زمانی که سیستم شما با مشکلات موقتی روبرو میشود، بسیاری از کاربران برای خلاص شدن از دست این مشکلات، کامپیوتر را ریستارت میکنند. گاهی اوقات ریستارت واقعا عملکرد معجزهآسایی دارد و بنابراین بهتر است به غیر از راهکارهای اصلی برای این کار، با چندین روش دیگر برای ریستارت کردن کامپیوتر آشنا شوید. در این مطلب به ۸ روش متفاوت برای انجام این کار میپردازیم. با SAE22 همراه باشید !
ریستارت کامپیوتر از طریق منوی استارت
طبیعتا سادهترین راه برای ریستارت کامپیوتر، استفاده از گزینهی مربوط به این قابلیت در منور استارت است. برای این کار میتوانید روی آیکن منوی استارت کلیک کنید یا اینکه دکمهی Win در کیبورد را فشار دهید. سپس روی آیکن مربوط به پاور کلیک تا گزینهها به نمایش دربیایند و در نهایت گزینهی Restart را انتخاب کنید.
منوی Power User بخشی از ویندوز است که میانبرهایی برای تعدادی از مهمترین ابزارها و قابلیتها ارائه میدهد. همچنین در همین منو، گزینهی ریستارت هم قرار دارد. برای دسترسی به این منو کافی است روی آیکن منوی استارت راستکلیک کنید یا اینکه کلیدهای Win + X را فشار دهید. سپس نشانهگر ماوس را روی Shut down or sign out قرار دهید تا گزینهی مربوط به ریستارت پدیدار شود.
بهرهگیری از Ctrl + Alt + Delete
یکی دیگر از روشهای کاربردی برای ریستارت کردن سیستم، بهرهگیری از منویی است که با فشار دادن کلیدهای Ctrl + Alt + Delete ظاهر میشود. این مشخصه بهخصوص در زمانهایی که کامپیوتر هنگ کرده و نمیتوانید منوی استارت را باز کنید، مثمر ثمر واقع میشود. بعد از فشردن این کلیدها وارد صفحه جدیدی میشوید، و در سمت راست بخش پایینی میتوانید آیکن پاور را مشاهده کنید. بعد از کلیک بر روی این آیکن، کافی است روی گزینهی Restart کلیک کنید تا فرایند ریستارت شدن کامپیوتر آغاز شود.
یکی دیگر از میانبرهایی که بسیاری از کاربران با آن آشنایی ندارند، Alt + F4 است که البته برای بستن برنامهی در حال اجرا هم میتوانید از آن استفاده کنید. زمانی که در محیط دسکتاپ هستید و در حال استفاده از برنامهای نیستید، میتوانید کلیدهای Alt + F4 را فشار دهید تا پنجرهی Shut Down Windows ظاهر شود. همانطور که میتوانید ببینید، در این پنجره کافی است گزینهی Restart را انتخاب کنید و در نهایت روی OK کلیک کنید.
انتقال فایل به کامپیوتر بدون کابل ! آموزش ساخت شبکه داخلی برای موبایل
ریستارت کامپیوتر با Command Prompt
کاربران حرفهای و افرادی مانند برنامهنویسها، به طور گسترده از Command Prompt یا همان خط فرمان ویندوز استفاده میکنند. با وجود اینکه در ویندوز این بخش امکانات کمتری نسبت به لینوکس و macOS دارد، ولی در هر صورت نمیتوانیم کاربردهای گستردهی آن را کتمان کنیم. برای دسترسی به این بخش، باید روی آیکن جستجو در تسکبار کلیک کنید و سپس cmd را بنویسید تا گزینهی مربوط به آن پدیدار شود. سپس باید روی این گزینه راستکلیک کنید و در نهایت Run as administrator را انتخاب کنید.
سپس در این محیط، کافی است فرمان shutdown -r را بنویسید که با این کار یک پیام مبنی بر ریستارت شدن سیستم پدیدار میشود و باید روی Close کلیک کنید. سپس باید ۶۰ ثانیه منتظر بمانید تا ریستارت انجام شود. اگر هم میخواهید در این محدودهی زمانی ۶۰ ثانیهای این فرمان را لغو کنید، کافی است shutdown /a را بنویسید.
آموزش دیدن مشخصات سخت افزار کامپیوتر ! چگونه بفهمیم قطعات کامپیوتر ما چیه ؟
ریستارت کردن سیستم در صفحهی لاگین
بدون اینکه پسورد سیستم را وارد کنید، بعد از روشن کردن کامپیوتر میتوانید به طور نرمافزاری سیستم را ریستارت کنید. زمانی که در صفحهی لاگین قرار دارید، کافی است بر روی آیکن پاور در سمت راست بخش پایینی کلیک کنید تا با انتخاب گزینهی Restart، سیستم شما ریستارت شود.
