اسپاتیفای و ساندکلود 2 پلتفرم محبوب استریم موزیک هستند ! برای مقایسه اسپاتیفای و ساندکلود و بررسی تفاوت اسپاتیفای و ساندکلود با سید علی ابراهیمی همراه باشید !
مقایسه اسپاتیفای و ساند کلود
برای بررسی جزء به جزء مشخصات Spotify و SoundCloud از نوع اشتراک و قیمت آن شروع میکنیم…
قیمت و نوع اشتراک
گرچه طرح رایگان هر دو سرویس قابلیتهای مناسبی برای کاربران ارائه نمیکنند و نیاز به خرید اکانت آنها میباشد، اما این موضوع در اسپاتیفای شدیدتر است و ساندکلاود در همان طرح رایگان خود، خدمات بهتری به کاربران ارائه میدهد.
کیفیت صدا
در تمامی پلتفرمهای موسیقی از جمله اسپاتیفای و ساند کلود، کیفیت صدا حرف اول را میزند؛ بخصوص اگر کاربران یک هدفون مناسب داشته باشند. با خرید اشتراک پریمیوم اسپاتیفای میتوان صدا را با کیفیت 320 کیلوبیت بر ثانیه گوش داد و در صورتی که اکانت ساند کلاد را خریداری کنید، بیشترین کیفیت موجود 256 کیلوبیت بر ثانیه AAC (320 کیلوبیت بر ثانیه MP3) است.
لازم به ذکر است که Soundcloud GO+ (دارای بیشترین کیفیت) صدا را 320 کیلوبیت بر ثانیه پخش میکند.
کاربران اسپاتیفای، در حالت پیش فرض صدایی با کیفیت 128 کیلوبیتی را دریافت میکنند. در صورت برخورداری از اکانت پریمیوم اسپاتیفای، میتوانند به تنظیمات این سرویس رفته و گزینه high-quality streaming را روشن کرده تا بتوانند کیفیت 320 کیلوبیت بر ثانیه را در اختیار داشته باشند.
محبوبیت
تعداد کاربران ماهانه اسپاتیفای به 400 میلیون نفر و تعداد مشترکین این سرویس به 180 میلیون میرسد. این در حالی است که ساند کلاود 176 میلیون کاربر ماهانه و 76 میلیون نفر مشترک دارد.
اسپاتیفای برای افرادی مناسب است که به دنبال آهنگها و هنرمندان شناخته شده هستند، اما ساند کلاود برای افرادی کاربردیتر است که علاوه بر گوش دادن به موسیقی هنرمندان مستقل، میخواهند موسیقی و آهنگ خود را در این پلتفرم به اشتراک بگذارند و به دنیا معرفی کنند.
از مهمترین تفاوتهای اسپاتیفای، وجود گزینههایی برای جستجو در لیست هنرمندان از میان استودیوهای متنوع و همچنین امکان به اشتراک گذاری آن با دوستان و خانواده است. این موضوع که صاحب حساب قادر است فعالیت دوستان خود را در پیج خود مشاهده کند، به اجتماعیتر بودن این سرویس مهر تأیید زده است. بدیهی است که اجتماعی بودن یکی از بزرگترین دلایل برتری یک سرویس استریمینگ موسیقی به شمار میآید.
آرشیو اسپاتیفای و ساند کلود
تا به این لحظه، آرشیو اسپاتیفای بیشتر از ۸۰ میلیون آهنگ از هنرمندان و خوانندگان مشهور و ساند کلود ۲۰۰ میلیون آهنگ از نوازندگان و هنرمندان مستقل را در خود دارند. این موضوع بدین معنی است که اگر علاقمند به شنیدن آثار هنرمندان مشهور جهانی هستید باید اشتراک اسپاتیفای را خریداری کنید ولی اگر به دنبال جستجو در میان نوازندگان مستقل از سراسر جهان هستید، خرید ساند کلاود بهترین انتخاب است.
نظرات هنرمندان در مورد دو سرویس استریمنیگ موسیقی
با وجود این که اسپاتیفای و ساند کلود هر دو طرفداران زیادی دارند، اما هنرمندان زیادی بر این عقیده هستند که ساند کلاود برای دسترسی به نظرات شنوندگان بهتر است. بدین ترتیب اگر از آن دسته افرادی هستید که به تازگی آثار هنری خود را خلق کردهاید و به دنبال سرویسی برای معرفی آنها به جهان هستید، به شما پیشنهاد میکنیم که ساند کلاد را خریداری کنید.
شما با استفاده از ساند کلود قادر به آپلود و به اشتراک گذاری آثار هنری خود خواهید بود و همچنین به نظرات شنوندگان و مخاطبان و بازخورد آنها، دسترسی خواهید داشت. این موارد به شما کمک میکند تا در هنر خود پیشرفت کنید و به مرور زمان به یکی از مشهورترین هنرمندان در سطح بینالمللی تبدیل شوید.
اسپاتیفای برای هنرمندان حرفهای مناسب است و محیطی برای کسب درآمد آنها به شمار میرود. آنها برای کسب درآمد بر پایه تعداد پخش، ترکیب Merchbar و Songkick برای فروش بلیط بهتر، از اسپاتیفای استفاده میکنند.
یافتن آهنگ مورد علاقه در اسپاتیفای و ساند کلود
اسپاتیفای با ایجاد لیستی رادیویی از آهنگها بر اساس نام هنرمند و آلبوم به شما در یافتن موسیقی مورد نظر بیشتر کمک میکند. همچنین به صورت هفتگی یک سری از آثار را به شما پیشنهاد میدهد که بر اساس سلیقه شنیداری شما چیدمان شده است و سپس اجازه میدهد تا طبق سلیقه خود یکی از پلی لیستهایی که کاربران دیگر ایجاد کردهاند را برای شنیدن انتخاب کنید.
لیست هفتگی پیشنهادی اسپاتیفای متشکل از یک پلی لیست ۳۰ عنوانی است که با نام Discover Weekly شناخته میشود. در این سرویس، روزانه ۶ پلی لیست شخصی سازی شده به مشترکین ارائه میشود.
در سمت دیگر سرویس ساندکلاود است که با ارائه فضایی برای جستجوی موسیقی و قابلیت برچسب گذاری آنها بر اساس سبک و نوع اثر به مشترکین خود خدمات میدهد. لازم به ذکر است که در این سرویس میتوانید با فالو کردن سایر کاربران، از علایق شنیداری آنها و پلی لیستهای محبوبشان مطلع شوید.
