در این نوشته قصد داریم نحوه پارتیشن بندی هارد در ویندوز را به طور کامل آموزش دهیم .اما در ابتدا باید بدانیم که پارتیشن بندی چیست و چرا نیاز داریم درایو خود را پارتیشن بندی کنیم؟ با سید علی ابراهیمی در این مقاله همراه باشید ! پارتیشن بندی هارد درایو راهی بسیار عالی برای مرتب کردن فایل ها، پوشه ها و برنامه ها در چندن درایو است. اگر چه داشتن چندین هارد درایو برتری های خودش را دارد، اما حضور هارد دیسک های چندی ترا بایتی بازی را عوض کرده است.
پارتیشن بندی چیست ؟
پارتیشن بندی هارد، با هدف تقسیم بندی فضای هارد به ندازه دلخواه انجام می شود.به عنوان مثال اگر هارد ما تک پارتیشن باشد مجبور میشویم تمام اطلاعات را در پارتیشن C(پارتیشن ویندوز) ذخیره کنیم. در این صورت با خرابی ویندوز، اطلاعات شما قابل مشاهده نخواهد بود. اما در صورت پارتیشن بندی بیش از یک پارتیشن زمانی که درایو C به مشکل بخورد با تعویض ویندوز اطلاعات قابل رویت می باشد.
علت پارتیشن بندی هارد چیست ؟
یکی از عمده دلایل پارتیشن بندی هارد دیسک کامپیوتر استفاده بهینه از تمام هارد درایو می باشد , پارتیشن بندی هارد مانند کمدی بوده که با تجهیزات طبقه بندی می شود در مقایسه با کمدی که فضای یکپارچه دارد.
انواع پارتیشن ها در هارد دیسک
در سیستم پارتیشن بندی عام که بیشتر مد نظر می باشد ۳ نوع پارتیشن پایه وجود دارد :
- Primary : به پارتیشن بندی گفته می شود که توانایی نصب سیستم عامل روی پارتیشن وجود داشته باشد . اگر هارد شما براساس MBR پارتیشن بندی شود توانایی ۴ پارتیشن Primary را دارد یعنی شما می توانید ۴ سیستم عامل متفاوت روی این هارد تعبیه نمائید و در زمانی که بر اساس GPT پارتیشن بندی نمائیم می توان تا ۱۶۴ پارتیشن Primary روی سیستم نصب کنیم .
- Logical و Extended : پارتیشن های Extended قابل قسمت به Logical هستند و هر هارد دیسک ۴ پارتیشن Primary یا یک Primary و یک Extended داشته باشد .
تفاوت Logical و Extended چیست ؟
تفاوت Primary با Logical در این است که قابلیت بوت شدن در Primary وجود دارد و این ویژگی به دلیل MBR در درایو Logical وجود ندارد در زیر طریقه پارتیشن بندی هارد خام را توضیح می دهیم.
آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز
آموزش ایجاد درایو ! چطور یک Drive بسازیم ؟
- گزینه Disk Management را باز کنید.
- پنجره Initialize Disk در این مرحله برای شما باز میشود و در آن با این پیغام مواجه میشوید: “You must initialize a disk before Logical Disk Manager can access it.”
- در این صفحه از شما پرسیده میشود که دوست دارید درایو خود را چگونه پارتیشن بندی کنید. برای هارد درایوهای بالای 2 ترابایت گزینه GBP و برای کمتر از دو ترابایت، گزینه MBR را انتخاب کنید؛ سپس با فشردن گزینه OK به بخش بعدی بروید.
- در این بخش باید درایوی که قرار است پارتیشن بندی کنید را در نقشه درایوهای رایانه خود در بخش Disk Management مشخص کنید. از آن جا که ممکن است برخی از درایوها در این نقشه درست به نمایش درنیایند، بهتر است به صورت تمامصفحه این بخش را ببینید.
- وقتی توانستید فضایی که میخواهید پارتیشنبندی کنید را بیابید، روی آن راستکلیک کنید و گزینه New Simple Volume را انتخاب کنید. البته این گزینه در ویندوز XP با نام New Partition شناخته میشود.
- در صفحه New Simple Volume Wizard گزینه Next را انتخاب کنید.