ایجاد میانبر در دسکتاپ برای ریستارت کامپیوتر
برخی کاربران به قرار دادن میانبرهای مختلف در دسکتاپ علاقهی زیادی دارند. اما آیا میدانستید در دسکتاپ میتوانید یک میانبر را صرفا برای ریستارت کردن کامپیوتر ایجاد کنید؟ برای این کار در محیط دسکتاپ ابتدا در یک فضای خالی راستکلیک کنید و سپس New > Shortcut را انتخاب کنید. در پنجرهی باز شده، عبارت Shutdown -r -t 00 را بنویسید. بعد از کلیک بر روی Next، یک نام برای این میانبر مشخص کنید و روی Finish کلیک کنید.
به همین راحتی با کلیک بر روی این میانبر، قادر به ریستارت کردن سیستم خود هستید. در ضمن میتوانید آیکن این میانبر را هم تغییر دهید.
استفاده از قابلیت ریستارت اورژانسی
زمانی که کامپیوتر کاملا هنگ میکند و هیچ کدام از گزینههای بالا جواب نمیدهند، میتوانید از این راهکار نرمافزاری برای ریستارت کردن کامپیوتر استفاده کنید. برای این کار ابتدا کلیدهای Ctrl + Alt + Delete را فشار دهید. سپس کلید Ctrl را نگه دارید و بعد از آن روی آیکن پاور در سمت راست بخش پایینی کلیک کنید. زمانی که پیام Emergency restart پدیدار شد، روی OK کلیک کنید. با انجام این کار، کامپیوتر ریستارت میشود.
چرا نباید کامپیوتر را ریستارت نکنیم ؟
با ریستارت کردن خیلی از مشکلات ویندوز برطرف می شود. این فقط محدود به ویندوز نمی شود، بلکه شامل همه نوع دستگاه های کامپیوتری می شود. همان طور که می دانید در دستگاههایی مثل تبلت ها، گوشی های اندرویدی، روترهای وایرلس و دستگاههای دیگر ویژگی به اسم “try resetting it” وجود دارد. حتی این ویژگی در نرم افزار ها هم یافت می شود. مثلا در مرورگر فایرفاکس که در صورتی که کندی را در آن احساس کردید، می توانید آن را ببندید و دوباره اجرا کنید. ریستارت کردن چکاری انجام می دهد؟ چرا ریستارت کردن یا از نو راه اندازی کردن یک سخت افزار یا نرم افزار اکثر مشکلات آن را برطرف می کند؟ آیا ریستارت کردن سخت افزای به سیستم آسیب می زند؟
وقتی کامپیوتر شما ریبوت می شود چه اتفاقی می افتد؟
اول از همه باید بدانید که ما دو نوع راه اندازی مجدد داریم: راه اندازی مجدد نرم افزاری یا گرم و راه اندازی سخت افزاری یا سرد.
وقتی که شما منوی start را باز می کنید و روی restart کلیک می کنید، شما یک راه اندازی نرم را شروع کرده اید: تمام پنجره های در حال اجرا و فرایندهای درحال اجرا بسته می شود و عملیات اخیر سیستم عامل به پایان میرسد و یک سیگنال ریبوت به مادربرد شما فرستاده می شود. مادربرد تمام اجزا را یک به یک ریست می کند سپس راه اندازی به ترتیب آغاز می شود.
توجه داشته باشید وقتی دکمه پاور را فشار می دهید، سیگنال به سیستم عامل ارسال گردیده و سیستم عامل انتخاب می کند که چگونه به سیگنال پاسخ دهد. چونکه شما می توانید عملیات دکمه پاور را در ویندوز به چیزی دیگری مانند حالت sleep یا Do nothing تغییر دهید. اما وقتی که سیستم عامل فریز است، سیستم عامل نمی تواند سیگنال را بررسی کند و به همین ترتیب دکمه پاور بی اثر است.
ریبوت سخت افزاری که ریبوت سرد هم نامیده می شود وقتی اتفاق می افتد که شما دکمه پاور را پایین نگه می دارید، برق های ذخیره شده در بخش های خاص مادربرد تخلیه می شود. هنگامی که برق به طور کامل تخلیه شد، مادربرد قدرت اش را از دست می دهد و تمام اجزای آن خاموش می شود. وقتی شما دکمه پاور را دوباره فشار می دهید، مدارات الکتریکی دوباره شارژ می شوند و مادربرد دوباره عملکرش را به دست می آورد.
این ویژگی در خود سخت افزار ساخته شده است که به عنوان خاموش کردن مکانیکی شناخته می شود بنابراین هیچ راهی برای غیرفعال کردن و یا تغییر آن وجود ندارد.
آیا راه اندازی مجدد به سیستم شما صدمه می زند؟
تنها در دو حالت راه اندازی مجدد نرم افزاری می تواند به سیستم شما آسیب بزند:
- در حالی که سیستم عامل خود را ارتقا می دهید شما یک راه اندازی مجدد را شروع کرده باشید و سیستم در وسط فرایند ارتقا خاموش شود که به طور بالقوه منجر به خرابی سیستم می شود.
- گرفتار برخی از نرم افزارهای مخرب شوید که باعث ریستارت پی در پی سیستم شما می شود.