استفاده در حالت آفلاین
مشترکین هر دو سرویس اسپاتیفای و ساند کلود این اجازه را دارند که آهنگهای مورد نظر خود را دانلود کرده و در حالت آفلاین به آن گوش بسپارند. با این تفاوت که اسپاتیفای تنها به کاربران پریمیوم خود این اجازه را میدهد، اما ساند کلاد برای تمامی کاربران خود این امکان را فراهم میسازد.
متن موزیک
لیریک موزیک تنها در اسپاتیفای قابل مشاهده است و این قابلیت در ساند کلاود ارائه نمیشود. علاوه بر این، اسپاتیفای از یک بخش به نام Story برخوردار است که در آن مشخصات و اطلاعات هر آهنگ نمایش داده میشود. بدین ترتیب در صورتی که دسترسی به متن ترانه برای شما اهمیت دارد، از میان دو سرویس اسپاتیفای و ساند کلود، اشتراک اسپاتیفای بهترین گزینه برای شماست!
اپلیکیشن و تجارب کاربران
به طور کلی در میان دو پلتفرم اسپاتیفای و ساند کلود، اسپاتیفای از اپلیکیشن و محیط کاربری محبوبتری برخوردار است. کار با اسپاتیفای بسیار ساده است و شما به راحتی میتوانید هنرمند محبوب خود را پیدا کرده و آثار او را به لیست خود اضافه کنید. علاوه بر این، امکان ساخت پلی لیست جدید و کشف موسیقیهای تازه را در این پلتفرم به راحتی در اختیار دارید.
اپلیکیشن Spotify بر روی موبایل و دسکتاپ قابل استفاده است و تمامی ویژگیهای این برنامه در هر دو فضا تقریباً یکسان است. برنامه SoundCloud را تنها میتوان بر روی موبایل نصب کرد و در تلفن همراه علاوه بر اپلیکیشن نصب شده، از مرورگر وب نیز استفاده کرد، اما در دسک تاپ هیچ اپلیکیشنی برای ساند کلاد تعریف نشده است و تنها از طریق نسخه وب میتوان به خدمات آن دسترسی داشت.
با توجه به مطلب فوق متوجه شدیم که اسپاتیفای برای شنوندگان و طرفداران هنرمندان مشهور مناسبتر است، اما از طرفی ساند کلاود با در اختیار داشتن قابلیتهایی به شما این اجازه را میدهد تا به تمامی آهنگهای آپلود شده هر هنرمند دسترسی داشته باشید. در این فضا میتوانید یک کاور از تمامی آهنگهای محبوب خود بسازید، آهنگها را بر اساس سبک دسته بندی کنید و سپس محتوای یک کاور را به اشتراک بگذارید. علاوه بر این با استفاده از تب اکسپلور، در میان آهنگهای موجود گشت بزنید و به آثار موجود در حالت آفلاین گوش بسپارید.
نقاط قوت اسپاتیفای
سهولت استفاده
اولین ویژگی اسپاتیفای سادگی آن است. هر دو نسخه موبایلی و دسکتاپ کاربر پسند بوده و کاربر بدون درگیر شدن با پیچیدگی های فنی و فقط با یک اینترنت معمولی می تواند موسیقی مورد علاقه اش را گوش کند. به راحتی برنامه را نصب کنید و با چرخ زدن بین پلی لیست ها، آهنگ جدید پیدا کنید.
پایگاه اطلاعاتی جامع
اسپاتیفای میزبان حجم زیادی از انواع موسیقی است. بعید است جستجو کنید و چیزی نیابید. هنرمندان به خاطر اهمیت اسپاتیفای در عرصۀ استریمینگ موسیقی ترجیح می دهند ابتدا آثار خود را در این سرویس منتشر کنند؛ البته ممکن است در موارد معدودی، آن هم فقط هنرمندان مطرح، آثار خود را در اسپاتیفای منتشر نکنند، یا بعد از انتشار به روش های مرسوم، آن را در اسپاتیفای منتشر کنند. دلیلش را جلوتر می خوانید.
شبکۀ اجتماعی قوی
یکی از روش های مورد علاقۀ من برای کشف آهنگ های جدید، استفاده از Spotify است. شما می توانید با دنبال کردن دوستان خود، از آهنگ های جدیدی که گوش کرده اند، پلی لیست های عمومی آن ها، و در نسخۀ دسکتاپ، آهنگ هایی که هم اکنون به آن گوش می دهند، باخبر شوید. همچنین امکان ساخت پلی لیست های گروهی وجود دارد. در این حالت، افرادی با سلایق مشترک، گروهی تشکیل داده و آهنگ های مورد علاقۀ خود را به صورت تیمی به آن اضافه می کنند؛ به عنوان مثال یک پلی لیست گروهی می تواند شامل آهنگ های پاپ ایرانی باشد. ویژگی بیان شده کمک می کند تا همواره چیزهای جدیدی برای شنیدن داشته باشید.
الگوریتم هوشمند پیشنهاد آهنگ
اسپاتیفای علاوه بر اینکه به شما اجازه می دهد پلی لیست ها را به اشتراک بگذارید، فهرستی از پلی لیست های رسمی هم دارد که به یافتن آهنگ های جدید، مطابق ذائقۀ شما، کمک می کند. بخش زیادی از این پیشنهادات، بر اساس عادات و سلایق موسیقیایی شما و آهنگ هایی که لایک یا به پلی لیست اضافه می کنید است. بر همین اساس، به صورت دوره ای، مثلاً در مقاطع روزانه، هفتگی، ماهانه یا سالانه، پلی لیست های مخصوصی ساخته می شود تا با گوش دادن به آن ها، آهنگ های جدید تجربه کنید.
امکان دانلود آهنگ و پخش آفلاین
این روزها بعید است جایی باشید که به اینترنت یا وای فای دسترسی نداشته باشید؛ ولی به هر حال جلوی اتفاق را نمی توان گرفت. اسپاتیفای، به مشترکان پرمیوم اجازه دانلود 10 هزار آهنگ را می دهد تا در زمان قطعی اینترنت بتوانند آهنگ ها را آفلاین گوش کنند. تمام کاری که لازم است انجام دهید، خرید اشتراک پرمیوم و ذخیرۀ ترک ها و آلبوم های مورد نظر است.
