• صفحه اصلی
  • ابزار
  • سوپر اپلیکیشن
  • موبایل
  • اخبار
  • گیمینگ
  • کامپیوتر
  • آنباکسینگ
خواندن: آزمون و خطا برای فیلترینگ طبقاتی | اینترنت طبقاتی چیست ؟ طرح صیانت جدید !
اشتراک گذاری
لوگو سفید سید علی ابراهیمی
سید علی ابراهیمیسید علی ابراهیمی
Aa
  •    
  • پیامرسان
  • تلویزیون
  • ورزشی
  • پیشخوان
جست و جو
  • منو
    • چت بات
    • سوپر اپلیکیشن
    • نشانه گذاری ها
    • ابزار
    • کارت به کارت
    • پلتفرم خارجی
    • خرید
    • بازار مالی
  • دسته بندی ها
    • موبایل
    • اصطلاحات
    • اخبار
    • نرم افزار
    • گیمینگ
    • کامپیوتر
    • آنباکسینگ
    • گجت
    • بررسی موبایل
    • امنیت و شبکه
یک حساب کاربری موجود دارید؟ ورود
ما را دنبال کنید
سید علی ابراهیمی > بلاگ > اخبار > آزمون و خطا برای فیلترینگ طبقاتی | اینترنت طبقاتی چیست ؟ طرح صیانت جدید !
اخبار

آزمون و خطا برای فیلترینگ طبقاتی | اینترنت طبقاتی چیست ؟ طرح صیانت جدید !

سید علی ابراهیمی
اخرین به روز رسانی: 1402/01/07
سید علی ابراهیمی
اینترنت طبقاتی اینترنت طبقاتی چیست ؟ بررسی طرح اینترنت طبقاتی ! معرفی طرح صیانت جدید

اینترنت به ظاهر قطع نیست، اما دستکاری شده است. این دستکاری را ما درنتیجه نهایی به صورت اختلال حس می‌کنیم اما مدیران شبکه و عوامل فنی کسب‌وکارها هر لحظه با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در این مقاله به بررسی اینترنت طبقاتی پرداختیم !

فهرست مطالب
آیا طرح صیانت جدید آغاز شده ؟اختلال DNS و سرویس های بین المللی در طرح صیانت جدیدفیلترینگ تانل‌ها در هفته گذشته زیرساخت شبکه‌ی بسیاری از کسب‌وکارها را دچار مشکل و کار مدیران شبکه را چند برابر کرد !ماجرا اینترنت طبقاتی چیست ؟طبقاتی شدن اینترنت در طرح صیانتاینترنت کودکان، سرآغاز راه‌اندازی اینترنت طبقاتیفیلترشکن قانونی چیست؟

آیا طرح صیانت جدید آغاز شده ؟

دستکاری‌های شبکه داخلی در هفته‌ی گذشته اختلالات و ناپایداری زیادی به‌دنبال داشت. حجم کار مدیران شبکه‌ی سازمان‌ها زیاد شد و مجبور شدند زمان زیادی را برای بررسی و حل مسائل صرف کنند. تا دوباره ارتباط شبکه در شرکت‌های‌‌شان برقرار شود .  ابر دراک در گزارشی اختلالات را در بازه زمانی ۱۲ تا ۱۹ آبان بررسی کرده. نتایج این بررسی نشان می‌دهد که تغییراتی در زیرساخت اینترنت و فیلترینگ در سطح پورت در حال انجام است . ممکن است بعضی از دستکاری‌ها راه‌های آزمایشی برای ایجاد فیلترینگ طبقاتی و طرح صیانت جدید باشد.

 

اختلال DNS و سرویس های بین المللی در طرح صیانت جدید

از دسترس خارج شدن برخی از IPهای کلاد فلر، اختلال ارتباطات بین شهری در ساعاتی از روز. ایجاد محدودیت روی شبکه‌ی ایرانسل در پروتکل‌ها، پورت‌ها و آدرس‌های خاص، بستن تانل‌ها. بسته شدن پورت‌های Well-Known، محدود شدن آپلودها، اختلال DNSهای کلاد فلر و اختلال در تولید نشدن SSLهای رایگان وب‌سایت‌ها.

