با توجه به افزایش قیمت گوشی و بالا رفتن هزینههای تعمیرات، طبیعتا کاربران دوست ندارند برای گوشی آنها اتفاقی بیفتد. نمایشگر گوشی هم از بخشهای حساس بدنه است و در نتیجه بسیاری از کاربران ترجیح میدهند از محافظ صفحه نمایش یا همان گلس برای نمایشگر گوشی خود استفاده کنند. در این ویدیو به انواع محافظ صفحه نمایش میپردازیم تا بتوانید بهتر از بین آنها دست به انتخاب بزنید. با سید علی ابراهیمی برای انواع محافظ صفحه نمایش گوشی همراه باشید .
گلس مات چیست ؟ مزایا پلس مات | معایب گلس مات
انواع گلس گوشی
گلسهای ضد ضربه یا سرامیکی کاملا انعطافپذیر هستند و بعد از مدت طولانی هم تغییر رنگ نمیدهند. این نوع گلسها را به راحتی میتوانید روی نمایشگر قرار دهید.
دومین مورد، محافظ صفحه نمایش شیشهای است که این یعنی ضخامت نسبتا بالایی هم دارد. این نوع گلسها بازتاب نور بالایی دارند و در نتیجه استفاده از آنها در نور روز چندان رضایتبخش نیست. گلسهای حرارت دیده، گلسهای شیشهای هستند که با حرارت بالایی روبرو شدهاند و در برابر ضربه مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند.
اگر جزو آن دسته از کاربرانی هستید که بازتاب نور از نمایشگر گوشی شما را اذیت میکند، باید از گلسهای مات بهره ببرید. این نوع محافظ صفحه نمایش هم مقاومت بالایی دارند و هم اینکه به دلیل بازتاب نشان ندادن، برای برخی کاربران جذابیت زیادی دارند.
حالا باید به سراغ گلس حریم خصوصی اشاره کنیم که اگر مرتبا در محیطهای عمومی از گوشی خود استفاده میکنید و نگران نگاه کردن اطرافیان به محتویات گوشی خود هستید، میتوانید این نوع گلس را خریداری کنید. با این گلس فقط کسی که به طور عمود به نمایشگر نگاه میکند میتواند محتویات گوشی را به خوبی مشاهده کند و اطرافیان برای مشاهدهی محتویات با محدودیتهای زیادی روبرو میشوند.
گلسهای سهبعدی هم یک پوشش صد در صدی برای نمایشگر شما ارائه میدهد و در نتیجه نمایشگر از هر خط و خش در امان میماند. باقی گلسها معمولا فقط از خود نمایشگر محافظت میکنند ولی گلسهای سهبعدی به طور کامل پنل جلویی را پوشش میدهند. این نوع گلسها را میتوانید در دو مدل سرامیکی و پلاستیکی خریداری کنید.
از چه نوع محافظ صفحه باید استفاده کرد ؟
شاید برای شما و اطرافیانتان این اتفاق افتاده باشد که گوشی به طور ناگهانی به زمین بخورد یا بر اثر حوادت غیر منتظره نمایشگر شما آسیب دیده باشد . برای اینکه زیاد به نمایشگر شما آسیب نرسد یا هزینه زیادی برای تعویض LCD ندهید کافی است یک گلس خوب و با کیفیت انتخاب کنید .
خوشبختانه امروزه گلس هایی وارد بازار شده که به راحتی بر روی صفحه نمایش شما نصب می شود . انتخاب محافظ ، کار بسیار مشکلی است چون تعداد بی شماری گلس در بازار جهانی وجود دارد.
آیا گوشی شما به گلس نیاز دارد ؟
در حال حاضر اکثر گوشی های هوشمند ، LCD آن ها به یک شیشه کورنینگ که یک فرم مخصوص برای پوشش مقاوم در برابر خط و خش است مجهز شده تا اگر کاربر نتوانست یک محافظ تهیه کند یا محافظ آن شکست تا چند روز خط و خش نیوفتد .
بیشتر محافظ های امروزی دارای قابلیتی مانند : ضد تابش نور ، ضد اثر انگشت ، براق و مات و … می باشند .
در زیر چند مدل از محافظ صفحه نمایش موجود در بازار را به شما معرفی می کنیم .
ویژگی های یک گلس خوب
معیارهای زیادی برای شناسایی یک محافظ صفحه نمایش گوشی وجود دارد که در زیر به این معیارها پرداخته ایم و در مورد هر کدام توضیحاتی داده ایم .