نقاط ضعف اسپاتیفای
محدودیت شدید در نسخۀ رایگان
محدودیت های اسپاتیفای طوری است که برای لذت بردن از آن وادار می شوید پول پرداخت کنید! نسخۀ رایگان اسپاتیفای (به خصوص در ورژن موبایل)، هر چند آهنگ، یک تبلیغ پخش می کند که بسیار آزاردهنده است؛ طوری که واقعاً اذیت می شوید! بعلاوه در نسخۀ موبایلی فقط اجازۀ شافل کردن آهنگ وجود دارد؛ یعنی نمی توانید آهنگ مشخصی را به دلخواه پخش کنید. همچنین در نسخۀ رایگان، کیفیت پخش برای موبایل 96 کیلوبیت و برای دسکتاپ 160 کیلوبیت است. کاربران پرمیوم می توانند با کیفیت 320 کیلوبیت آهنگ ها را گوش کنند. با تجهیزات معمولی، فرق زیادی بین کیفیت های بیان شده وجود ندارد ولی اگر از یک هدفون یا سیستم پخش حرفه ای استفاده کنید، قطعاً تفاوت واضح است.
عدمِ وجود آهنگ های زیرزمینی
اگرچه آهنگ های زیادی در اسپاتیفای وجود دارد ولی چیزهای زیادی هم در آن نیست؛ مثلاً آهنگ های هیپ هاپ و رقص الکترونیک که بخش عمدۀ آن توسط هنرمندان زیر زمینی ساخته می شود. این افراد به خاطر آزادی بیشترِ ساوندکلاود ترجیح می دهند آنجا فعالیت کنند؛ بنابراین علاقه مندان این سبک ها، بخش زیادی از آهنگ ها را در اسپاتیفای از دست می دهند. هنرمندان و گروه های برجسته ای وجود دارند که به دلایل متعدد، علاقه ای به انتشار آثار خود در اسپاتیفای ندارند؛ از جمله: گارث بروکس، جی زی، تول، جوانا نیوسام و آلیا. از طرفی برخی دیگر مثل نیل یانگ، بیتلز و لد زپلین قبلاً در اسپاتیفای حضور نداشتند؛ ولی به تازگی سروکله شان پیدا شده است. به هر حال باید خیلی آدم بدشانسی باشید که آهنگ مورد علاقۀ خود را در اسپاتیفای پیدا نکنید.
پرداختی کم به ازای هر استریم
یکی از بزرگترین دغدغه ها در مورد اسپاتیفای، انتقاد زیاد از پرداخت کم است. اسپاتیفای به به ازای هر 1000 استریم 7 دلار می دهد که به طور تأسف باری برای هنرمندانی که می خواهند از این راه مخارج زندگی خود را تأمین کنند، ناچیز است. اگرچه این انتقاد، تنها متوجه اسپاتیفای نیست و در جاهای دیگر هم وجود دارد؛ ولی از سرویسی که حجم زیادی از کاربرانش اشتراک پولی (پرمیوم) دارند، انتظار می رود پرداختی به ازی استریم را برای هنرمندان افزایش دهد. این موضوع گرچه نگرانی خاصی برای مصرف کننده ها ایجاد نمی کند ولی به هر حال نمی توان از کنار آن گذشت.
نقاط قوت ساندکلود
امکان آپلود مستقیم ترک ها توسط هنرمندان
ویژگی خوب ساوندکلاود این است که هر کسی با یک اکانت رایگان می تواند ترک خود را آپلود کند. در این روش، هر هنرمندی، بدون نیاز به واسطه می تواند آثار تولیدی خود را با کاربران به اشتراک بگذارد. این موضوع در شروع فعالیت این سرویس انقلابی در صنعت موسیقی به پا کرد. کافی است آهنگ خود را بسازید و با فالورهای خود به اشتراک بگذارید؛ بدون هزینۀ اضافه و بدون نیاز به واسط!
محدودیت کم در نسخۀ رایگان
نسخۀ رایگان ساوندکلاود، آن دسته از افرادی که به دنبال شنیدن و کشف آهنگ های جدید هستند را خشنود می کند؛ چرا که محدودیت زیادی ندارند و تبلیغات هم به نسبت اسپاتیفای کمتر است. بعلاوه ساوندکلاود یک مدل درآمدی منحصر به فرد (و البته مبهم) دارد که به برخی از هنرمندان، درصدی از درآمدهای تبلیغاتی را پرداخت می کند. به گفتۀ هنرمندان، نسخۀ رایگان ساوندکلاود، به آن ها اجازه می دهد 180 دقیقه (3 ساعت) موسیقی آپلود کنند، که این مقدار برای شروع بد نیست؛ مگر برای برخی از دی جی ها که میکس های طولانی می سازند.
شبکۀ اجتماعی قوی
ساوندکلاود در واقع یک شبکۀ اجتماعی برای علاقه مندان موسیقی است. در این شبکه می توانید دیگران را فالو کنید، آهنگ ها را لایک کنید، کامنت بگذارید یا حتی آهنگی را در فید خود بازنشر کنید. قابلیت Repost در ساوندکلاود چیزی مثل ریتوییت در توییتر است؛ این قابلیت به کاربران اجازه می دهد تا آهنگ افراد دیگر را در پروفایل خود به اشتراک بگذارند. به سادگی می توان تاثیر این قابلیت را در پخش ویروسی یک آهنگ دید. یک ترک ممکن است در مدت کوتاهی به گوش میلیون ها نفر برسد. این ویژگی، ساوندکلاود را به یک شبکۀ قدرتمند اشتراک موسیقی تبدیل کرده که سودش هم به جیب شنوندان می رود و هم هنرمندانی که در آن فعالیت می کنند.
منبع آهنگ های زیرزمینی هیپ هاپ و رقص الکترونیک (EDM)
از آنجا که محتوای ساوندکلاود توسط کاربران آن تولید می شود، بسیاری از آهنگ های هیپ هاپ و رقص الکترونیک، که عمدتاً به صورت زیرزمینی تولید می شوند، در اینجا وجود دارد. بسیاری از هنرمندان مشهور سال 2019 (اکثراً رپرها)، کار خود را با آپلود ترک ها در ساوندکلاود آغاز کرده اند. هنرمندانی مثل پست مالون، چنس د رپر، تراویس اسکات و بسیاری از افراد دیگر، ابتدا به صورت زیرزمینی در ساوندکلاود شروع به فعالیت کردند.