- گزینه Next را انتخاب کنید تا بتوانید اندازه درایوهای خود را با استفاده از گزینه Specify Volume Size انتخاب کنید.
- در صفحه Path step یا Assign Drive Letter گزینه Next را انتخاب کنید؛ البته اگر با پیشفرضهای ارائه شده مشکلی ندارید. توجه داشته باشید که هر زمانی که بخواهید میتوانید نام درایوها را تغییر دهید.
- در صفحه Format Partition Step گزینه Do not format this volume را انتخاب کنید و بعد Next را بزنید.
- گزینه Finish را انتخاب کنید تا ویندوز درایو شما را پارتیشنبندی کند. این مرحله در اکثر رایانهها تنها چند ثانیه به درازا میانجامد.
- گزینه Cancel را انتخاب کنید.
آموزش افزایش فصای پارتیشن در ویندوز
مشکل بسیاری از ما کاربران، فضای کم درایو C است. بخاطر اینکه بسیاری از نرم افزارها مستقیماً در درایو ویندوز شما نصب میشوند، فضای درایو C پر میشود و این روند روی عملکرد سیستم عامل شما اثر میگذارد. لذا لازم نیست فایلهای خود را هر روزه جا به جا کنید و به درایوهای دیگر انتقال دهید. فقط کافی است فضای درایو را افزایش دهید.
نرم افزارهای پارتیشن بندی هارد
از بین بهترین نرم افزارهای پارتیشن بندی هارد همانطور که در بالا اشاره کردیم، EASUS در رتبه اول قرار میگیرد. اما نرم افزارهای دیگری هم هستند که برای بهبود کامپیوترهای شما و مدیریت پارتیشن توسط برنامه نویسان ساخته شدهاند. نرم افزار AOMEI Partition Assistant یکی از این نرم افزارها به شمار میرود.
از جمله نرم افزارهای مدیریت پارتیشن میتوان به :
- BootIt Bare Metal: مدیریت پارتیشن
- MiniTool Partition Wizard: مدیریت پارتیشن
- Parted Magic: مدیریت پارتیشن
شرینک کردن درایو
در صورتی که بخواهید دو درایو با استفاده از هارد اضافه شده داشته باشید، یا قسمتی از حجم یک درایو را گرفته و تبدیل به یک درایو دیگر کنید، باید از قابلیت shrink استفاده کنید. بدین منظور روی فضای درایو ایجاد شده راست کلیک و گزینه shrink volume را انتخاب کنید.
آموزش حذف پارتیشن هارد در ویندوز
ویندوز به شما امکان حذف پارتیشن بازیابی در Disk Manager را نمی دهد. وقتی روی آن کلیک راست می کنید ، Delete Volume مانند سایر پارتیشن ها گزینه ای نیست. این محدودیت به ویژه هنگامی که دیسک بزرگتری دارید و می خواهید پارتیشن های زیادی را با هم ترکیب کنید ، آزار دهنده خواهد بود ، اما آنها با یک پارتیشن بازیابی از یکدیگر جدا می شوند. این که بخواهید پارتیشن ها را ترکیب کنید یا فقط فضای کمی را ذخیره کنید ، در اینجا نحوه حذف پارتیشن بازیابی در ویندوز 10 آورده شده است
- cmd را در کادر جستجوی ویندوز تایپ و اجرا کنید .
- “diskpart” را در خط فرمان تایپ کرده و Enter را بزنید.
- “list disk” را تایپ کرده و Enter را بزنید. لیستی از درایوهای فیزیکی ظاهر می شود. اگر این کار را روی لپ تاپ انجام می دهید ، احتمالاً فقط یک درایو دارید.
- “select disk” و شماره دیسک را تایپ کنید. اولین (یا تنها) دیسک شماره 0 است. Enter را بزنید.
- “list partition” را تایپ کنید. لیستی از پارتیشن ها ظاهر می شود.
- “selection partition” و تعداد پارتیشن بازیابی را که می خواهید حذف کنید تایپ کنید. ممکن است بیش از یک وجود داشته باشد.
- “delete partition override” را تایپ کنید.
آیا این مقاله برای شما مفید بود ؟ نظر شما درمورد پارتیشن بندی چیست ؟ درمورد اونت ویور ویندوز بیشتر بدانید !