مشکلات شبکه داخلی در هفته‌ی گذشته در حد ارتباط دو سرور مجازی با یکدیگر پیش‌پا افتاده و حتی مضحک بود. به گزارش ابر دراک یکی از مهم‌ترین اختلالاتی که در این مدت شناسایی شد، بسته‌ شدن پورت‌های Well-Known بود که نشان داد فیلترینگ در سطح پورت در حال انجام است. اختلال روی این پورت‌ها مثل پورت ۲۲ یا RDP یا هر پورت Well-Known که با TLS امن شده مثل پروتکل SSH، در دسترسی از خارج به داخل یکی از مشکل‌سازترین اتفاقات هفته گذشته بود. برای مثال برای اتصال ssl از یک سرور خارج به داخل و کپی یک فایل Backup، پورت 22 که well-known است و با TLS امن شده، کار نمی‌کند؛ اما با پورت‌های دیگری مثلاً پورت 25 کار می‌کند. مشکلی که امکان اتصال امن را با مانع رو‌به‌رو کرده است.

 

فیلترینگ تانل‌ها در هفته گذشته زیرساخت شبکه‌ی بسیاری از کسب‌وکارها را دچار مشکل و کار مدیران شبکه را چند برابر کرد !

همچنین از روزهای ابتدایی، فیلترینگ تانل‌های شبکه‌‌ی داخلی یکی از اهداف اصلی اختلالات این یک هفته بود. بسته شدن تانل‌ها زیرساخت شبکه‌‌ی بسیاری از کسب‌وکارها را دچار مشکل کرد و کار مدیران شبکه را چند برابر کرد. آن‌ها ساعات زیادی را صرف تنظیم دوباره‌ی تانل‌ها و برقراری ارتباطات شبکه می‌کنند. مشکل دیگر آن‌ها در این مدت اختلال ارتباطات بین شهری در ساعاتی از روز بود. ارتباطات بین استانی در دو هفته گذشته حدودا از ۸ تا ۱۱ صبح و ۵ تا ۷ بعد از ظهر به صورت مکرر مختل بود.

این مشکل به صورت درون‌شهری هم وجود داشت و به‌عنوان نمونه ارتباط دو دیتاسنتر در تهران در ساعاتی از روز دچار اختلال بود. ابر دراک نتیجه می‌گیرد این اختلال از سوی دیتاسنتر صورت نگرفته و به نظر می‌رسد به دلیل تغییراتی باشد که روی زیرساخت اینترنت در حال اعمال است. تغییرات در زیرساخت هم بیشتر روی تانل‌ها اعمال می‌شود و پروتکل‌های tunneling مورد هدف قرار گرفته است.

بخش دیگری از این گزارش هم می‌تواند نشان از تفاوت فیلترینگ بین اپراتورها باشد. براساس این گزارش ایرانسل به صورت اختصاصی روی فیلترینگ IP هوشمند عمل می‌کند و مسیریابی IPهایی که روی فیلترشکن هستند در این اپراتور با مشکل مواجه می‌شوند. همچنین برخی از پروتکل‌های فیلترشکن که همچنان از آن‌ها می‌توان برای دور زدن فیلترینگ استفاده کرد، توسط ایرانسل بلاک می‌شود. در ده روز گذشته این دستکاری‌ها به اوج خود رسیده است. پیش از این رئیس کمیسیون ساخت مراکز داده نصر تهران هم در این باره گفته بود: «برخی وب‌سایت‌ها در اپراتورهای خاصی فیلتر نشده‌اند که این موضوع نشان از فساد احتمالی در فیلترینگ و تبعیض در برخورد با اپراتورهای مختلف دارد و ما باید منتظر شفاف‌سازی و توضیحات بیشتر مسئولان در این مورد باشیم.»

قطعی اینترنت قطع صیانت محدویت اینترنتی ایران اینترنت طبقاتی چیست ؟ بررسی طرح اینترنت طبقاتی ! معرفی طرح صیانت جدید

ماجرا اینترنت طبقاتی چیست ؟

از سال ۱۳۹۱ تاکنون موضوع فیلترشکن‌های قانونی که در اختیار برخی نهادها و سازمان‌ها قرار می‌گرفت، همواره در مقاطع زمانی مختلف از سوی مسئولان مطرح شده است. اما به علت فراگیر نبودن وی‌پی‌ان و فیلترشکن در میان کاربران ایرانی، به آن توجه زیادی نمی‌شد.