شفاف و یکدست بودن
یکی از مهم ترین و اصلی ترین موضوع در انتخاب گلس ، شفاف و یکدست بودن گلس است . پس قبل از خرید حتما یک انتخاب خوب و عالی داشته باشید .
روکش نانوی ضد چربی Oleophobic Nano-coating
ممکن است در بعضی مواقع دست شما چرب باشد یا در حین غذا خوردن به گوشی خود با دست چرب دست می زنید . این کار باعث می شود تا اثر انگشت شما بر روی گوشی بماند و حتی ممکن است به سختی پاک شود .
گلس شیشه یا حرارتی بر خلاف گلس پلاستیکی اثر انگشت را به خود جذب می کند . روکش نانو ضد چربی یکی از ویژگی های مهم این روکش است که چربی را به خود جذب نمی کند و حتی اثر انگشت هم بر روی آن نمی ماند .
سختی 9H
اگر قبل از خرید معنی ضخامت 9H را بدانید راحت تر می توانید یک محافظ صفحه انتخاب کنید . معنی آن این است اگر با یک مداد با ضخامت 9H بر روی گلس بکشید هیچ خط و خشی بر روی محافظ نخواهد افتاد در واقع نشان دهنده ضد خط و خش بودن است .
صدا اسپیکر گوشیو افزایش بده ! تقویت صدا اسپیکر گوشی | پاکسازی اسپیکر گوشی
لایه حریم خصوصیPrivacy Layer
اگر شما دائم در محیط های شلوغ هستید و نمی خواهید کسی گوشی شما را چک کند ، می توانید از ویژگی لایه حریم خصوصی استفاده کنید .
آشنایی با انواع گلس ها
گلس های متفاوتی در بازار وجود دارد برخی از آن ها را مورد نقد و بررسی قرار داده اند و از بین تمام گلس ها بهترین را به اطلاع شما مخاطبین عزیز می رسانند .
انواع محافظ هایی که به آن پرداخته ایم شامل : مات ، فول کاور ، براق ، 3D ، Nano Liquid ، TPU ، 2D ، PET ، پرایوسی ، UV می باشد .
مات
این گلس در برابر تمامی آسیب های احتمالی ، ضربه و خط و خش جلوگیری می کند . یکی دیگر از ویژگی این محافظ رد نکردن نور آفتاب بر روی صفحه می باشد به صورتی که انعکاس نور به چشم شما نمی خورد یا اگر انعکاسی داشته باشد آنقدر شدت نور پایین است که به چشم شما آسیب نمی زند یا چشمان شما را اذیت نمی کند . اسم دیگر این گلس “ضد تابش نور ” است .
این محافظ در حال حاضر در بازارهای ایران محدود است .
فول کاور
این گلس همان طور که از اسمش پیداست تمام صفحه گوشی شما را می پوشاند . این گلس از دوام بسیار بالایی برخوردار بوده و از دیگر مزیت های آن می توان به ضد لک و ضد اثر انگشت بودن آن اشاره کرد .
محافظ فول کاور را بسیار آسان بر روی گوشی می توان نصب کرد و هیچ حبابی زیر آن نمی افتد . این محافظ دارای قطر زیادی است که می تواند به خوبی از نمایشگر شما محافظت کند . محافظ فول کاور یکی از پر فروش ترین گلس های موجود در بازار است که در ابعاد 3D و دیگر ابعاد ساخته شده است .
براق
نام دیگر این محصول گلس شیشه ای است . این مدل محافظ صفحه یک طراحی خاص و زیبایی دارد و گوشی شما را شیک و قشنگ می کند . این گلس صفحه نمایش گوشی شما را درخشان می کند . از مهم ترین ویژگی این محافظ می توان به صاف بودن آن اشاره کرد . اگر چیزی بر صفحه شما بریزد یا می خواهید ردی از اثر انگشت شما روی صفحه نماند می توانید با یک دستمال مرطوب به راحتی صفحه را تمیز کنید . ضخامت گلس براق نازک و o/33میلی متر است و در برابر خط و خش و ضربه بسیار محکم و با دوام است .