امکان اشتراک خصوصی آهنگ
آخرین ویژگی مهم ساوندکلاود امکان آپلود و اشتراک آهنگ با افراد مشخصی از طریق یک لینک خصوصی است. این ویژگی برای هنرمندان و گروه هایی که قصد دارند نسخۀ در دست ساخت بعضی از آثار خود را با ناشران آنلاین به اشتراک بگذارند بسیار مفید است.
نقاط ضعف ساندکلود
کسب درآمد برای اکانت های رایگان میسر نیست
شاید یکی از بدترین ویژگی های ساوندکلاود این باشد که هنرمندان در حالت عادی نمی توانند از آثار خود کسب درآمد کنند؛ مگر اینکه اشتراک پرو تهیه کنند و یک سری ضوابط دیگر را رعایت کنند. این را قبول داریم که نسخۀ پرو منافعی را برای کاربران به همراه دارد، ولی نباید برای کسب درآمد از استریم ها، کاربر را مجبور به پرداخت خرید اشتراک پرو کرد.
عدم امکان پخش آفلاین
ساوندکلاود برخلاف اسپاتیفای، امکان دانلود و پخش آفلاین آهنگ ها را ندارد؛ این یعنی برای استفاده از این سرویس، همیشه باید به اینترنت متصل باشید؛ بنابراین اگر ساوندکلاود منبع اصلی شما برای گوش کردن موسیقی است، در شرایطی که به اینترنت دسترسی ندارید، با مشکل مواجه خواهید شد.
پخش خودکار را نمی توان متوقف کرد
یکی از مشکل کوچک ساوندکلاود این است که نمی توان پخش خودکار (autoplay) را متوقف کرد؛ این یعنی اگر بعد از ترک کنونی هیچ آهنگی در صف پخش نباشد، ترک بعدی به صورت ناخواسته برای شما پخش می شود که با الگوریتم بدِ پیشنهاد اهنگ ساوندکلاود، بعید می دانم ترک بعدی مطابق میلتان باشد. پیاده سازی این ویژگی کوچک، کار سختی نیست ولی عجیب است که چرا در طول چندین سال هنوز اضافه نشده است.
آپدیت 2019/9/23: در نسخۀ جدید وب و اندروید ساوندکلاود، این ویژگی اضافه شده ولی همچنان برای iOS ارائه نشده است.
کیفیت متوسط صدا
اگر کیفیت صدا در نسخۀ رایگان اسپاتیفای شما را راضی نکرد، قطعاً در ساوندکلاود هم راضی نخواهید شد. حداکثر کیفیت پخش ترک ها در ساوندکلاود 128 کیلوبیت است؛ که حتی از کیفیت نسخۀ رایگان اسپاتیفای پایین تر است. البته این موضوع برای بخش عمدۀ کاربران که زیاد به این مسائل اهمیت نمی دهند، مشکل ساز نیست. خیلی کم پیش می آید که یک شنوندۀ معمولی از کیفیت 128 رضایت نداشته باشد و حتی تفاوت آن را با 320 بفهمد.
آیندۀ نامعلوم
موضوع نگران کنندۀ بعدی در مورد ساوندکلاود، آیندۀ نامعلوم آن است. این شرکت در سال 2017، 40% از نیروی خود را تعدیل کرد و دفاترش را در لندن و سانفرانسیسکو بست. گمانه زنی هایی وجود دارد که این شرکت، به اندازۀ کافی برای پرداخت مخارج خود درآمد ندارد. این اولین باری نیست که ضعف مالی ساوندکلاود، آن را در معرض فروش به توییتر، اپل، اسپاتیفای و … قرار داده است و ظاهراً قرار هم نیست آخرین بار باشد. اما با وجود این حجم از کاربران، بعید است به زودی شاهد بیرون رفتن ساوندکلاود از بازار رقابت باشیم.
اسپاتیفای Spotify چیست؟
اسپاتیفای(Spotify) یک سرویس سوئدی اِستریم موسیقی، ویدیو و پادکست است که بهطور رسمی در اکتبر ۲۰۰۸ راهاندازی شد. اسپاتیفای توسط شرکت تازه کار Spotify AB در استکهلم کشور سوئد توسعه پیدا کرد. نکته ی بسیار مهم در مورد اسپاتیفای این است که این سرویس از حقوق مؤلفین آثار موسیقی بهصورت کامل محافظت میکند و با امکانات پیشرفته خود امکان شنیده شدن و معرفی هنرمندان را فراهم آورده است.
اسپاتیفای یک سرویس Freemium است (کلمه Freemium تلفیقی است از دو کلمه Free و Premium). برای توضیح این موضوع باید این گونه بگوییم که ویژگیهای اساسی در ابن سرویس رایگان هستند و در ازای ارائه این ویژگیها، سرویس همراه با تبلیغات خواهد بود و این درحالی است که ویژگیهای اضافیتر که شامل کیفیت پخش بهتر و دانلودهای موسیقی آفلاین هستند، از طریق پرداخت اشتراک ماهانه یا سالانه ارائه داده خواهند شد. کاربران و علاقهمندان به این سرویس استریم موسیقی، پادکست و ویدیو میتوانند از آن هم در ویندوز، هم اندروید و هم در iOS استفاده کنند. اسپاتیفای جدا از اینکه یک برنامه یکپارچه در زمینه موسیقی است، دسترسی به بیش از 35 میلیون آهنگ را برای کاربران مختلف در سراسر جهان فراهم میآورد.
کاربران در این اپلیکیشن موبایل میتوانند با استفاده از المانهای مختلفی همچون نام هنرمندان، نام آلبوم، سبک موسیقی و لیست پخش، موسیقی مورد نظر خود را جستجو کنند. کاربران با عضویت در این اپلیکیشن امکان ایجاد لیست، ویرایش و همینطور بهاشتراکگذاری لیستهای پخش یا آهنگها را در شبکههای اجتماعی با سایر کاربران خواهند داشت. توسعهدهندگان مستقل به خلق اسپاتیفای دانلودر های جذاب و متعددی پرداخته و قابلیتهای استفاده از این سرویس را گسترش دادهاند. اپلیکیشن اسپاتیفای هم برای عموم مردم و هم برای هنرمندان بسیار عالی است. هنرمندان از پخش هر آهنگ خود در این سرویس پخش موسیقی هزینه دریافت میکنند و مخاطب نیز بدون محدودیت میتواند به تمام آهنگهای دلخواهش گوش کند.