با وجود این، در سال‌های اخیر به دلیل فراگیر شدن ابزارهای دور زدن فیلترینگ و وضعیت اینترنت کشور، مسئولان دیدگاه سختگیرانه‌تری نسبت به اجرای اینترنت طبقاتی دارند.

آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم در سال ۱۳۹۸گفته‌ بود که «بدون ساماندهی نمی‌شود موضوع فیلترشکن‌ها را بررسی کرد. نمی‌شود سطح دسترسی برای پزشک، برای استاد دانشگاه یا برای خبرنگار با یک کودک هشت، نه ساله برابر باشد.» با این اظهارت به نظر می‌رسید که خواستار اجرای فیلترینگ غیرهمسان است.

در فروردین سال ۱۴۰۰ خبری منتشر شد مبنی بر اینکه پلتفرم یوتیوب قرار است برای برخی افراد مانند دانشجویان و خبرنگاران رفع فیلتر شود. در آن زمان محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور این خبر را تایید کرد و گفت که رفع فیلتر برای دستگاه‌ها را در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه تصویب شده‌ است. ( طرح صیانت جدید )

 

طبقاتی شدن اینترنت در طرح صیانت

اجرای اینترنت طبقاتی با تصویب طرح محدودیت اینترنت موسوم به صیانت رنگ جدی‌تری به خود گرفت. ولی طرح صیانت به‌دلیل مخالفت‌ها و انتقادهای فراوان، از دستور کار مجلس خارج شد. اما از آنجایی که در دو ماه اخیر، تعدادی از مصوبه‌ها و ماده‌های این طرح برای اجرایی کردن به مصوبه‌های شورای فضای مجازی اضافه شده‌، گویای آن است که این طرح به روش‌های مختلف در نهایت اجرا خواهد شد.

آنطور که از گزارش‌ها مشخص است، در طرح موسوم به صیانت نیز یکی از اهدافی که دنبال می‌شود ایجاد یک «اینترنت طبقاتی» است که بسیاری از سایت‌ها و پلتفرم‌ها را از دسترس عموم مردم خارج می‌‌شوند.

اوایل تابستان امسال نیز در میان بحبوبه تصویب طرح صیانت، عیسی‌ زارع‌پور در یک برنامه تلویزیونی رسما اعلام کرد که به زودی با هماهنگی دستگاه‌های مختلف، برخی پلتفرم‌های فیلتر شده برای یک سری اقشار خاص باز شود. در نتیجه اینترنت طبقاتی این بار از سوی وزارت ارتباطات به صورت جدی پیگیری می‌شود.

حالا با قطعی گسترده اینترنت در یک ماه اخیر، به‌نظر می‌رسد در شرایط فعلی، دولت آزادسازی محدود برخی شبکه‌ها را شرایط قابل قبول‌تری نسبت به رفع فیلترینگ عمومی آنها می‌داند. اما نگرانی کارشناسان از این است که ایجاد این استثناها باعث مسدود شدن کامل مسیرهای دیگر دسترسی به فیلترشکن‌ها شود.

 

اینترنت کودکان، سرآغاز راه‌اندازی اینترنت طبقاتی

با اعلام آمادگی مسئولان برای پیاده‌سازی «اینترنت طبقاتی»، اوایل تابستان امسال اپراتورهای تلفن همراه با فرض کودک بودن همه مشترکین خود، قابلیت safe search گوگل رو به شکل قفل شده (بدون امکان غیرفعال‌سازی)  برای مشترکان فعال کردند. طبق این قابلیت کاربر با هر سنی فقط به محتوایی در گوگل دسترسی دارد که یک کودک دسترسی دارد.

البته این اعمال محدودیت برای کاربران کشور، منجر به اعتراضات زیادی از سوی کارشناسان و کاربران شده است. چرا که فعالسازی جستجوی امن به نوعی به منزله راه‌اندازی اینترنت طبقاتی است.