3D و 2D
این محافظ صفحه نمایش به صورت 2D و 3D به فروش می رسد . گلس 2D دارای سطحی صاف می باشد و تمام صفحه را به خوبی نشان می دهد اما در مورد 3D باید گفت علاوه بر زیبایی که دارد دارای انحنایی در لبه ها می باشد که تمام صفحه را محافظت نمی کند و همچنین دارای قیمت بسیار بالایی است . این محافظ را بیشتر کاربرانی که به زیبایی اهمیت می دهند استفاده می کنند .
Nano Liquid
یکی از محبوب ترین و با کیفیت ترین محافظ ، گلس Nano Liquid می باشد که در برابر تمام آسیب ها و حوادث احتمالی مقاوم است . این نوع گلس کاملا بر روی نمایشگر می چسبد و باعث تقویت نمایش اطلاعات می شود . لازم به ذکر است جنس این گلس از نانو بوده و هیچ چیزی از آن عبور نمی کند حتی مایعات .
از مهم ترین ویژگی های این گلس می توان به ضد آب ، ضد خط و خش ، نداشتن حباب اشاره کرد .
TPU پلی اورتان گرمانرم
اگر بخواهیم واضح توضیح بدیم باید بگوییم یک ماده پلاستیکی شیمیایی پیشرفته است که در برابر خط و خش ، چربی ، سختی مقاوم است .
از این نوع گلس استقبال زیادی در بازار جهانی نشده است چون نصب آن دردسرهایی دارد و هیچ فروشنده ای حاضر نیست آن را نصب کند . برای نصب این پلاستیک انعطاف پذیر باید از اسپری استفاده شود ، بعد از نصب در زیر این گلس حباب هایی به وجود می آید که با صاف کردن از بین می رود . به خاطر بافت پلاستیکی و انعطاف پذیری که دارد باعث شده تا کاربر احساس راحتی نکند .
یکی از نکات مثبت این محافظ می توان به مقاوم در برابر خط و خش اشاره کرد .با توجه به قیمت کمی که دارد یکی از پرکاربردترین گلس های موجود در بازار است و برای گوشی های ارزان قیمت و قدیمی استفاده می شود . این گلس برای محافظت از صفحه نمایش پیشنهاد نمی شود .
غشاء پت (PET Film)
این مدل یک پلاستیک ساخته شده از پلی استر است که یک طرف آن دارای چسب سیلیکونی و طرف دیگر دارای یک پوشش مات در برابر خش است . اما آن گونه که باید مقاوم باشد نیست مثلا اگر گوشی شما به آهستگی به زمین بخورد قاعدتاً صفحه گوشی شما دچار مشکل می شود و ما این گلس را برای گوشی های جدید و گران پیشنهاد نمی کنیم این گلس بیشتر برای گوشی های بسیار قدیمی استفاده می شود اما این گلس به دلیل قدیمی بودن در بازار بسیار کم است .
این غشاء معمولاً شفاف است و فقط یک لایه ضد خش در روی صفحه شما قرار می گیرد .
باید گفت این گلس هم طرفداران زیادی ندارد و یک رده پایین تر از TPU است .
Privacy
گلس پرایوسی یکی از بهترین و عالی ترین محافظ های صفحه می باشد که فقط خود کاربر می تواند صفحه نمایش گوشی خود را مشاهده کند و دیگران به جز سیاهی چیز دیگری نمی بینند و یکی از مهم ترین و پرکاربردترین این محافظ خصوصی کردن صفحه نمایش است . از دیگر ویژگی های گلس پرایوسی کاهش نور آبی ، ضد ضربه ، پوشش ضد تابش نور ، ضد خط و خش اشاره کرد . حساسیت لمس در این محافظ به طور کامل حفظ شده است و دارای یک پوشش اولئوبوبیک برای کاهش اثر انگشت و علائم لک می باشد .
UV
قبلاً برای گوشی هایی که دارای لبه های خمیده بوده اند گلسی وجود نداشت که لبه های خمیده آن را بپوشاند تا گرد و غبار زیر آن نرود اما امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی محافظ هایی طراحی کرده اند که حتی لبه های خمیده آن را می پوشاند و دیگر گرد غبار و ذرات آب زیر گلس نمی رود . پوشش سراسری و سفت و محکم بودن این گلس مهم ترین ویژگی آن است . این محافظ دارای یک مایع مخصوص می باشد که به راحتی هر فروشنده می تواند آن را نصب کند اما برخی ها معتقدند نصب این گلس کار بسیار سختی است و باعث خرابی بخش های دیگر گوشی مانند اسپیکر می شود . گلس UV نسبت به محافظ های دیگر بسیار گران است .