بررسی انواع اشتراک های اسپاتیفای
همانطور که پیشتر اعلام کردیم، در اسپاتیفای دو نوع اشتراک وجود دارد. یکی اشتراک رایگان و دیگری اشتراک پرمیوم. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا برای شما توضیح دهیم که بطور مشخص با هر کدام از این اشتراکها، چه امکاناتی در اختیار شما قرار خواهد گرفت:
اشتراک رایگان اسپاتیفای
در نسخه رایگان این نرم افزار پخش موسیقی، کاربران میتوانند از امکانات زیادی بهرهمند باشند. در طرح رایگان، موسیقی میتواند در حالت بهم ریخته پخش شود و شما در ساعت میتوانید شش آهنگ را رد کنید. رادیوی اسپاتیفای در دسترس نیست، اما میتوانید به لیست های پخش ترکیبی روزانه دسترسی داشته باشید. با طرح رایگان اسپاتیفای، شما میتوانید به تمام لیست های پخش دسترسی داشته باشید، آهنگ جدید کشف کنید و آهنگ ها را با دوستان تان به اشتراک بگذارید. شما همچنین می توانید هر لیست پخش، آلبوم، یا هنرمندی را پخش کنید، اما تنها در حالت پخش درهم ریخته نمیتوانید این کار را انجام دهید. شما میتوانید به نسخهی رایگان با استفاده از اپلیکیشن تلفن هوشمند، نرم افزار کامپیوتر یا وب سایت دسترسی پیدا کنید.
اشتراک پرمیوم اسپاتیفای
این نوع از اشتراک اسپاتیفای به شما اجازهی دسترسی به همه چیز را میدهد و تبلیغات را به شکل اجباری نمایش نخواهد داد. البته باید اشاره کنیم که تفاوتی نخواهد داشت اگر در کامپیوتر درحال استفاده از این سرویس باشید یا در تلفن همراه یا تبلت و … کاربران این سطح اشتراک میتوانند هر آهنگی که میخواهند (براساس تقاضا) را پخش کنند. همچنین آنها قادر خواهند بود لیستهای پخش را پیدا کرده و بشنوند. آهنگ های جدید را کشف کرده و لیستهای پخش را بسازند و ویرایش نمایند. علاوه براین لیستهای پخش و موسیقیها را به اشتراک بگذارند.
کاربران پرمیوم اسپاتیفای همچنین میتوانند هر آهنگی را رد کنند یا در حالت آفلاین گوش کنند. موزیکها را با کیفیت بالا بشنوند و از اپلیکیشن اسپاتیفای در دستگاه موبایلشان به عنوان یک کنترل از راه دور برای کامپیوتر استفاده کنند. اکانت پرمیوم اسپاتیفای با پرداخت ماهیانه 4.99 دلار آمریکا، مخصوص دانشجویان، قابل دسترس است و در دیگر کشورها نیز هزینهای بالغ بر 9.99 دلار برای هر ماه در پی خواهد داشت. همچنین یک نسخه با پرداخت ماهیانه 14.99 دلار نیز موجود است که برای خانوادهها مناسب بوده و افراد به صورت خانوادگی (حداکثر تا 6 نفر) میتوانند از آن استفاده نمایند.
چگونگی تهیه اشتراک اسپاتیفای در ایران
در ایران، برای تهیه اشتراک اسپاتیفای، گیفت کارت هایی توسط سایتهای مختلف به فروش میروند که با تهیه آنها، میتوانید به صورت قانونی از قابلیتهای این سرویس بهره ببرید. البته برای اینکه همهی ابعاد این موضوع را بررسی کرده باشیم باید اشاره کنیم که با دانلود نسخه هک شده نیز امکان بهره بردن از اسپاتیفای پرمیوم رایگان برای مدت محدود وجود دارد. معمولا کاربرانی که بخواهند از نسخه کرک شده اسپاتیفای استفاده کنند باید به سایتهای دانلود اپلیکیشن متفرقه سر بزنند. سایتها و هکرهای فراوانی به پخش کردن اکانت پرمیوم اسپاتیفای رایگان در سطح اینترنت میپردازند.
امکان دانلود موسیقی در اسپاتیفای وجود دارد؟
اگر تا به اینجای مطلب را با دقت مطالعه کرده باشید، تا حدودی پاسخ این سوال را میدانید. در این قسمت به طور واضح و مشخص میخواهیم پاسخ این سوال پرتکرار را ارائه کنیم. برای پاسخ دادن به این سوال باید گفت که بله میتوانید آهنگ مورد نظر خود را در نسخه پرمیوم اپلیکیشن اسپاتیفای دانلود کنید اما به این معنا نیست که شما میتوانید آن را در گوشی خود ذخیره کنید و بر روی سی دی و فلش بریزید. شما در نسخه پرمیوم اسپاتیفای میتوانید آهنگها را دانلود کنید تا در زمانی که به اینترنت دسترسی ندارید آن ها را به صورت آفلاین گوش دهید. البته ما در مقاله دانلود از اسپاتیفای به صورت کامل به معرفی روشهای دانلود از این سایت پرداختهایم.
آیا یوتیوب موزیک، جایگزین خوبی برای اسپاتیفای محسوب می شود؟
برخی از کارشناسان معتقدند شاید بتوان مهمترین جایگزین اسپاتیفای را یوتیوب موزیک دانست. در حال حاضر، این دو پلتفرم خوشساختترین و محبوبترین راههای گوش دادن به موسیقی البته به صورت قانونی به حساب میآیند. روزانه، کاربران فراوانی از اسپاتیفای و یوتیوب موزیک برای کشف هنرمندان جدید، لذت بردن از قطعات کلاسیک و ساخت پلیلیستهای اختصاصی خود بهره میبرند. در این قسمت به برخی از مهمترین تفاوتهای اسپاتیفای و یوتیوب موزیک میپردازیم:
تفاوت در محدودیت های نسخه رایگان
یوتیوب موزیک هم به عنوان جایگزین اسپاتیفای دارای نسخهای رایگان است. نسخهای محدود که برای رقابت با نسخه رایگان جذاب و در عین حال شاید بتوان گفت آزاردهنده اسپاتیفای طراحی شده است. اسپاتیفایرایگان به کاربران خود اجازه انتخاب آهنگها از پلیلیستهای مشخص چون میکس روزانه را داده و کاربران برای لذت بردن از آثار هنرمندان محبوب خود، ناچار به استفاده از گزینه شافل هستند(گزینهای که آهنگهای هر پلیلیست، هنرمند یا آلبوم را به صورت تصادفی پخش خواهد کرد).