با این حال، در سال‌های گذشته مسئولان بسیاری خواستار ایجاد فضای اینترنتی امن برای کودکان بودند. زارع‌پور، وزیر ارتباطات در واکنش به فعالسازی قابلیت جستجو امن در مرورگرها گفته بود که این خواسته خانواده‌هاست و در بسیاری از کشورهای دیگر چنین اتفاقی افتاده‌ است.

در ۲۶ تیر امسال، در پی واکنش‌های منفی به فعالسازی قابلیت safe search، جواد حسینی کیا، عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای درباره وضعیت اینترنت اظهار کرد: «برخلاف برخی نگاه‌هایی که درباره فیلترینگ وجود دارد، در حال برداشتن فیلترینگ اینترنت برای اساتید و اعضای هیئت علمی برخی دانشگاه‌های خاص هستیم. این طرح در مقطعی کوتاه و به شکل آزمایشی اجرا می‌شود.»

اینترنت طبقاتی اینترنت طبقاتی چیست ؟ بررسی طرح اینترنت طبقاتی ! معرفی طرح صیانت جدید

فیلترشکن قانونی چیست؟

عدم تمایل شرکت‌ها و مشکلات اقتصادی در سال ۱۳۹۱ باعث شد که طرح فیلترشکن‌های قانونی مسکوت بماند، اما با مطرح شدن طرح صیانت ورق برگشت.

براساس ماده ۲۰ طرح صیانت، توزیع، تولید و تکثیر فیلترشکن ممنوع است. همین موضوع بیانگر این بود که ارائه فیلترشکن‌ قانونی قرار است با پیگیری‌های بیشتری دنبال شود. شاید حالا که اجرای «اینترنت طبقاتی» جدی شده، یکی از اهدافی که در این جهت دنبال می‌شود ارائه فیلترشکن قانونی باشد.

این در حالیست که اجرای پروژه‌هایی مانندفیلترشکن قانونی و اینترنت طبقاتی نیازمند زیرساخت‌های اساسی است و امکان دارد که سال‌ها زمان ببرد. اگر قرار بر اجرای اینترنت طبقاتی باشد، همه کاربران کشور باید احراز هویت شوند .

تا در صورت تایید صلاحیت بتوانند به سطح مشخصی از اینترنت دسترسی داشته‌ باشند.

اما سوالی که در این جا مطرح می‌شود این است که تایید صلاحیت تمامی کاربران و تعیین سطح دسترسی آن‌ها چقدر زمان‌بر است؟ ثانیا زیرساخت‌ها لازم برای این اقدام تدارک دیده شده‌ است؟

از شما دعوت به دیدن مقاله علت اختلال اینترنت ایران می نمایم .

برچسب: اینترنت, اینترنت ملی, سید علی ابراهیمی, صیانت
سید علی ابراهیمی 23 آبان 1401
این مقاله را به اشتراک بگذارید
Facebook توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل چاپ
آیا از این مقاله راضی بودید ؟
عشق0
خوشحال0
چشمک0
خواب آلود0
گریه کردن0
عصبانی0
توسط سید علی ابراهیمی
دنبال کردن:
فعال رسانه ای و بلاگر حوزه تکنولوژی و نرم افزار
مقاله قبلی TSCO TM2018N سید علی ابراهیمی آنباکسینگ ماوس گیمینگ تسکو TM2018N | بهترین ماوس اقتصادی TSCO
مقاله بعدی تحریم ابر آروان اینترنت اتحادیه اروپا ابر آروان را تحریم کرد ! علت تحریم ابر آروان چیست ؟ تحریم ابرآروان
نظرات 5
  • بازتاب: اختلال اینترنت ایران 29 آبان | دامنه ابر آروان از دسترس خارج شد ! ابر آروان چیست ؟
  • بازتاب: آیین‌نامه حمایت از فریلنسرها؛ از اینترنت پرسرعت تا بیمه تأمین اجتماعی کسب و کار ها – سید علی ابراهیمی
  • ایمان گفت:
    20 آذر 1401 در 3:48 ب.ظ

