتیمتری عکاسی کند. دوربین سلفی این گوشی هم از یک حسگر ۱۶ مگاپیکسلی OmniVision OV16A1 استفاده میکند. اپلیکیشن دوربین این گوشی را هم روی دیگر گوشیهای شیائومی و پوکو دیده بودیم. رابط کاربری گوشی بسیار سر راست است و خیلی سریع میتوانید به حالتهای عکاسی مختلف و فیلمبرداری دسترسی داشته باشید. البته حالت عکاسی ماکرو داخل منوها دیده میشود. با وارد شدن به حالت عکاسی پرو میتوانید به صورت دستی عکسهای ۶۴ مگاپیکسلی ثبت کنید. حتی میتوانید با این گوشی عکسهای RAW هم ثبت کنید که البته تنها روی دوربین اصلی فعال شده است. در حالت پرو میتوانید سرعت شاتر را روی ۳۰ ثانیه قرار دهید. حتی میتوانید در حالت پرو سرعت شاتر دوربین ماکرو را روی ۴ ثانیه قرار دهید. این امکان هم وجود دارد که بتوانید ISO را روی ۶۴۰۰ بگذارید.