همانطور که بالاتر در مورد تعداد آهنگهایی که میتوانیم در یک ساعت رد کنیم اشاره داشتیم، در نسخه رایگان اسپاتیفای این تعداد 6 عدد در ساعت است که محدودیتی آزاردهنده به حساب میآید.کیفیت صدا در این نسخه از 160 Kbps بیشتر نخواهد شد و امکان دانلود از اسپاتيفاي برای استفاده در حالت آفلاین نیز وجود ندارد. در نهایت نیز باید به تبلیغات پرتعداد و البته آزاردهنده نسخه رایگان اسپاتیفای اشاره داشت که انصافا مشکلاتی را ایجاد میکند. در سوی دیگر، محبوبترین جایگزین اسپاتیفای یعنی یوتیوب موزیک قرار داشته که در نسخه رایگان خود به کاربران اجازه پخش آهنگهای مورد علاقهشان را داده و از این حیث کاملا بر اسپاتیفای برتری دارد.
حالا به سراغ تفاوتهای نسخه رایگان محبوبترین جایگزین اسپاتیفای یعنی یوتیوب موزیک میرویم که در نسخه رایگان خود به کاربران اجازه پخش آهنگهای مورد علاقهشان را داده و از این حیث میتوان گفت کاملا نسبت به اسپاتیفای برتری دارد. کاربران حتی امکان رد کردن بدون محدودیتها را در نسخه رایگان این برنامه دارند که بسیار لذتبخش است.
بزرگترین نقطه ضعف سرویس استریم موسیقی گوگل(یوتیوب موزیک) را میتوان توقف پخش موزیک با خاموش کردن صفحه گوشی دانست. متاسفانه باید بگوییم که با خروج از برنامه یوتیوب موزیک، پخش آهنگ متوقف خواهد شد که محدودیتی عجیب و بسیار آزاردهنده است. نسخه رایگان یوتیوب موزیک نیز همچون اسپاتیفای رایگان، پر از تبلیغات بوده و اجازه دانلود آهنگها را به کاربران نمیدهد. کیفیت خروجی صدا در این نسخه، حداکثر 128 Kbps است که اصلا راضی کننده نیست. در مجموع، نسخه رایگان یوتیوب موزیک هم مشکلات زیادی دارد و از برتری خاصی نسبت به اسپاتیفای رایگان برخوردار نیست.
تفاوت در محتوا
یوتیوب موزیک برای رقابت در زمینه محتوا با اسپاتیفای راه سختی در پیش دارد. یوتیوب موزیک، میلیونها آهنگ را در اختیار کاربران خود قرار میدهد. در واقع، تفاوت چندانی بین این دو برنامه از این منظر وجود ندارد و هر دو کلکسیونی متنوع از برترین قطعات موسیقی جدید و کلاسیک را در بر دارند، اما اسپاتیفای انواع پادکستهای روز را به کاربران خود ارائه میدهد، در حالی که یوتیوب موزیک انبوهی از موزیک ویدیوهای هنرمندان مختلف جهان را شامل میشود و خبری از ارائه پادکست نیست. اگر از علاقهمندان به پادکست باشید، اسپاتیفای انتخابی عالی برایتان خواهد بود.
مقایسه درآمد یوتیوب و آپارات | درآمدزایی آپارات بهتره یا مانیتایز یوتیوب ؟
تفاوت در آشنایی با آثار جدید
شاید بتوان مهمترین تفاوتهای اسپاتیفای و یوتیوب موزیک را در این قسمت دانست. اسپاتیفای مجموعهای متنوع از خدمات و ویژگیها را با هدف کشف ژانرها و هنرمندان جدید در قالب پلیلیستهایی به مخاطبان خود ارائه میکند. پلیلیستهایی که به صورت هفتگی بهروز میشوند. علاوه بر این قابلیت، اسپاتیفای با توجه به موزیکهای مورد علاقهتان، شش میکس روزانه مجزا برای شما ایجاد خواهد کرد.
یکی دیگر از نقاط قوت اسپاتیفای برای اندروید و سایر پلتفرمها را باید تنوع بالای ژانرها و پلیلیستهای موجود در آن دانست که طیف وسیعی از سلایق و علایق را شامل میشوند. با در نظر گرفتن این قابیلتها، یافتن سبک و آهنگهای مورد علاقه در این سرویس، کار آسانی است. در نهایت نیز باید به چارتهای کاربردی اسپاتیفای اشاره کرد که به خوبی کاربر را با موزیکهای برتر دنیا آشنا خواهند کرد.
حالا به سراغ یوتیوب موزیک به عنوان جایگزین اسپاتیفای میرویم که سه پلیلیست شخصیسازی شده را در اختیار کاربران قرار میدهد. مورد اول Discover Mix است که حدود 50 قطعه ناشناخته را به صورت هفتگی به شما معرفی میکند. مورد دوم New Release Mix که جدیدترین موزیکهای هنرمندان محبوب شما را شامل میشود و مورد سوم Your Mix نام دارد که ترکیبی گسترده از آهنگهای مورد علاقهتان است. نقطه ضعف اصلی سرویس(یوتیوب موزیک) را میتوان در محدودیت پلیلیستهای عمومی و تنوع کم آنها دانست.
تفاوت قیمت در اشتراک پرمیوم
طراحی و قیمت اشتراک پرمیوم هر دو سرویس کاملا یکسان است و مخاطبان با پرداخت مبلغ 10 دلار، صاحب اشتراک یک ماهه آنها خواهند شد. مبلغی که برای طرحهای خانوادگی، که از شش حساب کاربری به صورت همزمان پشتیبانی میکنند، برابر با 15 دلار است. شرکت گوگل با ارائه طرح یوتیوب موزیک پرمیوم، قابلیتهای بیشتری را در استفاده از پلتفرم یوتیوب در اختیار کاربران قرار میدهد؛ قابلیتهایی که شامل حذف تبلیغات از ویدیوها و امکان دانلود آنها است.