    مقاله خیلی خوبی بود
    والا این خطای SSL دهان ما رو سرویس نموده.
    روی هاست ایرانی مجبوریم وی پی ان رو قطع کنیم روی خارجی باید وصل کنیم
    وی پی ان رو قطع می کنیم باز خطای SSL میگیریم. بریم بخش روت سرویس وی پی ان رو ویرایش کنیم باز میبینی فرداش وی پی ان قطع که شد زحماتت به فنا رفته
    روانی شدیم.
    با ما حرف بزنین لعنتیا
    وزارت علوم به لطف برنامه ریزی هدف مند آموزشی تا الان حداقل 40 میلیون مهندس تولید کرده. ما میفهمیم به خدا.

    پاسخ
    • سید علی ابراهیمی گفت:
      20 آذر 1401 در 5:55 ب.ظ

      دیگه ایرانه داداش ناراحتی از ایران برو خخخخ

      پاسخ
  • asefg482 گفت:
    25 آذر 1401 در 5:10 ب.ظ

    حق

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوپر اپلیکیشن سید علی ابراهیمی

سوپر اپلیکیشن « سید علی ابراهیمی » - آخرین اخبار و ویدیو آموزشی حوزه تکنولوژی | ابزار کاربردی

آخرین مقالات

رفع تحریم کلش رویال ! ورود به clash royale بدون فیلترشکن سید علی ابراهیمی

رفع تحریم کلش رویال ! ورود به clash royale بدون فیلترشکن

سید علی ابراهیمی سید علی ابراهیمی 8 فروردین 1402
معرفی برنامه ویزیو : آموزش نرم افزار اداری Visio از مجموعه Microsoft Office
آموزش 90 فریم کردن پابجی موبایل با FlashDog | رفع لگ PUBG mobile
تولید محتوا در موبایل! بهترین نرم افزار های تولید محتوا در گوشی
رفع تحریم کلش آف کلنز ! آموزش ورود به Clash Of Clans بدون فیلترشکن

پربازدید ترین ها

رفع تحریم کلش آف کلنز و ورود بدون فیلترشکن به clash of clans با سید علی ابراهیمی

رفع تحریم کلش آف کلنز ! آموزش ورود به Clash Of Clans بدون فیلترشکن

سید علی ابراهیمی سید علی ابراهیمی 4 فروردین 1402
آموزش 90 فریم کردن پابجی موبایل با FlashDog | رفع لگ PUBG mobile
نصب GTA 5 فارسی در گوشی اندروید ! چگونه در گوشی جی تی ای نصب کنیم ؟
رادار گیم چیست ؟ معرفی سرویس گیمینگ رادار بازی ! دی ان اس رادار گیم
تسهیلات بلوبانک : دریافت وام بلوبانک با 10 میلیون تسهیلات بدون ضامن !

موبایل

ویراستی ؛ توییتر ایرانی ! مزایا ویراستی چیست ؟ معایب ویراستی ! بررسی پلتفرم ایرانی

ویراستی ؛ توییتر ایرانی ! مزایا ویراستی چیست ؟ معایب ویراستی ! بررسی پلتفرم ایرانی

سید علی ابراهیمی سید علی ابراهیمی 1 فروردین 1402
ابطال مجوز روبیکا ! آیا Rubika ایمن است ؟ سپر امنیتی گوگل و روبیکا ! امنیت روبیکا
اشتباهات رایج در تلگرام ! نکاتی که باید تو Telegram رعایت کنی ! نکات مهم تلگرام
جنگ سالار ؛ بهترین بتل رویال ایرانی ! بررسی بازی ایرانی Warlord
معرفی برند ایرانی جی پلاس : Gplus چیست ؟ محصولات جی پلاس چیست ؟

گیمینگ

تست اجرا بازی های سنگین در Apple iPad نسل 10 | بهترین آیپد گیمینگ : آیپد 10 سید علی ابراهیمی

