
ضبط ویدیو از صفحه کامپیوتر با OBS | بهترین تنظیمات OBS + دانلود او بی اس
معرفی OBS : او بی اس چیست ؟
OBS Studio نرم افزاری که برای گیمرها ، هنرمندان ، سازندگان نرم افزار یا کاربران غیرحرفه ای طراحی شده که نیاز به ساخت ویدیو آموزشی یا استریم ویدئو در اینترنت دارند. با استفاده از برنامه او بی اس می توانید از صفحه نمایشگر خود فیلم بگیرید و با همین نرم افزار جذاب آن را در اینترنت استریم کنید. نرم افزار OBS Studio با خدمات استریم مختلف مانند Twitch سازگار است و راه اندازی سریع و بی دردسری دارد، بنابراین در این مرحله هیچ مشکلی نخواهید داشت. پس از اجرای نرم افزار OBS Studio ، با رابط کاربری شیک و جذابی مواجه می شوید که همه قابلیت ها و عملکردهای در دسترس را نشان می دهد.
آموزش ضبط ویدیو از صفحه کامپیوتر با OBS
در ویدیو بالا همین صفحه آموزش ضبط ویدیو از صفحه کامپیوتر با OBS داده شده است. در ادامه این مقاله به آموزش بهترین تنظیمات او بی اس می پردازیم .
دکمه تنظیمات نرمافزار OBS
اول از همه باید بگوییم که تمامی تنظیماتی که لازم است شما با آنها دست و پنجه نرم کنید از طریق دکمه Setting در گوشه پایین سمت راست نرمافزار در دسترس هست و شما با کلیک روی این دکمه وارد بخش تنظیمات میشوید.
تنظیمات خروجی استریم در OBS
بعد از کلیک روی دکمه تنظیمات استریم شما با پنجرهای رو به رو میشوید که در قسمت سمت چپ آن چندین نوار وجود دارد که هرکدتم مربوط به یک بخش مجزاست.
در اولین گام وارد تنظیمات Output میشویم و از این قسمت سعی میکنیم بهترین خروجی را برای استریممان تنظیم کنیم. برای اینکه بتوانیم اینکار روادقیقتر انجام بدهیم، گزینه اول را روی Advanced قرار میدهیم تا جزییات بیشتری در اختیارمان قرار بگیرد و بتوانیم حرفهایتر تنظیمات را انجام بدیم.
انکودر (Encoder):
بسته به اینکه شما روی سیستمتان چه سختافزاری دارید باید این بخش را انتخاب کنیم. اگر شما از کارت گرافیکی که از انکودینگ پشتیبانی میکند روی سیستمتان بهره میبرید، میتوانید این گزینه انکودر (Encoder) را روی NVENC یا Quicksync قرار بدین.
با اینکار وظیفه انکودینگ ویدیو یا تبدیل کیفیت ویدیو را به کارت گرافیکتان میسپارید که اگر از این قابلیت بهرهمند باشد، برایش مثل آب خوردن میماند (البته وسایل الکترونیکی آب خوردن رو اصلا دوست ندارن) و باعث میشود فشار از روی CPU شما برداشته شود.
البته اگر هم کارت گرافیکی خاصی روی کامپیوترتان ندارید، میتوانید گزینه انکودر را روی X264 قرار داده و از CPU برای انکودینگ استفاده کنید!
کنترل نرخ تصویر در OBS یا Rate Control
کزینه Rate Control برایتان چگونگی با ثبات بودن یا بیثبات بودن بیتریت (Bitrate) یا نرخ تصویر را محاسبه میکند. CBR یا بیتریت با ثبات در کل بیشتر استفاده شده و به عنوان روش پذیرفتهشده شناخته میشود. دلیلاش نیز این است که در این روش تصویر با کیفیتتری ارائه شده و میزان تار شدن صفحه بسیار کمتر است.
البته باید بگوییم که این روش درست است که کیفیت بهتری را ارائه میکند، ولی به پهنای باند اینترنتی بیشتری هم احتیاج دارد و شما باید سرعت اینترنت بهتری داشته باشید.
اگر سرعت آپلود اینترنتتان خیلی زیاد نیست و پهنای باند آپلود کمی در اختیار دارید، گزینه VBR یا نرخ تصویر متغیر (Variable Bitrate) میتواند گزینه خوبی باشد که البته لیویتو از این قابلیت پشتیبانی میکند و شما میتوانید از این روش در پلتفرم لیویتو استفاده کنید.
نرخ تصویر یا Bitrate
Bitrate یا نرخ تصویر در این قسمت از OBS قابل تنظیم است و باید بدانیم مقداری که برای این قسمت انتخاب میکنیم رابطه مستقیم با ۳ عامل زیر دارد:
- رزولوشن ویدیو
- فرم ریت (Frame Rate) یا FPS
- میزان پهنای باند آپلود در دسترس
میزان فریم کلیدی یا Keyframe Interval:
بهترین پیشنهاد برای استریم زنده این است که شما مقدار این آیتم را روی ۲ قرار دهید. این بدین معنی است که یک ویدیو کامل هر دو ثانیه رندر و انکود میشود و به پلتفرم تحویل داده میشود.