با توجه به تفاوتهای مطرح شده، حالا این شما هستید که باید از بین این دو سرویس انتخاب کنید. با در نظر گرفتن تمامی جوانب، باید اسپاتیفای را همچنان بهترین پلتفرم پخش موسیقی بدانیم. قابلیتهای متنوع و جذاب برای کشف آهنگهای جدید، پلیلیستهای بیشتر و متنوعتر، انبوهی از پادکستهای سرگرمکننده و رابط کاربری جذاب این برنامه را بر قله سرویسهای پخش آنلاین موسیقی قرار میدهد. البته خوب است اشاره کنیم که سرویس های پخش موسیقی دیگری هم در سطح دنیا وجود دارند که از آنها هم در صورت تمایل میتوان استفاده کرد:
- SoundCloud
- Tidal
- Google Play Music
- Pandora
- Deezer
اتصال اسپاتیفای چه کار می کند؟
اتصال اسپاتیفای (Spotify Connect) به شما امکان میدهد موسیقی خود را از طریق دستگاههای مختلف متصل به Wi-Fi از جمله بلندگوهای Wi-Fi گرفته تا تلویزیون، Amazon Echo Google Home ،Chromecast، رایانه شخصی و موارد دیگر از طریق دستگاه های مختلف متصل کنید. این قابلیت عالی خواهد بود زیرا بدان معنی است که میتوانید موسیقی خود را در مکانهای بیشتری و با دستگاههای بیشتر گوش دهید. همچنین گزینه کنترل نحوه پخش موسیقی در حساب Spotify را به شما پیشنهاد میدهد. به عنوان مثال ، اگر در اتاقتان با استفاده از تلفن خود به بلندگوها متصل هستید و موسیقی مورد نظرتان از طریق آنها پخش میکنید، میتوانید از آن به عنوان کنترل از راه دور برای تنظیم میزان صدا ، تغییر آهنگ ها یا ایجاد لیست پخش مهمان هنگام گوش دادن استفاده کنید.
نحوه همکاری اسپاتیفای با هنرمندان و پرداخت به آن ها چگونه است؟
اسپاتیفای در اصل یک نوع سازمان دارای سهام و سود است. قانون آنها در این زمینه دارند این است که درآمد شرکت با توجه به تعداد پخش هایی که در طی یک دوره زمانی بدست آمده(معمولاً چهار بار در سال محاسبه می شود) بین هنرمندان، مدیران و موسیقیدانان تقسیم میشود . اگر به عبارت دیگری بخواهیم بگوییم اینگونه است که این برنامه علاوه بر این که به هنرمند یک قیمت ثابت به ازای هر ترانه یا آلبومی که به صورت فیزیکی یا دانلود فروخته میشود پرداخت میکند، بر اساس تعداد پخشهای هنرمندان و به نسبت تعداد کل آهنگهای پخش شده از هنرمند به او بهره پرداخت میکند.
البته با یک جستجو در اینترنت، میتوان به موضوعی پی برد که هنرمندان مشهوری هم در سراسر دنیا وجود دارند که انتقادات شدیدی نسبت به همکاری خودشان با سرویس اسپاتیفای داشتهاند. برخی بخاطر کم بودن پرداختیها و برخی بعلت موضوعات دیگر، دلخوریهای بزرگی از این سرویس دارند که بصورت علنی آن را ابراز هم کرده اند.
آیا می دانید اسپاتیفای بخش حیوانات خانگی دارد؟
ظاهرا اسپاتیفای تحقیقاتی انجام داده و دریافته است که درصد زیادی از صاحبان حیوانات خانگی به طور خاصی آهنگها را برای حیوانات شان پخش میکنند. برای کمک به ایجاد بهترین تجربهی شنیداری برای صاحبان حیوانات خانگی، این شرکت یک ابزار ساخته است تا به شما کمک کند یک لیست پخش برای حیوانات بسازید.
کپسول زمان اسپاتیفای چه کاربردی دارد؟
نکتهای که در مورد اسپاتیفای وجود دارد این است که این سرویس به طور منظم بروزرسانیهایی را انجام میدهد تا به بهبود تجربهی شنیداری کاربران کمک کند. این بروزرسانیها شامل لیستهای پخش متناسب و سفرهای اکتشافی برای کمک به کابران است تا حوزهی موسیقیایی خودشان را گسترش داده و هنرمندان جدید که ممکن است از آنها لذت ببرند را پیدا کنند. گاهی اوقات ، آنها فقط لیستهای غیرمنتظرهای را میسازند که نشان میدهد چقدر آنها شما را براساس روند شنیداری فعلیتان به خوبی میشناسند. کپسول زمان یک نمونه از این قابلیتهای جالب است.
این کپسول یک لیست پخش شخصی سازی شدهاست که حدود 60 قطعه آهنگ را که شما در گذر زمان به آنها گوش کرده اید، انتخاب میکند. این کپسول مجموعهای از آهنگهای زمان گذشتهی شما است که میتواند حالت نوستالژی برای شما داشتهباشد..درواقع میتوان گفت کپسول زمان بسیار دقیق و غافلگیرکننده طراحی شدهاست، اما بدیهی است که این کپسول نیاز دارد که اسپاتیفای در مورد سلیقهی موسیقیایی شما به خوبی آگاهی داشتهباشد.
اسپاتیفای چگونه کار می کند؟
حالا که با کلیات سرویس اسپاتیفای آشنا شدهاید، شاید برای شما سوال باشد که برای استفاده از این سرویس چه باید بکنیم. برای این موضوع باید مراحل زیر را به ترتیب پیش بروید:
- ابتدا به سراغ وبسایت اسپاتیفای رفته و در آن ثبت نام کنید. البته در این قسمت میتوان توصیهی جالبی داشت. اگر یک حساب فیس بوک دارید با آن ثبت نام کنید. زیرا اگر از این روش استفاده کنید میتوانید دوستان تان را راحت تر پیدا کنید و آن ها را دنبال(فالو) کنید و ببینید آن ها چه موزیکهایی گوش میکنند و موضوعاتی که از نظر شما جذاب هستند را با آنها به اشتراک بگذارید.
- یک نوع اشتراک را انتخاب کنید. حتما توصیه میشود که اگر از لحاظ مالی برای شما معذوریتی وجود ندارد، اسپاتیفای پرمیوم را انتخاب کنید چون همانگونه که بیان شد، امکانات بیشتری را در اختیارتان میگذارد، امکان تغییر بیشتری دارد و به دستگاههای بیشتری متصل میشود.