تفاوت بین گلس شیشه ای و پلاستیکی
گلس شیشه ای و پلاستیکی دو گلس متفاوت و جدا از هم هستند که در حال حاضر بخش عمده ای از فروش را به خود اختصاص داده اند . این نوع گلس ها بسیار ارزان هستند و در بازار بین 10 تا 20 هزار تومان به فروش می رسد .
گلس های پلاستیکی بیشتر در زمان های گذشته مورد استفاده قرار می گرفت و اکثر مردم با آن ها آشنا هستند . این محافظ ها فقط بر روی صفحه تاچ گوشی قرار می گرفت و از کثیف شدن صفحه جلوگیری می کند . در برابر ضربه و حوادث احتمالی هیچ مقاومتی ندارد .
با وجود تکنولوژی و گوشی های گران قیمت اکثر کمپانی ها رو به تولید محافظ های با کیفیت آوردند که یکی از مهم ترین آن ها گلس های شیشه ای است و در حال حاضر چند درصد از بازار را به خود اختصاص داده اند . این نوع محافظ ها به دلیل ضخامت بالا و خوبی که دارند در مقابل خط و خش و آسیب های جدی و حرارت جلوگیری می کند . این نوع گلس دارای قیمت ارزان است و نصب آن راحت است . نام دیگر این نوع محافظ ، گلس حرارتی می باشد .
یقیناً می توان گفت گلس های شیشه ای یکی از پرطرفدارترین گلس های موجود در بازار است .
مقایسه انواع گلس محافظ صفحه نمایش
پس از آشنایی مختصر با انواع گلس محافظ صفحه نمایش، بهتر است به مقایسه آنها با یکدیگر بپردازیم و ببینیم کدام گزینه میتواند انتخاب بهتری برای گوشی موبایل باشد؟ هر یک از گلس های معرفی شده میتوانند انتخاب مناسبی برای صفحه نمایش گوشی باشند. البته در نظر داشته باشید که با توجه به کیفیات گوناگون گلس های محافظ، نحوه استفاده شما از گوشی موبایل هم در سالم ماندن این محصولات و بالا بردن عمر مفید آنها تاثیر بهسزایی دارد.
به طورکلی گلس های شیشهای در بین موارد گفته شده کمترین استحکام را دارد و نمیتوان آنها را به عنوان یک محافظ مقاوم درنظر گرفت. اما گلس های سرامیکی و تمپرد برخلاف گلس شیشه ای در برابر ضربه مقاوم بوده و جلوی ایجاد خط و خش روی صفحه نمایش گوشی را میگیرد.
اگر فکر میکنید ممکن است در طول روز گوشی شما در معرض آسیب دیدن باشد، به عنوان مثال در یک محیط صنعتی کار میکنید و این احتمال را میدهید که جسمی سختی با گوشی برخورد کند، بهتر است به سراغ گلس های TPU بروید. این گلس ها بسیار سخت و مقاوم بوده و میتوانند گزینه مناسبی برای شما باشند.
گلس های شیشه ای با توجه به مواد سازنده اصلا انتخاب خوبی برای این افراد نیستند. این گلس ها پس از شکستن تکه تکه شده و ممکن است به دست کاربر آسیب بزنند. گلس تمپرد برعکس گلس شیشهای بازتاب نور خورشید را گرفته و از تیره شدن صفحه نمایش گوشی جلوگیری میکند. به این ترتیب به راحتی میتوان گوشی را حتی زیر نور خورشید نیز مشاهده کرد. اما با داشتن گلس شیشهای بررسی گوشی موبایل زیر نور خورشید برای افراد دشوار خواهد شد.
آیا برداشتن محافظ صفحه بی خطر است؟
اگر گلس محافظ صفحه نمایش آسیب دیده و ترک خورده، بهتر است آن را تعویض کنید. جدا کردن گلس محافظ معمولا آسیبی به صفحه نمایش آن وارد نمیکند. با این حال برای برداشتن گلس بهتر است مراقب باشید و با احتیاط آن را جدا کنید تا به صفحه نمایش آسیب نزنید.
برای انجام این کار ابتدا گوشی را خاموش کرده و با استفاده از یک کارت اعتباری و یا ناخن، به آرامی آن را از گوشه صفحه بلند کرده و از روی صفحه نمایش جدا کنید. پس از آن میتوانید گلس محافظ جدید را روی صفحه نمایش گوشی قرار دهید.