تست اجرا بازی های سنگین در آیپد اپل نسل 10 | Apple ipad 2022 : آیپد 2022

سید علی ابراهیمی سید علی ابراهیمی 8 فروردین 1402
بهترین بتل رویال ایرانی ! مقایسه میدان نبرد با جنگ سالار و حلقه نبرد ! بازی ایرانی
شکن : بهترین DNS ایرانی ! دی ان اس شکن ! سرویس رفع تحریم شکن
عیب یابی مودم وایفای ! تعمیر روتر | چطور مودم را تست کنیم ؟ رفع مشکل وایفای
الکترو : بهترین DNS برای گیمر ها ! دی ان اس گیمینگ ایرانی Electro

کامپیوتر

Fedora | فدورا چیست ؟ معرفی سیستم عامل Linux Fedora ! مزایا فدورا

Fedora | فدورا چیست ؟ معرفی سیستم عامل Linux Fedora ! مزایا فدورا

سید علی ابراهیمی سید علی ابراهیمی 13 اسفند 1401
کنترل گوشی فرزند ! چگونه گوشی فرزند کنترل کنیم ؟ کنترل فرزند با AnyDesk
داکیومنت های CSS | لیست کامل ویژگی های زبان برنامه نویسی CSS ! آموزش CSS
تفاوت ADSL و VDSL ! فرق مودم ADSL با VDSL چیست ؟ مزایا مودم VDSL
بررسی لپتاپ گیمینگ MSI GE66 Raider | آنباکسینگ ام اس آی GE66 Raider

اخبار

مرکز ملی فضای مجازی: عدم پاسخ متا به ایران شروعی برای فیلتر قانونی اینستاگرام است

راه مقبولیت پیامرسان‌های داخلی سخت است : بی اعتمادی کاربران به پلتفرم ایرانی !

سید علی ابراهیمی سید علی ابراهیمی 7 فروردین 1402
طرح صیانت جدید | فیلترینگ اینترنت طبقاتی | اینترنت ملی چیست ؟
شیب کاهشی میانگین سرعت اینترنت ایران همچنان ادامه دارد ! کاهش سرعت اینترنت ثابت
رئیس سازمان فضایی : بالن های مخابراتی در بلایای طبیعی خدمات‌رسانی می‌کنند !
نسل جدید تحریم‌ها علیه ایران؛ آینده اینترنت اشیا و فناوری اطلاعات در خطر است؟

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

رفع تحریم کلش رویال ! ورود به clash royale بدون فیلترشکن سید علی ابراهیمی
گیمینگموبایلنرم افزار

رفع تحریم کلش رویال ! ورود به clash royale بدون فیلترشکن

زمان مطالعه : 14 دقیقه
مایکروسافت آفیس
کامپیوترنرم افزار

معرفی برنامه ویزیو : آموزش نرم افزار اداری Visio از مجموعه Microsoft Office

زمان مطالعه : 16 دقیقه
۵ روش کاهش لگ پابجی موبایل رفع لگ پابجی | چگونه FPS پابجی را افزایش بدیم ؟
گیمینگموبایل

آموزش 90 فریم کردن پابجی موبایل با FlashDog | رفع لگ PUBG mobile

زمان مطالعه : 19 دقیقه
بهترین برنامه تولید محتوا در گوشی ! بهترین نرم افزار تولید محتوا در موبایل با سید علی ابراهیمی
موبایلنرم افزار

تولید محتوا در موبایل! بهترین نرم افزار های تولید محتوا در گوشی

زمان مطالعه : 32 دقیقه
لوگو سفید سید علی ابراهیمی لوگو سفید سید علی ابراهیمی
نماد ستاد ساماندهی وزارت ارشاد
نماد اعتماد ای نماد
فوتر جشنواره وب
تعرفه نیم بها
قبلی
بعدی

دسترسی سریع

  • درباره ما
  • نشانه گذاری شده ها
  • بلاگ
  • سوپر اپلیکیشن

دسته بندی

  • موبایل
  • آنباکسینگ
  • اخبار
  • گیمینگ

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
روبیکا گپ ویراستی سروش ایتا چنزی آپارات بله
مایکت هورسا هورسا : شبکه اجتماعی ایرانی ! مزایا هورسا چیست ؟ معایب Hoorsa | بررسی هورسا آیگپ ویکی هد سید علی ابراهیمی سید علی ابراهیمی