- اپلیکیشن رایگان اسپاتیفای را دانلود و نصب کنید.نسخههایی از آن برای کامپیوتر، آیفون/آیپد ، و دستگاههای اندروید وجود دارد.
- به حساب کاربریتان در آن دستگاهها متصل شده و به آهنگها و مطالب مورد علاقه خود گوش کنید.
نصب اولیه کاملا مشخص و آسان است. بعد از کارهای ابتدایی هرچه بیشتر از سرویس اسپاتیفای استفاده کنید، موارد بیشتری پیدا میکنید و هرچه بیشتر گوش کنید او هوشمندتر شده و بر اساس سلیقه شما، پیشنهادهای بهتری برایتان خواهد داشت.
برنامه ساندکلود چیست؟
حتماً این سؤال برایتان پیش آماده که اپلیکیشن ساندکلود چیست؟ برای اینکه بیشتر با این برنامه جذاب آشنا شوید، بهتر است ابتدا تاریخچه راه اندازی این اپلیکیشن را مرور کنیم. ساند کلود یک پلتفرم پخش کننده دیجیتال موسیقی است که در سال ۲۰۰۷ توسط الکساندر لیونگ و اریک واهلفورس وارد فضای مجازی شد. علاقه شدید الکس و اریک به موسیقی، ایده ساخت این برنامه را در ذهنشان ایجاد کرد. آنها تصمیم گرفتند پلتفرمی مشابه flicker را برای فایلهای موسیقی راه اندازی کنند. ساند کلود ابتدا فقط برنامه ای برای معرفی آهنگهای خوانندههای رده چندمی بود ولی با گذشت زمان، به یک پلتفرم عالی برای تبلیغ آهنگهای موسیقیدانان معروف تبدیل شد.
اگر برای شما هم سوال شده که کاربرد نرم افزار ساند کلود چیست؟ جالب است بدانید پست مالون و چنس د رپر، دو خواننده مشهوری هستند که کار خود را از برنامه ساند کلود آغاز کردند. امروزه ساند کلود یک پلتفرم محبوب برای خوانندههای معروف، جدید و هم چنین علاقهمندان به موسیقیهای بروز دنیا به شمار میرود. به جرئت میتوان گفت ساند کلود یکی از بهترین اپلیکیشن های آیفون و اندروید برای گوش دادن به موسیقیهای تازه است. در حال حاضر ۱۷۵ میلیون کاربر از این پلتفرم استفاده میکنند که نشان دهنده محبوبیت زیاد آن است.پ
تاریخچه وب سایت ساند کلود
در این قسمت از محتوا ساند کلود چیست قصد داریم به شما بگوییم که این وب سایت چه تاریخچه ای دارد. ساند کلود یک سکوی توزیع صدا است که برای اولین بار توسط دو فرد به نام Alex Ljung و Eric Wahlforss که ملیت سوئدی دارند در سوئد استارت خورد اما در سال ۲۰۰۷ در آلمان به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد نکته جالب این است که بعد از ۵ سال این وبسایت ۴۰ میلیون کاربر ثبت شده و ۲۰۰ میلیون شنونده داشته است. ساند کلود امروزه یکی از پرطرفدارترین وب سایت های پخش موزیک موجود در سراسر جهان می باشد که تمام تلاش خود را کرده تا شرایط پخش فایل های صوتی اعم از پادکست، موزیک و غیره را برای کاربران خود فراهم کند.
چطور آهنگ پیشواز ایرانسل را حذف کنیم ؟ غیرفعالسازی آهنگ پیشواز
Go و Go+ اپلیکیشن ساند کلود چیست؟
جالب است بدانید که برنامه ساند کلود فقط برای موزیسینها و خوانندهها طراحی نشده بلکه شما میتوانید به عنوان یک کاربر عادی، از امکانات ویژه این پلتفرم استفاده نمایید. منظور از سرویس Go در برنامه ساند کلود چیست؟ در واقع یک امتیاز برای کاربرانی است که می توانند با پرداخت ۴.۹۹ دلار در ماه، ترکهای موسیقی را ذخیره کرده و هر زمان که دوست داشتند به صورت آفلاین آن را گوش دهند. سرویس دیگری به نام Go+ نیز طراحی شده که کاربران با پرداخت ۹.۹۹ دلار در ماه می توانند به کیفیتهای بالاتر ترکهای موسیقی و هم چنین کتابخانه مخصوص آهنگها دسترسی پیدا کنند. مطمئنا این امکانات برای علاقه مندان به موسیقی بسیار مهم است.
Discover در برنامه ساند کلود چیست؟
منظور از بخش discover در نرم افزار ساند کلود چیست؟ در واقع discover به شما کمک میکند که در کوتاهترین زمان، جدیدترین آهنگها را پیدا کرده و از گوش دادن به آنها لذت ببرید. ابتدا گزینه more و سپس با کلیک روی add to playlist، یک پلی لیست ایجاد نمایید. سپس روی کلمه دنبال کننده یاfollow زیر نام هنرمند مورد علاقه خود کلیک کرده تا از بروزترین آهنگهای آنها باخبر شوید. آهنگها و ترکهای موسیقی مورد علاقهتان نیز در قسمت library قرار دارند. در واقع همین ویژگیهای پلتفرم ساند کلود، آن را به یکی از بهترین اپلیکیشنهای آیفون و اندروید تبدیل کرده است.
به عنوان هنرمند چگونه از ساند کلود استفاده کنم؟
شما به عنوان هنرمند برای آپلود کردن آهنگ، ابتدا باید روی گزینه upload کلیک کرده و انتخاب کنید که میخواهید آهنگتان به صورت خصوصی در دسترس باشد یا به صورت عمومی در اختیار تمام کاربران قرار بگیرد. از دیگر امکانات این پلتفرم برای هنرمندان، امکان فعال کردن گزینه دانلود برای کاربران و تغییر مشخصات آهنگ میباشد. تمام ویژگیهای که در نرم افزار ساند کلود طراحی شده، باعث محبوبیت آن در بین موسیقیدانان و علاقه مندان به موسیقی و هنر شده است. در واقع این برنامه به عنوان یکی از برترین و بهترین برنامههای اندروید و آیفون برای تمام کاربران در سراسر دنیا شناخته می شود.