نحوه استفاده از CPU یا CPU Usage Preset:
گزینه CPU Usage Preset یا نحوه استفاده از CPU فقط در زمانی کاربرد دارد که شما بخواهید از انکودینگ X264 نرمافزاری که توسط CPU انجام میشود، استفاده کنید. این قسمت مشخص میکند که شما قصد دارید چقدر از قدرت CPU خود را به کار رندرینگ اختصاص بدهید.
این میزان با عدد مشخص نشده و به صورت Fast یا Slow مشخص میشود و هرچقدر شما این مقدار را روی آرامتر یا Slowتر قرار بدهید، کیفیت تصویر بیشتری را دریافت میکنید و CPU شما بیشتر گرم میشود و فشار بیشتری را تحمل میکند.
به صورت عمومی از آنجایی که کامپیوترهایی که از کارت گرافیک قوی بهره نمیبرند معمولا خیلی CPU قوی هم ندارند، پیشنهاد میشود که از گزینه Very Fast یا خیلی سریع استفاده کنید.
Profile:
در اکثر موارد گزینهای که باید برای Profile انتخاب بشه “Main” است و بهتر است شما هم این گزینه را انتخاب کنید.
تنظیمات صدا یا Audio:
تنظیمات صدا بسیار توی این قسمت واضح و مشخصه و شما جز مشخص کردن میزان Bitrate کار دیگری نباید انجام بدهید.
توصیه میشود که حداقل Bitrate را روی ۱۲۸ کیلوبایت در ثانیه (۱۲۸kbps) قرار داده و برای کیفیتهای متفاوت میتوانید از جدول معرفی شده در بالا استفاده کنید.
لازم است که اشاره کنیم هرچقدر این میزان کمتر باشد، کیفیت تصویر کمتر شده و پهنای باند آپلود کمتری هم احتیاج دارد.
البته اگر احساس کردید که تصویر و صدای شما هماهنگ نیست، میتوانید از audio Delay یا تاخیر صدا استفاده کنید تا صدا و تصویرتان را هماهنگ یا به اصطلاح Sync کنید.
نوار ابزار Video در تنظیمات OBS
بعد از اینکه تنظیمات بخش خروجی OBS را انجام دادید. به نوار Video در تنظیمات OBS میرویم و در این قسمت میزان وضوح تصویر یا رزولوشن (Resolution) را تنظیم میکنیم.
در این قسمت با دو گزینه برای رزولوشن رو به رو میشویم که یکی Canvas Resolution و دیگری Output Resolution است.
Canvas Resolution مشخصکننده میزان وضوح تصویر در کامپیوتر شماست و معمولا به صورت پیشفرض همان رزولوشن تصویر کامپیوتر شماست.
در قسمت بعدی Output Resolution وجود دارد که شما بر اساس میزان پهنای باند خودتان باید آن را تنظیم کنید. هرچقدر این میزان بیشتر باشد، کیفیت استریم شما بالاتر خواهد بود و البته پهنای باند آپلود بیشتری هم لازم دارد.
نرخ تصویر یا FPS:
گزینه بعدی در این بخش FPS هست که هرچقدر این گزینه بیشتر باشد، شما تصویری نرمتر خواهید داشت. و پیشنهاد میشود که اگر کیفیت اینترنت خوبی دارید و قرار است از بازی کامپیوتری خودتان پخش زنده داشته باشید. این گزینه را روی ۶۰ قرار دهید ولی میزان استاندارد برای این مورد ۳۰ خواهد بود.
بهترین تنظیمات برای ریکورد OBS
بعد از اینکه تنظیمات را به درستی انجام بدهید و شرایط OBS خود را با سخت افزار و کیفیت اینترنتتان هماهنگ کنید. پخش زنده شما با کمترین مشکل پخش خواهد شد.
اگرچه ممکن هست بینندگان به شما موقع پخش زنده بگویند که استریم شما با مشکل مواجه هست که میتواند به اینترنت بینندگان هم مربوط باشد. برای اینکه این مساله را متوجه شوید، میتوانید از نشانگری که در زیر صفحه OBS قرار دارد استفاده کنید.
در این قسمت یک میزان فرم از دست رفته یا Drop Frames قرار دارد. که اگر عددی به غیر از ۰ درصد را نشون دهد یعنی اینکه استریم شما در مواقعی دچار مشکل میشود. و لازم است که کمی کیفیتهایی که انتخاب کردید را کاهش دهید.
عوامل مختلفی از سخت افزار کامپیوتر شما یا پهنای باند اینترنت شما میتواند استریم شما را با مشکل مواجه کند. که شما همه اینها را از ابزار وضعیت زیر OBS میتوانید متوجه شوید.
دانلود آخرین نسخه OBS استودیو
جهت دانلود آخرین نسخه OBS در (اینجا) کلیک کنید .
آیا این مقاله برای شما مفید بود ؟ از شملا دعوت به دیدن مقاله رفع مشکل بلک اسکرین OBS می نماییم .
مایل به ثبت دیدگاه هستید؟